Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

De tien wetten ten huize Moederschip

Er zijn een aantal basisregels in het ouderschap, daar schreef ik al eens eerder over. Maar ook hier in huis zijn er bepaalde wetten die gewoon vaststaan, ongeacht hoe vaak we ze ook proberen veranderen. Moederschip is het nieuwe Murphy!

 1. Elke maaltijd gaat er een beker tegen de grond. Sowieso! Als het eens niet de schuld van een kind is, dan wel de mijne.
 2. Als iets eruitziet alsof het kan afgebroken worden, dan wordt het afgebroken. En anders ook.
 3. Wat op een ander gezinslid zijn bord ligt, is altijd lekkerder dan jouw portie.
 4. Op het moment dat je iets écht nodig hebt, is het verdwenen. Drie maanden later komt het dan uit.
 5. Nieuwe schoenen blijven er maximaal 24 uur zo uitzien.
 6. Er moet altijd iemand naar de WC tijdens het eten.
 7. Als ik een boek opensla of iets warms wil drinken, is er een kind gevallen/tegen een deur gelopen/op zijn zus gaan zitten.
 8. Dutten is mogelijk op elk uur van de dag en op eender welke plek je je bevindt. Geldt voor alle vier de inwoners van huize Moederschip.
 9. Eén kind + één kind = 37 varkens (zowel qua vuiligheid als qua eten).
 10. Als het stil is, bereid je dan voor op het ergste.

Herkenbaar?

12 Antwoorden op “De tien wetten ten huize Moederschip”

 • Haha kijk er al naar uit 😉 Bij ons thuis moest er vroeger ook altijd iemand naar de wc tijdens het eten. Ik vond dat mega irritant :p

 • Yep, hier net dezelfde wetten ;-). Bij ons is de badkamer ook de vergaderplaats van de familie. Altijd wel iemand die iets komt vragen als je net onder de douche staat. Terwijl papa ook thuis is! 🙈

 • Hahaha dat laatste heb ik soms ook met mijn kat :p
  uw kinderen zien er toch altijd heel koddig uit hoor, maar ik kan het mij allemaal zo voorstellen.

 • Ik heb zo gelachen met dit lijstje! Wij geloven ook heilig in de aanwezigheid van Murphy in het ouderschap! En inderdaad, bij elke maaltijd die koud kan worden: mamaaaaaaaaaaa ik moet pipi doen. Hahahaha.

 • Uiteraard moet er altijd iemand naar het WC tijdens het eten. Wanneer zou je dat anders doen? Er kunnen zich zelf files en discussies aan de toiletdeur voordoen tijdens het eten.

  • Goh misschien die andere 23 uur dat ze niet aan tafel zitten 😀 Haha ja dat is echt een kettingreactie: als er eentje gaat, ben je ze allemaal kwijt!

 • Haha die laatste! Ik heb oppaskindjes gehad en die laatste heb ik vlot geleerd.
  Ook wel gehad dat ik net met een kleine in de kamer stond. Kleine op zijn kop in mijn armen beide onder het sap krijsend terwijl het kapotte glas op de grond lag en dan opkijken en de mama zien die eerst een foto maakt. Maar hé dat kapot gevallen glas zat niet in de voetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *