Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik niet begrijp.

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag weer een lijstje met jullie. Deze week: dingen die mijn verstand te boven gaan.

 1. Live action films. Ik heb de hele hype aan me laten voorbijgaan. Eerst Jungle book, daarna ook the Lion King. Vooral bij die laatste had ik het gevoel alsof ik naar national geographic zou moeten kijken.
 2. Het concept handleiding. Je duwt op de startknop en je ziet wel wat er gebeurt, toch?
 3. Cabrio’s. Veel te koud in de winter en te warm in de zomer. Nooit gesnapt!
 4. Dat er tegenwoordig lijstjes bestaan om lijstjes bij te houden.
 5. Ouders die hun kinderen dezelfde naam geven als hen, of nog erger: met Junior erachter.
 6. Een trui met knopen aan de achterkant. What’s the point?
 7. Mensen die op dezelfde dagen hetzelfde eten. ELKE week. (En daar content mee zijn).
 8. Young adult-boeken. Hoewel tienerseries mijn guilty pleasure zijn (hallooo Sex education, Elite, Pretty little liars…), kunnen boeken voor jongeren me totaal niet boeien.
 9. Kasticketjes bijhouden. Is dat dan zo boeiend om te weten hoeveel je vijf jaar geleden eens in de supermarkt hebt uitgegeven?
 10. Unboxing videos. 
 11. Een wegversmalling waar niet aangeduid is wie als eerste door mag rijden. Ha-te-lijk.
 12. Mensen die jaarlijks naar dezelfde plek op vakantie gaan.
 13. Het sorteren van de was. Zo goed als elk kledingstuk kan je wassen op 40 graden. Veel makkelijker!
 14. Mensen die in een all-you-can-eat restaurant maar één bord eten. Niet te bevatten!
 15. Ontbijt op bed. Oncomfortabel zitten en kruimels everywhere, aaaargh daar wordt toch niemand vrolijk van?

7 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik niet begrijp.”

 • Ik herken je lijstje helemaal! Enkel de cabrio’s snap ik nu wel. Op zich is dat wel goed te balanceren, hoor. Ik had ooit een Volkswagen Golf Cabrio (van 1985) en dat was fantastisch. Ik mis hem nog elke dag.

 • ik moet live action films googlen om te begrijpen waar je het over hebt. We kunnen dus wel stellen dat ik ook niet mee ben met de hype. Of dat ik tout court geen films meer kijk de laatste jaren.

  Is een cabrio te warm in de zomer? Hmm hoogst zelden maar denk ik en toch niet als je aan het rijden bent? Maar ik denk dat je daar barstende koppijn moet ik krijgen. Die wind zeg.

  Ontbijt op bed, ha nee, hoe moet je dan zitten? je zakt hele tijd weg.

  Jaarlijks naar dezelfde plek op vakantie gaan. Awel ja, als het maar 1 van meerdere trips is, kan zo een trip waar je terugkeert naar bekend domein wel een gevoel van thuiskomen geven. We zijn nu al 3 herfstvakanties voor een luiervakantie (boeken lezen aan zwembad) naar zelfde hotel geweest en was wel fijn om op vliegtuig te beseffen dat ik iets vergeten was, gewoon tijdens inchecken al naar nabijgelegen winkel hollen en roepen tegen mijn man en de kinderen ” ‘k zie je binnen 30 min daar wel op dat terrasje”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *