Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Producten die ontwikkeld zijn om ouders het leven zuur te maken

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag weer een lijstje met jullie. Deze week: dingen waar kinderen happy van worden, maar die ouders gek maken.

Ouder worden, je weet in de verste verte niet wat er allemaal bij komt kijken op het moment dat je dat eerste kreetje hoort. En gelukkig maar, of de wereldbevolking zou minstens gehalveerd worden 😉 Alsof het allemaal nog niet moeilijk genoeg is, lachen fabrikanten in hun vuistje wanneer ze sommige producten ontwikkelen. Want ook al worden die kleine snoetjes daar superhappy van, bij de ouders is het zuchten geblazen als ze ermee geconfronteerd worden. Ik geef jullie graag wat voorbeeldjes:

 1. Kindersurprise eieren. Meer bepaald hun inhoud. Na een dag is dat alweer uit elkaar gevallen en vind je maanden later nog overal kleine stukjes.
 2. Glitters. En lijm. Of glitterlijm! Sinds hier een kind woont, waan ik me soms in een My little pony-kasteel. We wachten al zes jaar om onze muren te verven 🙂
 3. Sprekende attributen van V-tech. Lijkt allemaal superleuk in het speelgoedboekje van Sinterklaas, maar als zo’n diertje/auto in je living staat te blèren is het een pak minder plezant.
 4. Ongezonde voeding met figuurtjes op de verpakking. Aaargh.
 5. Hollandse kinderseries. Nagenoeg allemaal dus. Nee, dat vettig accent komt écht niet doordat het Limburgers zijn 😉
 6. Capri-sun. Welke idioot heeft bedacht dat er een gaatje moet geprikt worden aan de ZIJKANT van een VOLLEDIG INDUWBAAR pakje sap??
 7. Nachtlampjes met een muziekje. Waar ze zélf op kunnen duwen.
 8. Een zandbak voor binnen. Kei-leuk! Voor bij oma 😉
 9. Zetels. Want wat daar allemaal onder geraakt…
 10. Muziekinstrumenten voor kinderen. No need to say more. Nog een zegen dat die batterijen zo snel leeg zijn en ‘de winkels altijd dicht’.

Hebben jullie ook van die ergernissen of ligt het aan mij?

6 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Producten die ontwikkeld zijn om ouders het leven zuur te maken”

 • Haha god die kinderseries ja, kinderen doen dat accent dan ook na hè? Of ben ik fout?
  Ik heb ooit gezegd dat als ik een kind krijg ik op de geboortelijst zet “niets dat lawaai maakt” maar ik zal het duidelijk moeten uitbreiden

 • Ik dreigde mijn kennissen en vrienden met kinderen altijd dat ik geluidmakende cadeautjes met extra batterijen zou geven. De tijd dat een pratende hond en blauwe mannetjes leuk waren zijn lang voorbij helaas.

 • alle “prijzen” van het eendjeskraam op de kermis. Geldt in dezelfde categorie als surprise eggs. ‘k heb mijn kinderen nu wel al kunnen uitleggen dat ze op kermis sowieso altijd brol krijgen en dat ze niets mogen kiezen dat beweegt enz omdat het na 2 keer gebroken zal zijn en uit elkaar valt.

  ha nog nooit een capri-sun getest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *