Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Ons lijstje voor de Sint

November! Tijd om de speelgoedboeken uit te pluizen en een lijstje te maken van wat de goedheilig man dit jaar weer zou mogen brengen. De Dochter heeft na haar spervuur van vragen geen woord meer gerept over het al dan niet bestaan van deze figuur, waarschijnlijk gaat ze nu haar vader achterna en zwijgt ze nog jaaaaaren omdat ze denkt dat ze anders niets meer gaat krijgen 🙂 Er werd uiteraard noest geknipt en geplakt, ik deel graag de top 3 met jullie ter inspiratie.

Voor De Zoon (3,5 jaar)

Het is de eerste keer dat De Zoon de hele hype heel bewust meemaakt. Het speelgoedboek werd dan ook minutieus bekeken. Er werd gewikt en gewogen, er was keuzestress, maar uiteindelijk kwam hij tot deze 3 topfavorieten:

1. Vtech switch and go

Wat zijn dé twee dingen die het gemiddelde driejarige jongetje meer dan twee minuten kunnen boeien? Auto’s en dino’s natuurlijk, iets dat ze bij Vtech slim gezien hebben. Zij maakten een reeks van auto’s die kunnen transformeren naar dino’s, uiteraard met veel licht en geluid.

2. Beyblades

Nostalgie, want wie kent niet deze tolletjes met bijhorende arena waarin ze tegen elkaar kunnen vechten. Hij herontdekte het bij de grootouders (die al 30 jaar een speelgoedwinkel op hun zolder openhouden) en was meteen verkocht. Nu krijgt hij thuis dus ook een variant, zodat mama en papa kunnen meevechten. Joepie!

3. Vechtende robots

En vechten zullen we! Toen hij in het speelgoedboekje aan het kijken was, was dit het eerste dat hij ook echt wilde uitknippen. Ik had er nog niet van gehoord, dus moest ik de bijhorende unboxing-video voor hem opzoeken en toen was hij meteen verkocht. Het concept: twee robots met afstandsbediening (uiteraard, want een dag zonder knoppen is een dag niet geleefd voor mijn zoon) moeten tegen elkaar vechten tot er eentje omvalt. Ik kijk er al naar uit 🙂

Voor De Dochter (5,5 jaar)

1. Een winkeltje en attributen

Ik heb een dochter die niet speelt. Geen barbies, geen poppen, geen polly pocket… Ze puzzelt, knutselt en staat in haar keuken. Af en toe bouwt ze ook eens iets met duplo, maar daar stopt het dan ook. Ze heeft al vier jaar een keukentje dat nog elke dag wordt gebruikt. Ze transformeert het tot restaurant, school, tentoonstellingsruimte, poppenkast en de laatste tijd steeds meer tot winkeltje. Tijd voor het echte werk dus!

2. Washitape in alle soorten en maten

Je zou het een lichte verslaving kunnen noemen, maar knutselen met washitape blijkt echt wel meer te zijn dan een sticker op een vel papier plakken. Je kan er bladwijzers, schriftjes, kaartjes, wasspelden, luciferdoosjes, enveloppen, wc-rollen, theelichtjes… mee versieren. Ons huis heeft er nog nooit zo kleurrijk uitgezien 🙂

3. Een lightpad

Ik had er nog nooit van gehoord, tot ze op school tijdens de vrije speelmomenten niets anders meer bleek te doen dan tekenen op de lightpad. Het principe is heel simpel, het is een soort lichtbak waar je eender welke tekening kan op leggen. Dan leg je er een wit vel papier overheen en teken je deze over. Eigenlijk gewoon calqueerpapier voor de moderne vijfjarige dus 🙂

Zit hier iets bij dat jullie kindjes zou kunnen boeien? Wat staat er verder nog bij jullie op het lijstje?

5 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Ons lijstje voor de Sint”

  • Hier is het al eventjes Sint van hier en Sint van daar. Er werden zelfs al meerdere verlanglijstjes gemaakt, waar er tot mijn vreugde ook veel gezelschapsspelletjes bleken op te staan 🙂 Vanaf vandaag gebruiken wij trouwens een kraskalender om het aftellen wat eenvoudiger & visueler te maken.

  • De zoon hier wil enkel Paw Patrol. Als je hem vraagt of hij een boek of misschien verkleedkleren wil. Nee, Paw Patrol. Volgens mij denkt hij dat hij maar 1 ding mag kiezen. Hij heeft het concept nog niet helemaal door. (3j)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *