Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Existentiële vragen van mijn kleuter

Vrijdag is (nog maar af en toe de laatste maanden, waarvoor sorry) lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag weer een lijstje met jullie. Deze keer: existentiële vragen die mijn kleuter zich stelt terwijl we naar de winkel wandelen op een doordeweekse vrijdagochtend (ja, ze spijbelt soms.)

Die waarom-vragen, het hoort bij het ouderschap zoals lekkende pampers, schoenen die veel te veel kosten en kleren die na een maand al weer te klein zijn. Je kan er gewoon niet omheen. Vragen stellen getuigt van een gezonde ontwikkeling bij kleuters, maar kunnen ze dat dan niet gewoon aan de juf vragen? Want wat moet je antwoorden in onderstaande gevallen…

 

 1. Mogen vossen bloemen plukken?
 2. Hoe weet de zon dat het zondag is?
 3. Waarom heet ik Lena en niet Elsa? (Potatoe potatoe)
 4. Is een roze laptop ook een computer? (Zeer zeker mijn kind, dat zijn de beste!)
 5. Als ik mijn broer was, zou ik dan wel courgetten lusten?
 6. Waarom heeft ons huis geen handvat? (Na een tiental minuten kwam ik erachter dat ze zo’n stang bedoelde aan een voordeur.)
 7. Waarom is een paardenbloem geen koeienbloem?
 8. Wanneer groeien roze bloemen?
 9. Waarom bestaat er geen lichtzwart en donkerwit?
 10. Weet jij wat de naam is van Pieter Konijn? (Goh nee, geen idee! Dit moet wel een strikvraag zijn. Gewoon neen zeggen is in dit geval de beste oplossing voor het vermijden van drama)
 11. Moeten jullie ook slapen? (In theorie wel). En wat moet ik dan ondertussen doen?
 12. Waarom heeft papa geen krullen?
 13. Waarom is de lucht soms roze?

 

Please zeg me dat dit niet alleen ten huize Moederschip zo is! Welke vragen krijgen jullie zo ‘s ochtends vroeg op jullie bord?

13 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Existentiële vragen van mijn kleuter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *