Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

32 weetjes over een 32-jarige

Happy birthday to myself! Ik schrijf nu al twee jaar op deze pagina, maar eigenlijk deel ik niet zo vaak iets over mezelf, of toch zeker geen al te rare dingen. Maar misschien wordt het tijd om jullie eens 32 niet zo alledaagse weetjes over mezelf te vertellen 🙂

 1. Ik heb absoluut geen ruimtelijk inzicht en bots overal tegen. Dat kan zijn met mijn lichaam, auto of eender welk ander omhulsel waarin ik me bevind. Je zou het lomp kunnen noemen, ik omschrijf het liever als motorisch beperkt.
 2. Nevernotreading. Ik heb altijd een nieuw boek klaarstaan op mijn e-reader. Tsundoku is my middle name!
 3. Pesto (de groene en zelfgemaakt aub) is mijn absolute nummer 1 saus. Ik zou het bij alles kunnen eten.
 4. Mijn lievelingsdier is een giraf. Ik vind dat echt machtige beesten.
 5. Ik moet water in de buurt hebben om tot rust te kunnen komen: een meer, een zwembad of het geluid van een waterval en bibi is helemaal zen.
 6. Daarom ook dat de tattoo die ik vorig jaar liet zetten, iets met water moest te maken hebben.
 7. Er is aan mij geen crea bea verloren gegaan. Maar echt: nul procent creativiteit zit er in die handen van mij: knippen, knutselen, frutselen… ik laat het graag aan mij voorbijgaan.
 8. In tegenstelling tot de rest van de wereldbevolking zijn funny home videos niets voor mij. Iemand die valt of zich bezeert, ik kan er echt niet mee lachen. Teveel empathie, is dat ook een stoornis?
 9. Ik kan heel makkelijk alleen zijn, meer zelfs: ik heb dat dagelijks nodig. Een uitdaging met twee kleuters in huis!
 10. Ik word misselijk van achteruit rijden, ik sta nog liever recht.
 11. Ik heb in mijn negenjarige carrière al vier totaal verschillende jobs gedaan. Sommigen zouden dat jobhoppen noemen, ik had gewoon wat tijd nodig om uit te zoeken wat ik echt leuk vind.
 12. Ik schrik heel snel. En niet eens alleen van harde geluiden. Iemand die niest als ik het niet verwacht bvb., daar kan ik echt niet goed van zijn.
 13. Net als mijn dochter kan ik het niet laten om notitieboekjes en leuke pennen te verzamelen.
 14. Ik wou dat ik kon zingen. Helaas.
 15. Toon mij een lama en ik word vrolijk.
 16. Ik draag nooit make-up. Geen tijd en feeling voor.
 17. Mijn glas is altijd halfvol. Niet alleen figuurlijk, ook letterlijk want met twee kindjes heb ik gewoon geen tijd om dat op te drinken.
 18. Ik koop nooit boeken voor mezelf aangezien ik principieel weiger om een boek te herlezen (so many books, so little time!)
 19. Maar ik kan wel geen boekenwinkel voorbijgaan zonder buiten te komen met een kinderboek.
 20. Ik heb geleerd om thee te appreciëren. Ik vond dat ik dat mezelf verschuldigd was aangezien het bij koffie niet lukte.
 21. Ik ben een herfstmens.
 22. Ik volgde vroeger balletles bij het Samson Ballet (helaas nooit aan de shows meegedaan wegens feitje nummer 1).
 23. Lopen, wandelen en zwemmen zijn mijn favoriete bewegingsvormen.
 24. Als je mij echt wil pesten, laat je mij meedoen aan een teamsport waarin ook een bal betrokken is.
 25. Ik heb een verzamelwoede voor snack- en brooddoosjes. Kan je niet genoeg van hebben!
 26. Wachten is voor mij geen straf maar een luxe. Mijn e-reader gaat overal mee. Micromomentjes van zelfzorg zijn het.
 27. Ik hou ervan om glas kapot te gooien, wel braafjes in een glasbak. Gratis slooptherapie!
 28. Ik ben fundamenteel lui en vind dat een geweldige eigenschap. Ik kan heel makkelijk loslaten en relativeren.
 29. Ik kan echt geen geld uitgeven aan dingen zoals parking of kraanwater. Of nog erger: betalen om naar de wc te gaan, vreselijk!
 30. Ik hou van stations, en zelfs van de drukte die daar heerst.  Dat is misschien raar voor een introvert maar het is een anonieme en gezellige drukte, waarin je ongegeneerd mensen kan bespieden. Heerlijk toch 🙂
 31. Als ik iets koop, selecteer ik altijd eerst op kleur (roze) en dan pas op andere criteria. Dat kan gaan van een drinkfles tot een pyjama, maar ook een laptop of koptelefoon. Eerst de kleur en dan de rest!
 32. Ik doe graag de was. Echt, hoe heerlijk is het om die machine te vullen met vuile, stinkende kleren en die er dan zo fris weer zien uit te komen. Als we opnieuw zouden bouwen, zou ik een kamer voorzien die zou dienen als dressing voor het hele gezin, en daarin dan ook de was en de strijk doen. Kan je meteen alles wegleggen. De natte droom van iedere moeder 😀 (Ja, 16-jarige Sanne, het is ver met je gekomen!)

7 Antwoorden op “32 weetjes over een 32-jarige”

 • Gelukkige verjaardag! Hopelijk heb je een fijne dag! Haha, gek hoeveel we gemeen hebben. Alleen kan ik wel zingen en hou ik wel van knutselen. Mijn jongens helaas niet. En ik ben zeker ook fundamenteel lui ;-).

 • Gelukkige verjaardag! Als ik iets persoonlijks lees over jou dan denk ik soms dat je mijn secret grote zus ofzo bent, want zoveel herkenbare punten! Ik zou zo naar de zee willen verhuizen en laat mij please ook niet knutselen (maar ik vind mezelf wel creatief, maar niet met mijn handen. Dat kan ook hè). Ik begrijp dat van die boeken herlezen wel niet. Ik heb Jane the Virgin al drie keer gezien en ik ga wellicht nog een vierde keer kijken (it’s another beautiful day to be Rogelio, je weet wel).

  • Haha loooove Rogelio, maar ik heb dat dus met alles: boeken, series, podcasts, films… nooit iets twee keer. Hoe mooi ik het ook vind, er zijn er zóveel en je hebt maarzo weinig tijd haha.

 • Gelukkige verjaardag nog! Best wel veel herkenbare puntjes, zoals het glasbakgooien, lui zijn, motorisch eerder beperkt zijn, snel schrikken, lama’s. Boeken herlezen doe ik wel graag eigenlijk 🙂

 • Even een blogleesinhaalbeweging maken… Nog een late gelukkige verjaardag gewenst! Zo veel dingen zijn herkenbaar, maar knutselen doe ik dan wel weer graag :-). Nummer 28 zou ik dan weer heel graag van je leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *