Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Nieuwe TV-programma’s

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek 🙂 Daarom deel ik graag af en toe een lijstje met jullie. Deze week: een blik op de nieuwe TV-programma’s van dit najaar.

September is voor reality-TV lovers wat januari is voor de normale mens: een nieuw najaar, een nieuwe resem programma’s in deze categorie. Smullen geblazen!

 

1. Expeditie Robinson

Drie woorden; Bartel.Van.Riet.

Wie hierna nog niet overtuigd is: het concept is onveranderd gebleven (net zoals bij Temptation Island eerder dit jaar, never change a winning team). Kamp Noord en Zuid strijden om de titel van Robinson 2018. Vermoeide, uitgeputte mensen die op de proef gesteld worden, het klinkt een beetje zoals de dagelijkse struggles van het moederschap 😉

 

2. Boer zoekt vrouw

Dit programma heb ik vroeger (met Belgische boeren) nooit gezien. Het interesseerde me niet echt om boeren te zien daten. Maar het feit dat het deze keer met buitenlandse boeren is, vond ik dan weer wel interessant. Vooral de beelden vanuit Canada en Australië deden mij watertanden (en daar zit het blote bovenlijf van boer Jan voor niks tussen natuurlijk).

 

3. Oh my god

Het gebeurt niet snel dat ik de woorden “slecht reality programma” in de mond neem, maar die eer is dit jaar wel naar ‘Oh my god’ gegaan. Een programma over vijf bimbo’s die naar een klooster worden gestuurd en daar moeten overleven zonder sociale media. Zonder eten was voor hen makkelijker geweest denk ik. De zusters die in beeld komen, hebben alleszins meer persoonlijkheid dan de dames zelf.

 

4. Koppels

Een programma waarvan ik hoge verwachtingen had, want aangekondigd “voor mensen die al een goede relatie hebben, maar die nog net dat tikkeltje beter willen maken”. Geef toe, dat is toch wel catchy.

De eerste aflevering vond ik niet geweldig, maar het programma krijgt nog een herkansing van mij voor deze week.

 

5. De 13 geboden

Valt niet onder de categorie reality, maar is wel één van de programma’s die mij kunnen boeien vanaf de eerste aflevering. Spannend, verrassend en goed doordacht. Weer steengoede Vlaamse fictie, daar kan niemand iets op tegen hebben. Een aanrader!

 

6. Sex tape

We hebben de laatste jaren al op zowat elke zender kunnen zien hoe mensen koken, wonen, trouwen, sporten… Maar tot in de slaapkamer is nog niemand durven gaan. Voyeurisme ten top. De eerste aflevering heb ik uitgezeten, maar eerlijk gezegd interesseerde het mij geen fuck (!) wat andere mensen in hun slaapkamer doen. En dan dat belerende toontje van Goedele Liekens erbij… Ik word er alleszins letterlijk en figuurlijk niet wild van.

 

Wat vinden jullie van deze programma’s? En hebben jullie nog kijktips voor mij?

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *