Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik niet durf met twee kinderen

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag weer een lijstje met jullie. Deze week: respect voor iedereen die onderstaande dingen kan doen met meer dan één kind, zonder een angstaanval te krijgen.

 

 1. Gaan zwemmen

Kudos voor de oma, die er haar hand niet voor omdraait om drie kleinkinderen in haar eentje mee te nemen naar het zwembad. Zelf zou ik dat niet zien zitten. Als ze wat ouder zijn waarschijnlijk wel, maar nu hangen ze in het grote zwembad nog het liefst als aapjes aan mama en dat is niet zo handig als je alleen bent.

 

 1. Supermarkt

En dan bedoel ik niet het kleine buurtwinkeltje om de hoek, want daar kennen ze ons en hebben ze een dubbele winkelkar in de vorm van een auto (lifehack!) De grote boodschappen op zaterdagochtend zijn te vermijden met een peuter en een kleuter.

 

 

 1. Een (grote) speeltuin

Een binnenspeeltuin of de plaatselijke wipkip durf ik nog aan, een niet omheinde mega-speeltuin waar ze elk een andere kant op kunnen lopen, is andere koek.

 

 1. De dierentuin

Want de ene is nog aan het staren naar de aapjes, terwijl de andere al op zoek is naar de olifant of een glijbaan passeert en voor je het weet, kan je met een krijsend kind op de arm kind 2 gaan zoeken.

 

 1. Een (lange) autorit

Ik rijd regelmatig een kilometer of 130 met twee kinderen op de achterbank naar mijn familie. Dat lukt nog net, met dank aan luister-CD’tjes. Tot we in de file staan en ik het liefst van al uit mijn auto wil stappen en te voet verdergaan wegens gezeur om eten/ruzie op de achterbank/zijnwealdaars. Meer dan drie uur alleen rijden, daar pas ik dan ook liever voor.

 

 

Staan hier activiteiten tussen waarvoor jij je hand niet omdraait, of ben ik hier iets vergeten vermelden waarbij jou ook het angstzweet uitbreekt alleen al bij de gedachte? Let me know!

 

5 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik niet durf met twee kinderen”

 • Ja, gaan zwemmen doe ik ook nog niet alleen met hen. Binnenspeeltuin en dierentuin al eens alleen gedaan met twee kleine kindjes. Maar dan voel ik me toch niet zo gerust hoor. Dus ik begrijp je wel. En daar komt er nu nog een derde bij, help 😉

  • Hihi ja inderdaad! Over een jaar verwacht ik een post van jou met dingen die wél goed lukken met drie kindjes 😉

 • Hihi, zwemmen hangt af van zwembad tot zwembad. In Mechelen durf ik het wel aan met mijn jongens. Daar is het niet zo druk en kan ik situatie goed overzien.
  Speeltuin heb ik geen issues mee. Voor grotere speeltuinen krijgen ze wel een armbandje met hun naam om.
  Supermarkt is ook geen probleem meestal. Een van de twee zit in het stoeltje en de andere zit in het karretje zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *