Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! 15 dingen die je nog niet over mij wist

Ik heb al eens wat geheimen over mijzelf uit de doeken gedaan. Maar er valt nog zoveel meer te vertellen. Wie is de blogger achter deze blog? Tijd voor nog wat weetjes!

 

1. Ik ben een booklover in hart en nieren. Op de kleuterschool las ik de andere kinderen voor op de speelplaats, meer nerdy kan het niet worden 🙂

2. Geen enkele sandaal past aan mijn voeten. In de schoenenwinkel weten ze nooit wat hen overkomt als ik het nog eens probeer. Mijn voeten zijn breder dan je voor de maat zou verwachten, dus een sandaal past NOOIT. Ook wijst mijn dikke teen naar boven, een familietrekje. (Je wil niet weten hoeveel sokken ik al versleten heb in mijn leven, of met hoeveel sokken met gaten in ik nog steeds door het leven ga) En in een sandaal is dat niet echt een appetijtelijk zicht. Ik laat ze dus maar aan mij voorbijgaan. Besluit: ik ben geen sandalenmens.

3. Ik ben al bijna 16 jaar vegetariër (dat is langer dan de periode dat ik vlees gegeten heb) en mis dat nooit. Ik heb er geen probleem mee om dat voor iemand anders klaar te maken (de rest van het gezin eet zowel vegetarisch als vlees). Maar voor mezelf hoeft het niet.

4. Ik eet een broodje verkeerd op. “Wat zegt die nu”, hoor ik u denken. “Hoe kan je een broodje nu verkeerd opeten?” Blijkbaar eet 99,99% van de mensen hun broodje met de bolle kant naar boven. Bij mij is dat de platte kant, de onderkant dus. In shock? Awel ja, zo was het ook voor mij toen iemand daar tijdens mijn eerste job een opmerking over maakte. 23 jaar heeft het dus geduurd voordat iemand mij daarop gewezen heeft!

Zo eet ik het dus niet.

 

5. Ik heb een serieus gebrek aan ruimtelijk inzicht. Getuige de vele krassen en deuken in mijn auto. Gelukkig heb ik een Pleegzorg-magneet om het grootste gedeelte te camoufleren 🙂

6. Ik zie de dagen van de week in kleuren. Waarschijnlijk een overblijfsel uit de kleuterklas waar je dat zo krijgt aangeleerd?

7. Ik ben een stiekeme fan van James Blunt.

8. Ik lust geen koffie. Ik krijg het echt niet binnen. Omdat ik het zo gezellig vind, heb ik het al vaak proberen leren drinken maar helaas. Zelfs niet met veel melk erin. En in mijn job (sociale sector) is het echt een handicap om geen koffie te drinken. Als ik op huisbezoek ga, hebben ze vaak speciaal verse koffie gezet dus dan neem ik er uit beleefdheid altijd een paar slokken van, waar ik telkens spijt van krijg. Wat ons naadloos bij het volgende puntje brengt.

9. Ik kan niet overgeven. Gewoon niet. Als ik iets verkeerd gegeten heb, of ondersteboven in een achtbaan heb gehangen, of zwanger ben, ben ik gewoon héél misselijk maar NOOIT komt er ook maar iets terug. Verspilling staat niet in mijn woordenboek!

10. Er liggen drie dingen standaard in mijn frigo: geraspte kaas, yoghurt en chocolade. Zonder overleef ik de week niet.

11. Ik heb een fotografisch geheugen. Ook zit er letterlijk een kalender in mijn hoofd en kan ik snel zeggen wat voor dag een bepaalde datum is. Handig!

12. Ik kan niet fluiten. Voordat ik mijn man kende, dacht ik van wel. Maar meer dan wat geblaas in dezelfde toonhoogte komt er eigenlijk niet uit.

13. Ik heb een kauwgomverslaving. En het vreemde is: tijdens de zwangerschappen moest ik er niets van weten. Daarna kwam de goesting al snel weer terug.

14. Op een barkruk eten vind ik het meest oncomfortabele dat er bestaat. Ik eet nog liever NIET dan op een barkruk.

15. Er zijn weinig huishoudelijke taakjes die mij kunnen boeien, maar het inladen van de vaatwasser vind ik geweldig amusant. En puzzelen maar! Oh wee als er iemand anders mijn vaatwasserbeleid niet durft te volgen. Mijn motto in het huishouden is: “a dishwasher is never really full.”

 

En met die wijze woorden, sluit ik deze lijstjesdag af!

5 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! 15 dingen die je nog niet over mij wist”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *