Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip

Vrijdag lijstjesdag! Waar mijn kinderen niet gerust in zijn

Meestal vertrouwen mijn kinderen mij blindelings. Ik ben nog hun grote held en vaak denken ze dat ik alles kan. De laatste tijd komen er echter wat barstjes in deze façade. Mama is ook maar een mens, beginnen ze nu te beseffen. Wat zijn dan zoal de dingen waar ze niet meer helemaal gerust in zijn als ik ze doe?

1. Bouwen

Een geluk voor die twee monstertjes dat hun papa ingenieur is, want als ze het alleen met mij hadden moeten stellen, was het zéér triestig geweest. Iets simpels als een toren van duplo lukt me nog wel, maar als ze een gevangenis, dierentuin of finish komen vragen, weet ik niet hoe snel ik me uit de voeten moet maken 🙂

2. Knutselwerkjes

Arme dochter. Terechtkomen in een gezin waar nul creativiteit te vinden is. Haar tekenvaardigheden overstijgen intussen al mijn eigen niveau. Gelukkig zijn er tantes, omi’s en meties genoeg in haar buurt om dit gebrek op te vangen.

3. Mijn rijkunsten

Eén keer botsen met een tweejarige in de auto is blijkbaar een levenslang trauma. Helaas gebeurde dit twee straten van ons huis, zodat we daar dagelijks nog moeten passeren. En nog een paar keer per week moet ik het aanhoren: “Hier waren wij gebotst he mama”. Ja jongen.

4. Make-up

Voor haar zestiende verjaardag zal ik haar een make-up workshop cadeau moeten doen, want als ze het van mij moet leren, is het elke dag carnaval vrees ik. En over carnaval gesproken: een clowntje, dino of prinses maken van mijn kinderen lukt me helaas ook niet haha. Daar is oma dan wel weer een krak in. “Gewoon een foto opzoeken en nadoen”. Simpel toch?

5. Gamen

De Zoon kan basketten en racen alsof hij zo geboren is. Vraag mij niet om zo’n spelconsole nog maar vast te houden of ik krijg al stress. Knopjes en ik, dat is nooit een goede combinatie geweest. Het enige spel dat ik ooit graag heb gespeeld, was The Sims. En echt veel spelelement zit daar natuurlijk niet in.

Verder zijn mijn kinderen oké hoor, je kan niet alles hebben zeker 😉

En hoe zit dat bij jullie? Welke essentiële oudervaardigheden kregen jullie niet meegeleverd in het pakket?

6 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Waar mijn kinderen niet gerust in zijn”

  • Haha mij moet je ook echt geen PlayStation-bakske in mijn handen duwen. Ik heb als kind veel op de Wii gespeeld en dat bakske is veel simpeler dus dat lukt nog. Maar echt, ik vind het al ingewikkeld om de PS als dvd-speler te gebruiken en duw dat ding altijd in mijn lief zijn handen haha.

  • Aahw, dat van je rijkunsten. Fijn om daar nog regelmatig aan herinnerd te worden. Sinds ik samenwoon, snap ik zelfs de tv amper. Hoezo zijn daar 3 afstandsbedieningen voor, een mysterieus bakje en moet ik switchen tussen allerlei ‘devices’?

    • Haha dat is hier ook maar dan met twee bakjes en dat snap ik ook al niet. Kan dat niet gewoon 1 bakje zijn?? En je moet dan op die bakjes de ‘aan’knop induwen maar heb je blijkbaar een knopje niet goed ingeduwd en weet je niet meer welk dus moet je weer alles induwen om het uit te zoeken. En ook dat switchen: hdmi 1, hdmi 2, tv, … Ja weet ik veel :p En eigenlijk is de tv uitzetten nog moeilijker want dan denk ik dat hij uit staat en springt hij vanzelf weer aan.

      Dat gezegd zijnde: als mijn kind ooit hulp nodig heeft bij zijn wiskundehuiswerk ga ik mij ergens verstoppen denk ik want daar ben ik echt schaamtelijk slecht in.

  • Het gamen en mijn rijkunsten zijn eigenlijk wel meer dan oké (mag je dat zeggen van jezelf?). Verder moet ik mij ook aansluiten aan je lijstje. Ik heb ook het geduld niet zo om een hele toren te gaan bouwen.

  • Bouwen kan ik maar verder mag je jouw lijst copy-pasten. Extra toe te voegen: kookkunsten. Ik kan eten maken maar niet koken zeg ik wel eens. En ik kies voor veilige en makkelijke dingen. Saus uit een pakje, diepvriespuree … Het kind zal niet sterven van de honger maar ik hoop dat hij koken van zijn vader leert.

  • zalig! Bouwen, knutselen, make-up, gamen, voetballen, koken, liedjes zingen, … allemaal stuk voor stuk vaardigheden die ik ook niet mee kreeg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd