Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Wat ik uit 22 jaar Thuis leerde over het moederschap

Thuis, al 22 jaar mijn favoriete soap. De eerste jaren heb ik gemist, maar toen ik een jaar of acht was, ben ik beginnen kijken en nooit meer gestopt. Toen ik op kot zat en geen TV had (en er ook nog geen terugkijk-TV bestond, of zelfs geen digicorder om in het weekend te kunnen bingewatchen – oh ik voel mij plots oud), had ik een soort antenne die ik in mijn computer moest pluggen zodat ik Eén (of was het nog BRT :p) kon ontvangen. Hilarisch als ik daar nu aan terugdenk. Maar ik ben dus wel altijd trouw blijven kijken door de jaren heen.

Nu de seizoensfinale er alweer veel te vroeg op zit dit jaar (met dank aan één of ander voetbalwedstrijdje dat de hele programmatie door elkaar gooide), dreigt het zwarte gat weer op te treden. De zogenaamde komkommertijd waarin er twee maanden lang niets interessants op TV komt. Nu hoor ik u al denken: Is Thuis dan zo interessant ja?

Ja zeker! Want je kan er veel uit leren wat ouderschap en opvoeden betreft. Hier een overzichtje van de wijze raad die ik onthouden heb:

 • Na een keizersnede kan je vlotjes uit bed stappen om je baby om te wisselen met een andere. En niemand zal er iets van merken.
 • Als je zoon een dochter wordt, is het meteen een babe! Die dan ook nog eens een knap lief aan de haak slaat..
 • Een alleenstaande moeder bestaat niet in Thuis. Er wordt toch altijd nog een man gevonden die op het nippertje komt opdraven om papa te spelen.
 • Na één IVF-poging ben je gegarandeerd zwanger.
 • Mensen merken het niet op als je kind er plots anders uitziet

 

 

Moet hetzelfde kind voorstellen.

 

 

 

 

 • Je maxicosi vastmaken in de auto doe je door de gordel niet achter, maar voor de maxicosi te hangen.
 • Je kind meenemen op café is de favoriete bezigheid van elke ouder op woensdagmiddag.
 • Ook als je moeder je bij de geboorte achtergelaten heeft en pas 25 jaar later weer opduikt, kan je er nog een goede band mee krijgen.
 • Een baby huilt nooit als zijn ouders een belangrijk gesprek hebben of aan het eten zijn.
 • Als je zoon verandert in een vreselijk ettertje, laat je hem adopteren door je ex-man. Probleem opgelost!
 • Je kan kinderen hebben bij verschillende vrouwen zonder dat er iemand vragen over stelt.
 • Een familie kan nooit ingewikkeld genoeg zijn. Hoe saai is het om gelukkig getrouwd te zijn met twee kinderen??
 • Als je kind na een val in de speeltuin verder moet leven met een glazen oog, is dat een paar jaar later als volwassene ineens geen probleem meer.

 

Je ziet het, de critici die alleen maar commentaar kunnen geven op de verhaallijnen, zouden beter eerst eens stilstaan bij deze wijze levenslessen.

 

2 Antwoorden op “Wat ik uit 22 jaar Thuis leerde over het moederschap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *