Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Waarom een winterbaby top is

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag elke week een lijstje met jullie. Deze week: 16 redenen waarom het leuk is om een winterbaby te hebben.

Als je aan vrouwen vraagt in welk seizoen ze graag een baby zouden willen krijgen, hoor ik zelden de winter als antwoord. Heel jammer want er zijn zoveel voordelen aan een winterbaby.

Ik heb een lente/zomerbaby (mei) en een winterbaby (februari) gehad en als ik het nog eens zou mogen overdoen, zou ik direct tekenen voor het laatste. De maand februari vond ik echt ideaal om te bevallen. Waarom?

 1. Je bent niet hoogzwanger in de zomer: geen vapeurs, geen olifantenpootjes of okselvijvers.
 2. Niemand verwacht iets van jou met de feestdagen, want je bent pas bevallen of hoogzwanger: voetjes onder tafel dus!
 3. Op de materniteit lijkt het zowat 40 graden, dus in de winter is het daar heerlijk vertoeven.
 4. Het kraambezoek blijft niet lang hangen, aangezien het vroeg donker wordt en iedereen sneller thuis wil zijn dan in de zomer.
 5. Borstvoeding geven (en dus veel tegen elkaar aan plakken) is veel plezanter als het niet te warm is.
 6. Jij hebt nog maaaaaanden de tijd om aan je killer bikinibody te werken.
 7. Je begint (als je de standaard termijnen volgt) terug te werken net voor de zomervakantie, als iedereen aan het uitbollen is.
 8. De eerste maand kan je lekker samen binnen cocoonen en daarna is het lente en kunnen jullie erop uit trekken.
 9. Je kan je post-zwangere lijf nog lang verhullen in dikke lagen winterkleding.
 10. Je baby start op de crèche in de zomer en blijft dus nog even bespaard van de eerste winterbacteriën.
 11. Wanneer de zomer begint, is de baby al wat actiever en kunnen jullie in de tuin gaan ‘spelen’, gezellig op een dekentje, want kruipen doet hij nog niet.
 12. Wanneer het herfst wordt en jullie terug binnen gaan zitten, begint hij stilaan te kruipen. Geen grasplekken op de broeken dus 🙂
 13. Het jaar erna kan hij waarschijnlijk lopen als het lente of zomer is: blotevoetjestijd!
 14. Je hoeft niet in de kou naar je werk te trekken, en geen tijd te verliezen met ijs van de wagen te krabben of de baby in duizend laagjes in te pakken.
 15. Niemand wil bevallen (lees: puffen en zweten) bij tropische temperaturen.
 16. Je kan de baby dikke, zachte fleece pakjes aantrekken en als je toch eens naar buiten moet, zijn er uiteraard nog de überschattige dierenonesies.

 

*Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongelukjes, maar als dit artikel je zou geïnspireerd hebben en je begint er vandaag aan, heb je een winterbaby. (Als je bij de lucky few hoort die pats boem zwanger worden, that is.)

4 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Waarom een winterbaby top is”

 • Wat een mooie lijst, erg toepasselijk inderdaad op mijn post! Eigenlijk is het inderdaad wel fijn als je kan coconnen in de winter en als je dan uiteindelijk opnieuw moet werken, is het bijna zomerverlof. En mijn baby (eind juni geboren) heeft een erg gevoelige huid, mede dankzij de warmte bij zijn geboorte denk ik. Straks kies ik toch nog voor een winterbaby, haha! Vind je het goed als ik deze post gebruik als vertrekpunt voor een eigen postje over zomerbaby’s? (ik link natuurlijk wel naar jou!)

  • Tuurlijk! Waarschijnlijk vind je evenveel argumenten voor een zomerbaby haha. Moesten ze zich nu eens laten plannen he :p

 • Haha de mijne is toch min of meer gepland, hoor! Ik wou net voor de zomer. Iedereen zei me dat je dat niet kan plannen, maar ik dacht: ik probeer het toch! En heb wel geluk dat de babymachine hier goed werkt 🙂 Ik geef toe: het kon evengoed helemaal misgelopen zijn, dat wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *