Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

De voordelen van vroeg opstaan

Slaap, het is een kostbaar goed. Al vier jaar lang ben ik elke ochtend tussen 5u en 6u beneden. Hoe ik dat overleef, is een andere zaak. Maar het heeft ook wel voordelen:

 

Haast en spoed is zelden goed

Als je om 5 uur wakker bent, heb je nog zo’n drie uur voordat je met de kindjes de deur uit moet. Een ochtendrush, wat is dat? Ik heb twee uur over 😀 De kindjes zijn niet opgejaagd en ook ik kan alles op het gemakje doen. Rustig een (warme!) tas thee of koffie kunnen drinken is onbetaalbaar.

 

De hele dag tijdwinst

‘s Ochtends vroeg op = ‘s avonds ook meer tijd. Ik sta soms om 6 uur ‘s ochtends al pasta te koken zodat we meteen kunnen eten als we thuiskomen. De avondrush heb ik dus ook al niet. Ook kleren klaarleggen of boterhammen op voorhand maken is niet nodig. Als je elke dag een uur vroeger zou opstaan, heb je na een jaar 15 dagen extra gekregen!

 

De natuur zien ontwaken

Een prachtige zonsopgang of maansverduistering zien terwijl de rest van de wereld nog moet wakker worden, is onbeschrijfelijk. Er liep zelfs al eens een verdwaalde vos door onze tuin en ook een steenmarter kon ik nog net op tijd betrappen terwijl hij ervandoor ging met mijn regenlaars.

 

Nieuws

Je leest als eerste wat er in de wereld is gebeurd, ideaal voor FOMO-lijders. Je hebt altijd een heads-up ten opzichte van de rest van de wereld.

Ik ben meestal ook de eerste met de “gelukkige verjaardag”-wensen.

 

Gezondheid

Een gezonde lunch maken kost toch iets meer tijd dan een paar boterhammen smeren. Maar ook dat is geen probleem als je vroeg wakker bent. Slaatjes, eiermuffins of kaaswafels bakken ‘s ochtends, ik draai er mijn hand niet meer voor om.

Sporten doe ik ook het liefst ‘s morgens. Als de to do-lijst afgewerkt is en De Man neemt de kindjes mee naar school, kan ik nog lopen of zwemmen voor het werk. (En dan ‘s avonds zonder schuldgevoel series bingewatchen want ik heb al gesport, ha!)

 

 

Je leest het, redenen genoeg om de wallen en vermoeidheid te negeren en de ochtend te omarmen 😉 Zijn jullie ochtendmensen?

6 Antwoorden op “De voordelen van vroeg opstaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *