Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Mijn favoriete podcasts, deel 4

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom, iedere gek zijn gebrek 🙂 Daarom deel ik graag weer een lijstje met jullie. Deze keer: mijn favoriete podcasts van dit moment.

Podcasts en ik, dat was liefde op het eerste gezicht. Een tweetal jaar geleden ontdekte ik ze en sindsdien kan ik niet meer zonder. Tijdens het lopen, strijken, koken, autorijden… ik luister zoveel ik kan. En de voorraad raakt nooit uitgeput. Ik schreef hier al twee keer over mijn favoriete podcasts. Mijn laatste post dateert van deze zomer en intussen zijn er al zoveel nieuwe dingen bijgekomen, dat ik alweer een update kan geven.

1. Parket podcast

Een podcast over de werking van het parket. Er zijn maar 6 afleveringen, van mij hadden het er gerust nog meer mogen zijn want ik snap weinig van dat hele justitiële apparaat. Na deze reeks is dat toch al iets meer geworden.

2. 40 in 2020

Deze podcast leerde ik kennen dankzij Nina van Miss Bliss. Hoewel ik nog 8 jaar te gaan heb voor het zover is, intrigeert het getal 40 mij wel. Voor velen (aan wie het gegund is natuurlijk) is dit ongeveer het midden van je leven en toch een soort van keerpunt. In deze podcast vertellen verschillende vrouwen over hoe het is om 40 te zijn. Ik vond het vooral opvallend hoe verschillend alle verhalen waren: de ene had nog geen kinderen, een andere had een baby, nog een andere zat al met tieners in huis…

3. Datevermaak

Een guilty pleasure die totaal uit mijn leefwereld ligt, maar waar ik echt al veel plezier aan beleefd heb. Je volgt drie twintigers in hun dateleven en de struggles die daarbij komen kijken. En elke keer op nieuw denk ik hoe dankbaar ik ben dat ik dat niet meer moet meemaken 😀

4. Tajine talks

Deze podcast wordt gehost door Hakim Chatar (Stubru) en Jolien Roets (Q-music). Ik leerde hem kennen toen ze te gast waren in één van mijn andere favoriete podcasts die ik hier al eens vernoemde (Tersmissen Baguet). Als je niet houdt van smalltalk en veel zinloos gebabbel, dan is deze niets voor jou. Ik vind die twee echt een supertof koppel en kan de speciale humor van Hakim zeker ook smaken.

5. Kan je even langskomen

Waw, deze heeft me echt omver geblazen! Het is een waargebeurd verhaal over een man en vrouw die een ‘friends with benefits’-relatie hebben, waarna zij zwanger blijkt te zijn. Prachtig verteld!

6. Mama Baas

Deze mocht uiteraard niet ontbreken in mijn lijstje, want zoveel goede podcasts over opvoeden zijn er nog niet (shout out naar Radio mama!) Er zijn nog maar 2 afleveringen van de Mama Baas-podcast, maar ze konden me allebei zeker al bekoren. Benieuwd naar meer!

7. Lotte gaat diep

Interviews van seksuologe Lotte Van Wesemael met BV’s over hun liefdes- en seksleven. Zijn we daar niet allemaal nieuwsgierig naar? 😉

8. Have a good run

Er zijn heel veel podcasts over lopen, maar die waar ik me het meeste mee kan identificeren is die van Annemerel De Jongh. Een vrouw die ongeveer even oud is als ik en al heel wat marathons liep, vertelt over hoe zij het aanpakte.

9. Zelfspodcast

Jack Reese (ja, die van Regi) en een andere bekende Nederlander die voor mij nog onbekend was (Sander Schimmelpenninck) spotten met iedereen (en nog het meest met zichzelf) in deze hilarische podcast. In het begin was het wat wennen aan hun stijl, maar intussen ben ik helemaal mee en luister ik elke aflevering. Opnieuw een waarschuwing: niet voor wie niet graag luistert naar oeverloos gebabbel (of gezeik is misschien een beter woord voor deze twee sympathieke Nederlanders ;))

10. HSP en werk

Wat ik nog mis in podcastland, is een echt goede podcast over hoogsensitiviteit. Deze is interessant, maar zoemt vooral in op hoe je kan omgaan met hoogsensitiviteit op professioneel vlak. Zeker het beluisteren waard! Alleen hoop ik dat er misschoen nog eentje komt die meer op je privéleven ingaat.

Als jullie nog top-tips hebben, die nog niet in deze lijst (of mijn drie andere lijstjes :p) staan, laat het me vooral weten!

8 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Mijn favoriete podcasts, deel 4”

  • Oh, ik ben benieuwd naar die van HSP en werk! Nu nog tijd vinden om dat alles te beluisteren, want terwijl je luistert kan je niet zo veel andere dingen doen vind ik, en al zeker niet als er een kleuter rondloopt. Tijdens het strijken luister ik nu wel, maar dat doe ik max. een uurtje om de twee weken :-).

    • Ik luister tijdens het sporten en echt bij alle huishoudelijke klusjes: was plooien of ophangen, vaatwas leegmaken, koken, strijken, stofzuigen… normaal ook in de auto maar daar zit ik bijna niet meer in nu haha.

  • Ja Datevermaak vind ik af en toe ook wel tof! Welkom in mijn leven haha, ‘t is allemaal verschrikkelijk maar soms ook wel grappig. Lotte vind ik een toffe (en een knappe vrouw ook wel) dus die podcast ga ik wel eens luisteren. Ik luister Winteruur graag, eigenlijk tv-programma maar ik haal de voorgaande jaren in via de podcast. Als je ‘t niet kent: bv’s lezen een mooi stukje tekst (uit een boek, of een gedicht of iets anders) voor in de zetel bij Wim Helsen en zijn hond Swami Bami. “Wim Helsen ontrafelt de schoonheid van het geschreven woord”, ik vind dat heel schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *