Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Onmisbare babyspullen

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag elke week een lijstje met jullie.

In navolging van vorige week: de 10 dingen die je in mijn ogen zeker moet aanschaffen als je een baby verwacht.

  1. Slabbetjes met lange mouwen en/of een knoeigoot. Geen verspilling, slabbetje terug omkeren in het bord en je hebt nog de helft van je eten gerecupereerd 🙂
  2. Tetradoeken. Veel tetradoeken. Als spuugdoekje na de voeding, als borstvoedingscover, dekentje, zonnescherm, serviette, slabbetje, verschoningsmatje… Ook De Dochter gebruikt deze dingen nog dagelijks in haar fantasiewereld: als dekentje voor de pop, verkleedcape, picknickdeken…
  3. Borstvoedingskussen. Ook al je geen borstvoeding geeft, is dit kussen ideaal om je baby even op te leggen. Ze liggen dan wat rechter dan in het parkje en kunnen goed rondkijken. Ook als je baby leert zitten, is dit de ideale manier om veilig om te vallen.
  4. Babybjorn relax. Omwille van de wipfunctie (ze kunnen zichzelf doen bewegen en dat hebben ze al heel snel door), de verschillende standen en uiteraard ook de leuke hoezen. Omkeerbaar en na de babyperiode te gebruiken als zitje (zonder gordel). Riem is even losgemaakt zodat zijn schattig kostuumpje op de foto kon.
  5. Neusreiniger en fysiologisch water. Ik zou niet weten wat ik zonder een neusreiniger zou moeten doen. Hij wordt weleens kleinerend de snotzuiger genoemd (ja, je moet ook effectief zuigen snot opzuigen, maar er zit een filter in). Top ding!
  6. Traphekje. Niet alleen om je kindjes van de trap weg te houden, maar ook om jezelf als ouder even op te kunnen sluiten als het allemaal teveel is geworden.
  7. Bijtspeelgoed. Kwestie dat jij niet het favoriete bijtspeelgoed wordt: begin er vroeg genoeg mee!
  8. Muziekmobiel met batterijen. Ik wist serieus niet van het bestaan van deze dingen, totdat ik in mijn mama-Facebookgroepje de ene na de andere foto zag passeren. En ik zat daar thuis met mijn opwindbaar ding dat welgeteld 30 seconden muziek speelde, waarna ik weer mocht recht springen om het opnieuw op te winden.
  9. Co-sleeper. Als je ‘s nachts moet voeden, ligt je baby op gelijke hoogte. Minimale inspanning voor jou om hem eruit te halen, en je baby voelt zich veiliger omdat hij bij je in de buurt ligt. Een co-sleeper hoeft niet duur te zijn, je hebt er die daarna gewoon tot bedje kunnen omgevormd worden (tip: Gulliver van Ikea).
  10. Badcapes of poncho’s. Niet alleen voor na het badderen, maar ook heel handig in het zwembad. Of als je bij Kind en Gezin moet wachten met een baby die enkel een pamper mag dragen. Of als het -10°C vriest en je er toevallig nog eentje in de auto had liggen om te gebruiken als sjaal voor jezelf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *