Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Zes jaar getrouwd en elf jaar samen!

Vandaag zijn wij zes jaar getrouwd, een ijzeren jubileum dus! (Het is trouwens vandaag ook internationale dag van de chocolade, dat kan geen toeval zijn.)

Ik ken De Man exact 3092 dagen, waarvan we 3087 dagen een koppel zijn. U leest dat goed, we hebben er geen gras over laten groeien. Hoe het allemaal begonnen is, konden jullie vorig jaar al lezen.

En hoe dat nu eigenlijk zit na zes jaar? Zeer goed, danku! Getrouwd zijn is geweldig. Voor mij is dat meer dan een boterbriefje of fiscale voordelen. Het is bewust voor elkaar kiezen, en dat elke dag opnieuw.

Ik las ooit een mooie quote die dit perfect samenvat, ik heb me suf gezocht naar de schrijver maar kon hem niet vinden… “Liefde is als een tube tandpasta: ze is nooit echt leeg, maar soms wil je geen moeite meer doen om er nog iets uit te halen.”

Mijn raad zou dus zijn: blijven knijpen! Het geheim van een goed huwelijk zit voor mij in het investeren in elkaar, elkaar blijven zien en na al die jaren nog altijd iets bijleren (hoezo drinkt gij plots koffie en kunt gij 100 km fietsen??)

Tijd voor elkaar mag zich niet beperken tot een maandelijkse date night. Ik haat dat woord, het is zo geforceerd. Tijd voor elkaar is een pets op de bil tijdens het koken, een ingehouden lach als jullie kind kattenkwaad uitsteekt, een knipoog van begrip als je hen uitzwaait op de eerste schooldag, of een dikke knuffel als ze eindelijk in bed liggen na een zware dag.

In de beginperiode, als je elkaar nog tegen het behang plakt in plaats van erachter, is tijd voor elkaar vanzelfsprekend. Maar door de jaren heen verliezen jullie elkaar misschien een beetje uit het oog, zeker als er kinderen zijn. Dan is het altijd gevaarlijk om op zoek te gaan naar een nieuwe “tube tandpasta”. En daar zit dan misschien wel weer veel in, maar die nieuwe tandpasta zal je tanden echt niet witter maken.

Weg met tandpastavergelijkingen, voor mij is een goede relatie zoals een spaghettisaus: je hebt jaren nodig om ze te perfectioneren en eenmaal alles op punt staat, moet je er niet veel meer aan veranderen. Wordt het dan toch eens te saai, dan is er nog altijd wat sambal om toe te voegen.

En nu denk ik dat het tijd is om aan deze blog een einde te breien, voor ik hier verval in relatietherapie. Maar één ding wil ik jullie niet onthouden; elk jaar nemen wij een foto in onze trouwkledij. Intussen is dat al een mooie collectie, waar ik jullie graag van laat meegenieten.

 

Eén jaar getrouwd: bezig aan de bouw van ons huis en stiekem ook zwanger.

Twee jaar: met De Dochter, toen vier maanden oud.

 

Van het derde jaar is er geen bewijsmateriaal, aangezien ik toen 20 weken zwanger was en het kleed écht niet meer paste. We hebben het geprobeerd, maar het was geen zicht 🙂

Vier jaar: met Dochter (2 jaar), Zoon (7 maanden) en een openstaande rits :p

Vijf jaar: let vooral op de zombieblik in onze ogen, en De Dochter die mijn tiara stal.
Zes jaar getrouwd en alles onder controle. De rits is weer dicht 😀

Op naar de tien!

 

 

 

 

 

 

 

11 Antwoorden op “Zes jaar getrouwd en elf jaar samen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *