Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip

Vrijdag lijstjesdag! Overschat versus onderschat

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag elke week een lijstje met jullie. Deze week: onderschat versus overschat.

Er zijn zo van die dingen die serieus over- of ondergewaardeerd worden. Bij deze een bloemlezing uit mijn persoonlijke lijst .

 

Overschat

  1. De Action. Met kindjes zooo handig voor wat “brol”, maar eerlijk? Soms is het ook echt wel brol. Een snijmes dat zich vanzelf in twee kan breken na het één keer vastgehad te hebben? Kan alleen in de Action!
  2. Bingewatchen. Ten eerste heb je hier als moeder nauwelijks tijd voor, daarnaast is het veel leuker om elke dag één aflevering van iets te kunnen kijken. Langer plezier voor hetzelfde geld!
  3. De was vouwen. Om er daarna weer kreuken in te maken als je iets een kwartier draagt. Right.my.point.
  4. Date night. Komaan, wie heeft dat uitgevonden? Als de katten dan al eens van huis zijn, liggen de muizen toch liever gewoon in de zetel zeker?
  5. Servietten. Is er in godsnaam iemand die dit gebruikt? Keukenrol en babydoekjes for president 🙂
  6. Bedden opmaken. Wij doen het niet, en we leven nog.
  7. Hairdo’s. Nooit het type geweest dat graag staartjes of vlechtjes maakt. Ben ik blij met de coupe vogelnest van mijn dochter!

Onderschat

  1. Den Aldi. Hoeveel toffe acties hebben die wel niet? Als ik door de week denk dat ik iets nodig heb of dat we dit of dat nog moeten gaan kopen, hopla, in het weekend staat het in promo! Ik word ervan verdacht geheime banden te hebben met de actiebedenkers maar neen, die mensen weten gewoon wat je nodig hebt op elk moment van het jaar.
  2. Matching outfits. Ik heb er nog geen, maar dit staat voor heel binnenkort op de planning. Nu De Dochter als eens wat langer dan een paar maanden één maat draagt, durf ik het aan. Hello Petit Louie!
  3. Diepvriesgroenten. Hoe makkelijk is het om niets meer te moeten schillen/snijden/pellen. Tijd gewonnen en qua vitaminegehalte even goed als verse.
  4. Rostjes (als in de centjes, niet de haarkleur). Door velen stiefmoederlijk behandeld, en dat is geheel onterecht. Onlangs een heel brood kunnen kopen alleen maar hiermee. Hoe cool is dat!
  5. JOMO. De tegenhanger van FOMO (fear of missing out): the joy of missing out. Soms is het eens zalig om een hele dag niets te doen of niet elk uur Facebook te checken. En heb je dan ook echt iets gemist? Mabaneegij! Peuters zullen nog wel een keer hun onderbroek op hun hoofd zetten, een hond kan morgen ook in de vijver springen en die ene celebrity zal nog wel eens zijn shirt uittrekken voor de camera. JOMO, ik zeg het u!
  6. De nestschommel. Wat een zalig ding is dat! Al vaak getest op verplaatsing en binnenkort ook ein-de-lijk in onze tuin te vinden.
  7. Spontane foto’s. Ik krijg rillingen van die #instaperfect #totopdemillimetergekadreerd #hetheefteenhalfuurgeduurdomzeindezepositietekrijgen foto’s. Zoiets als dit is toch gewoon veel leuker?

 

Welke dingen vinden jullie over- of ondergewaardeerd?

 

 

 

7 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Overschat versus onderschat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *