Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Gezonde kinderkoekjes

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Daarom deel ik graag opnieuw een lijstje met jullie. Deze keer: de lekkerste en gezondste babykoekjes. Getest en goedgekeurd door baby, peuter én mezelf.

Niets in deze post is gesponsord. (Dat ik dat als beginnende blogger erbij moet schrijven is gewoon hilarisch! Maar met die nieuwe wetgeving weet je maar nooit.)

 

1. Ella’s kitchen

Ella’s kitchen is een merk dat staat voor 100% biologische voeding. Opgericht door een papa die vond dat er niet genoeg lekkere én gezonde alternatieven waren voor tussendoortjes voor zijn dochter Ella.

Er worden geen suikers toegevoegd aan de snacks. De suikers die wel in de voeding zitten, zijn al van nature aanwezig (bvb. fruitsuikers). Wij hebben standaard de smikkelvingers (tweede foto) in de kast liggen. Dat is vergelijkbaar met een mueslireep, maar dan van geperst fruit.

Af en toe kopen we ook de puffits, kleine bolletjes van framboos die smelten in je mond. Vandaar dat ze al vanaf 7 maanden kunnen gegeven worden, verslikken is onmogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behalve deze snacks heeft dit merk ook nog heel lekkere knijpzakjes met 100% fruit erin. De Dochter wil alleen maar deze nog, dat zegt genoeg denk ik 🙂

 

2. De Kleine Keuken

Bij de Kleine Keuken hebben ze begrepen waar de hedendaagse ouder naar op zoek is.. Dit bedrijf begon aanvankelijk met gezonde maaltijden, maar al snel breidden ze uit naar broodbeleg en snacks. Het broodbeleg is een gezonde afwisseling voor de klassieke choco-, confituur- of kaas boterhammetjes. Zo is er bvb. mango/pompoenbeleg,  aardbei/bietenspread en appel/peerstroop.

De koekjes geven wij vaak als alternatief voor chips, omdat ze zo krokant zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Love my veggies

Love my veggies werd opgericht door twee Nederlandse zussen die ook weer vonden dat er in Nederland niet genoeg gezonde snacks waren voor hun kinderen. Vanuit Amerika lieten zij maandelijks snacks overvliegen, maar het idee begon te rijpen om zelf aan de slag te gaan en zo ontstond Love my veggies. De producten bevatten altijd groente en fruit, vandaar de naam.

Ze bestaan nog niet zo lang, dus het gamma is nog niet heel uitgebreid. Maar wàt er is, wordt hier in huis steevast op een “nog nog nog!” onthaald.

 

4. Organix

Organix heeft als missie om eten voor kinderen beter en voedzamer te maken. Ze hebben potjes met babyvoeding, knijpzakjes, verschillende soorten fingerfood, koekjes, popcorn… Van alles wat hier al in huis is geweest, zijn mijn kindjes stapelzot. Als ze de groene verpakking nog maar zien, worden ze al gek. Vooral de “koekemannetjes” toveren een lach op hun gezicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo, dat waren onze favorieten. Welke gezonde koekjes kunnen jullie nog aanbevelen?

3 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Gezonde kinderkoekjes”

    • Hihi bij ons is dat begonnen toen de oudste een jaar was en de hele tijd aan de chips wou zitten als er bezoek was. Dus dan kreeg ze zo’n kommetje. En we zijn dat eigenlijk altijd blijven kopen omdat ze intussen haar favorietjes had. Nu de jongste ook een jaar is, heeft het weer zijn nut bewezen 🙂

  • Ik ken er maar heel weinig…oeps ?. Maar ga dat echt een proberen! Leuk dat je een vaste lijstjesrubriek hebt. Ik ben nog zoekende naar een vaste rubriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *