Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik alleen doe als mijn kinderen erbij zijn

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag elke week een lijstje met jullie. Deze week: dingen die ik alleen maar doe als mijn kinderen erbij zijn (of: dingen die ik nooit zou doen als ik alleen was ;))

  1. Snoep weigeren. Of maar één stuk taart eten. Of in de Colruyt van de proevertjes afblijven. In de categorie eten is er heel wat veranderd sinds er kinderen zijn. Als ik alleen ben, zou ik alles opvreten dat ik tegenkom. Maar als iemand mij nog een handvol chips aanbiedt waar De Dochter bij is, zal ik wel al eens weigeren. Ik zou niet willen dat ze zoals mij wordt later 🙂 Kinderen: goed voor de lijn!
  2. Aan tafel eten. Toen we nog geen kinderen hadden, aten we zelden aan tafel (hadden we überhaupt een tafel, vraag ik me nu af?) Ik vond het gewoon zalig om na een lange werkdag in de zetel neer te ploffen om te eten. Dat is nu ook het eerste dat we doen als de kindjes een avondje weggaan. En oh wat mis ik dat!
  3. Op het zebrapad lopen. Ook zoiets waar ik altijd op let als ik met hen over straat wandel: oversteken doen we op het zebrapad. Als ze er niet bij zijn, heb ik die automatische reflex plots niet meer.
  4. “Potvolkoffie” zeggen. Of sapperloot, sapperdepitjes of iets anders in de categorie “vloekwoorden van Kabouter Plop”. Toen ik voor de eerste keer “p*tverdomme” uit een klein peutermondje hoorde, wist ik dat ik moest ingrijpen. Vanaf dan zeg ik consequent “potvolkoffie”. Alleen als ze erbij zijn, uiteraard. Een mens moet af en toe eens goed kunnen vloeken.
  5. Mijn kleren netjes opvouwen. Als ik wil dat ze dit ooit zelf doen, zal ik in hun bijzijn het goede voorbeeld moeten geven. Zijn ze niet in de buurt, dan ben ik meestal ook niet Miss Opruimfreak.
  6. Me gedragen in het verkeer. Niet dat het zo erg is, maar ik durf wel al eens met mijn lichten flikkeren of tuuten als iemand het voor mij echt uithangt. Met de kindjes in de auto, zou ik dat niet eens in mijn hoofd halen.
  7. Iets weggooien dat op de grond heeft gelegen. Zijn ze er niet bij, dan geldt voor mij persoonlijk niet de drie-, maar zelfs de tiensecondenregel. Maar als ze naast mij staan, is alles dat op de grond valt: bah vies 🙂

 

Welke dingen doe jij alleen wanneer de kinderen in de buurt zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *