Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Mijn favoriete mamablogs

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag elke week een lijstje met jullie. Deze week: mijn top 8 van favoriete mamablogs.

Als je een mamablogger bent, dan lees je ook graag andere mamablogs. Niet alleen omwille van de herkenbaarheid (we maken allemaal hetzelfde mee!), maar ook om eens te gluren bij de buren. Verloopt dat ochtendritueel ergens anders ook zo hectisch? Hebben die andere kinderen ook zoveel moeite om zich aan te kleden? Ben ik de enige met zo’n moeilijke slapers? Ik volg tientallen mamablogs, maar er zijn er maar weinig van wie ik echt elk artikel van begin tot einde lees. Hier zijn mijn favorieten:

  1. Zebra zonder strepen. De blog van mama Sabrina en haar zoon en dochter. Sabrina schrijft met het hart op de tong. Ze zal nooit verbloemen hoe het er echt aan toe gaat in haar gezin, en dat voel je wanneer je haar blog leest. Ze aarzelt ook niet om haar eigen onzekerheden aan te kaarten of bepaalde emoties in vraag te stellen. Kortom, een voorbeeld voor alle mama’s! Hier vind je mijn favoriet artikel van haar, omdat het zo herkenbaar is en nog maar eens bewijst dat zélfs mama’s geen perfecte wezens zijn 🙂
  2. Mommyhood. Nederlandse blogster Shirley heeft met Mommyhood al verschillende watertjes doorzwommen. Begonnen vanuit een modeblog is zij tijdens de zwangerschap van haar eerste zoontje met de blog “mommy to be” gestart. Intussen is ze al lang geen mommy to be meer met haar twee flinke zonen, en werd de naam veranderd naar Mommyhood. Shirley schrijft zeer mooi over de dingen waar ze als moeder mee worstelt, wat ze goed doet, wat beter kan… Een artikel van haar dat mij persoonlijk enorm heeft geraakt, is dit.
  3. Zeg maar Babs. Babs is mama van drie kindjes. Ik volg haar nog maar enkele maanden maar ben serieus fan. Haar schrijfstijl is heel vlot en haar manier om naar dingen te kijken hilarisch. Hier vind je daar een bewijs van.
  4. Unicorns and fairytales. Mama van twee zoontjes én leerkracht, een gouden combinatie voor leuke kinderboeken, knutselideetjes en spelletjes. Ze heeft het met haar zoontjes niet altijd even gemakkelijk op gebied van slapen en gezondheid, maar lijkt daar altijd weer goed mee om te kunnen gaan. Deze post over doorslapen vind ik nog altijd even mooi als de eerste keer dat ik hem las.
  5. Liesellove. Lies draait er haar hand niet voor om om met drie kinderen (én nog eentje op komst!) 7 weken in Australië rond te trekken. Deze mamablogster deinst er niet voor terug om tegen heilige huisjes te schoppen en komt op een eerlijke en respectvolle manier uit voor haar mening. Haar artikel over borst-/flesvoeding is me nog lang bij gebleven.
  6. Annelies beleeft. Annelies is mama van dochtertje Mona en is een kei in zichzelf (en het gedrag van haar dochter) te relativeren. Haar artikel over principes die je als moeder hebt en al snel moet bijstellen, was heel herkenbaar voor mij.
  7. Leuke Wereld. Als je op zoek bent naar een totaalblog met leuke uitjes, creatieve ideeën en lekkere receptjes ben je hier aan het juiste adres. Een superidee dat ik overnam van deze blog is het knutselstation.
  8. Life after motherhood. Een originele blog van twee knettergekke schoonzussen met in totaal drie kinderen. Ze bekijken het moederschap vanuit een andere hoek. Deze post over voor het eerst eten geven aan je baby is om je te bescheuren van het lachen.

 

 

5 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Mijn favoriete mamablogs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *