Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Series om te bingewatchen

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag weer een lijstje met jullie. Deze week: 6 series om te bingewatchen.

Series kijken, het is een hobby van vele ouders. Het kan bij elke weersomstandigheid en bij elke lichamelijke toestand. Je hoeft er letterlijk niets voor te doen. Op sommige momenten heb je niets meer nodig dan een goede serie. Hier mijn persoonlijke favorieten:

 

1. The Sinner

Ik vind het geweldig als een serie gewoon mooi afgerond wordt en niet wordt uitgemolken tot er niemand meer kijkt (ja, ik heb het over jou Orange is the new black!) The Sinner zijn acht spannende afleveringen die het verhaal vertellen van een moeder die uit het niets een moord begaat. Ze weet zelf niet waarom, en een detective helpt haar om alles te reconstrueren. Blijft boeien tot het einde!

 

2. Big Little Lies

Gebaseerd op het boek “Grote kleine leugens” van Liane Moriarty. Ik schreef er al over in mijn laatste maandoverzicht, maar de serie verdient hier zeker ook nog een vermelding. Het is een ‘trage’ serie, waar op het eerste zicht niet heel veel in gebeurt, maar toch blijft je aandacht vastgehouden. Er lopen een aantal verhaallijnen van moeders door elkaar heen, en die komen samen op de school van hun kinderen. Ook deze serie is net zoals The Sinner heel kort (7 afleveringen). In 2019 komt er wegens groot succes een tweede seizoen, maar dan met een heel andere verhaallijn. Hiervoor schreef Moriarty een volgende boek met dezelfde personages, dat dan opnieuw kon verfilmd worden. Mijn verwachtingen liggen alvast heel hoog.

 

3. Jane the Virgin

Je moet fan zijn van het genre, maar eens je je durft overgeven aan de wereld van de Telenovella, ga je deze serie verslavend vinden. Ik begon ergens voor de zomer aan aflevering 1 en MOEST daarna elke dag een volgende kijken. Het was dus serieus afkicken toen ik alles gezien bleek te hebben. In 2019 verschijnt het volgende en waarschijnlijk laatste seizoen.

 

4. How to get away with murder

Ook dit blijft me na vijf seizoenen nog boeien. Een advocate en tevens professor strafrecht leert haar studenten alles over criminaliteit. Als ze zelf betrokken raken bij een moord, blijkt dit heel handig te zijn.

Het leuke eraan is dat de serie echt mee evolueert met de personages. In het eerste seizoen zijn het nog groentjes, die slaafs alles doen wat mevrouw de professor zegt. In het laatste seizoen is dit al helemaal anders, en worden de rollen eigenlijk omgedraaid.

 

5. 13 reasons why

Een schokkende serie, die je vertelt over de redenen waarom een studente zelfmoord heeft gepleegd. Dit gebeurt aan de hand van tapes waarop het slachtoffer een medestudent toespreekt.

Deze serie wordt als een ‘tienerdrama’ omschreven, maar dat vind ik veel te beperkend. Het is echt wel meer dan dat. Aan jullie om dat uit te vissen 😉

 

6. Homeland

De Amerikaanse CIA speelt de hoofdrol in deze spionageserie. De eerste seizoenen vond ik iets beter (de fans hier zullen wel begrijpen waarom ;)) maar eenmaal ik gewend was aan de ‘nieuwe opstelling’ van het team, kon ik de rest van de serie ook wel weer smaken.

 

 

Waar wachten jullie nog op? Bingewatchen die handel!

Hebnen jullie nog tips voor mij?

 

2 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Series om te bingewatchen”

  • Je wou tips? Bij deze… Une Chance de Trop, The Missing, Casa de Papel, La Forrêt, …
    Jouw 5 en 6 moet ik nog zien…
    Nog veel kijkplezier. Het is er het weer voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *