Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Zomer funlist

In mijn maandoverzicht zei ik al dat ik samen met De Dochter een lijst had gemaakt van leuke dingen die we in de zomer konden doen. Ik denk dat het uiteindelijk een meerjarenplan zal worden voor een zomer of vijf, maar het kan misschien nu wel al dienen als inspiratie voor jullie 🙂

Ziehier het masterplan, opgedeeld in dingen die ik kan doen met haar alleen, met twee kindjes of met het hele gezin. Ik maakte ook nog een onderscheid tussen zon- en regenactiviteiten.

 

 

Het zou me te ver leiden om alles gedetailleerd te omschrijven, maar ik wil er wel graag een paar dingen uitlichten:

  • Blueberry fields

Fan van blauwe bessen en deze altijd al eens zelf willen plukken? Rep je dan naar deze pluktuin in Beringen!

 

  • Wandelzoektochten

In onze eigen gemeente staat de wandelroute van het kasteel van Pippa zeker op de to do-lijst, maar ook een bolderkarzoektocht (Maaseik) en de speelvogelqueeste (St-Truiden) lijken me heel leuk om te doen.

 

  • Hidrodoe

Een leer- en doecentrum (een beetje zoals Technopolis, maar dan gericht op water) waar kinderen kunnen uitzoeken wat je allemaal kan doen met water in al zijn vormen.

 

  • De Alpacaboerderij (Bocholt)

Deze wil ik absoluut bezoeken, aangezien er net een baby-alpaca geboren is. Schattiger wordt het niet…

 

  • Belevingsboomgaard

Ik had tot voor kort nog nooit van dit concept gehoord, maar een belevingsboomgaard is een plek waar de kinderen kunnen spelen en ravotten tussen de bomen, waar je kan barbecuën en picknicken of gewoon wat wandelen.

 

  • Boerderij juffertje in ‘t groen

Volgens kenners is dit één van de leukste kinderboerderijen van ons land. Dat vraagt om een bezoekje!

 

  • Mattel play

Bij regenweer staat deze zeker op het programma. In Sevenum kunnen kinderen spelen tussen hun favoriete helden, zoals Bob de Bouwer en Brandweerman Sam.

 

  • Labyrint drielandenpunt

Het grootste labyrint van Nederland, waarin zich ook een waterspeelplein bevindt. Lijkt me heel leuk om samen met de kindjes op zoek te gaan in dit doolhof.

 

  • Domein Chevetogne

Een voor Vlamingen nog niet zo bekend provinciaal domein, met prachtig gebouwde decors en vele speeltuinen.

 

 

De zomer gaat alleszins veel te kort zijn. Als we iets doen dat echt de moeite is om over te bloggen, dan doe ik dat zeker en vast nog in een aparte post of in mijn maandoverzicht. Een fijne zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *