Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! 16 dingen die je nog niet over mij wist

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag elke week een lijstje met jullie. Deze week: 16 dingen die je nog niet over mij wist.

 1. Ik ben een ochtendmens in hart en nieren. Ik hou gewoon van de ochtend. Van de leegte ervan. Als de hele dag nog als een onbeschreven blad voor je ligt en elke verrassing nog mogelijk is.
  Zelfs om 5u (jep, die jongste!) ben ik nog steeds relatief vrolijk. Dat betekent ook wel dat ik na 21u niet veel meer waard ben.
 2. Ik ben ambidexter. (Bam! Dat is nogal eens een woord he.) Ik schrijf met links, maar sommige andere dingen doe ik met rechts omdat mij dat gewoon zo aangeleerd is (bvb. knippen of een appel schillen).
 3. Ik ben een spellingsmaniak. Spot ik ergens een dt-fout, dan komt de gestapo in mij naar boven. Ik kan het niet laten. #sorrynotsorry
 4. Ook per ongeluk gemaakte taalfouten vind ik om van te smullen. Een slechte dag kan door zoiets meteen weer goedgemaakt worden. Slogans zoals: “ook om me te nemen” in het lang en breed op een kebabzaak, ik kan er dagen op zitten teren.
 5. Ik kom altijd en overal te vroeg. Voor veel mensen is dit even hatelijk als iemand die te laat komt, maar ik kan er echt niets aan doen. Op deze eigenschap is er in mijn leven maar één uitzondering geweest, nl. op 9 februari 2017, want ik was maar net op tijd voor mijn tweede bevalling (de gynaecoloog, die was wel degelijk te laat)..
 6. Ik zal een boek nooit open laten liggen met de rugzijde naar boven. Heiligschennis!
 7. Ik ben absoluut geen baby-mama. Begrijp mij niet verkeerd: er is niets schattigers dan zo’n kleine pamperkont die door de living tijgert, maar ik heb gewoon graag wat meer zelfredzame kinderen en een basis aan communicatie (als in: verstaanbare zinnen). En betere nachten, dat ook.
 8. Ik ben geen plantenmens. Ik voel gewoon niet aan wat die nodig hebben. Zelfs een vetplant houdt het niet lang uit bij mij.
 9. Ik ben al 22 jaar een diehard Thuis-fan. Dubbelgangers, omgewisselde baby’s, mensen die verdwijnen en jaren later plots weer opduiken… bring it on!
 10. Onhandig is mijn tweede naam. Er gaat geen dag voorbij dat ik blauweplekkenvrij ben. Ik laat ook vaak dingen vallen en loop (of rijd) overal tegen.
 11. Ik word nogal snel hangry. Laat eten, je doet er mij absoluut geen plezier mee.
 12. Ik kan niet tekenen. Laat een kleuter en mezelf een auto tekenen en je zal het verschil niet zien.
 13. Als ik fruit eet, heb ik daarna altijd zin in een koek. Blame you, oldschool fruitpap met betterfood!
 14. Ik hou niet van foto’s. Ze zelf maken of op de foto staan, ik word er gewoon niet wild van. Niet zo handig als je een blog hebt. Ook voor de kindjes vind ik het soms wel jammer dat ik geen mamarazzi ben. Fotoboeken maken vind ik een verschrikkelijk gedoe. Dan heb ik liever een photowall in mijn huis, waar je ook echt elke dag iets aan hebt (daarover later zeker nog een blogpost!)
 15. Ik ben een beetje blijven hangen in mijn roze fase. Nog steeds koop ik dingen eerder omwille van de kleur (hallo roze laptop en GSM!) dan om de functionaliteit.
 16. Ik was een Tik Tak-kindje (Yes, zo eentje dat met de blokken speelde en ondertussen nog een koek at ook. Multitasken, toen al!)

 

2 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! 16 dingen die je nog niet over mij wist”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *