Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik afgelopen maand heb geleerd

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag elke week een lijstje met jullie. Deze week: 10 dingen die ik de voorbije maand heb geleerd:

 1. Dat je altijd je handrem moet opzetten als je op een berg parkeert.
 2. Dat je een dreumes niet alleen moet laten met een volle rol WC-papier.
 3. Dat wallen niet weggaan als je kinderen toevallig eens allebei twee nachten doorslapen.
 4. Dat je de peuter niet kan vertrouwen wanneer zij zegt dat ze van papa iets mocht.
 5. Dat een sprongetje bij “Oei ik groei” soms ook gewoon een weken durende salto kan zijn.
 6. Dat je nooit mag denken dat je tijd over hebt als iedereen al klaar is een halfuur voor jullie naar school/crèche moeten vertrekken.
 7. Dat een dreumes perfect in een IKEA-keukentje past.
 8. Dat je kinderen bij de grootouders lachende engeltjes zijn die doorslapen, alles eten en braaf alleen spelen.
 9. Dat een peuter aankleden soms nog heftiger kan zijn dan een polar vortex.
 10. Dat je nooit teveel mag verwachten van de zin: “maar je krijgt er zoveel voor terug!”

4 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik afgelopen maand heb geleerd”

 • 8! al 1 maand 8! dat in combinatie met de vortex wou ik soms onder een steen kruipen en wachten tot de bui overging. Maar ja, ik zou nu ook niet willen dat ze in pyjama naar school zou gaan, dus gebruikte ik mijn oerkracht. Het verbaast me nog steeds hoe sterk een 2-jarige kan zijn.

  • Ja die grootouders, ik verdenk ze ervan iets in hun pap te draaien 🙂 En 2-jarigen zijn verdorie mini-sumoworstelaars! Hier ook al serieuze strijd gevoerd daarom. Maarrr: er lijkt beterschap op komst. Als onze oplossing hier op lange termijn echt blijft werken, schrijf ik er zeker een blogpost over 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *