Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Sprookjesbos Valkenburg

Het eerste mooie weekend van dit jaar, dat vroeg om een gezinsuitstapje. Omdat de Efteling net iets te duur ver is en de jongste (14 maanden) daar ook nog niet veel aan heeft, besloten we naar het sprookjesbos in Valkenburg te gaan. Een soort Efteling dus, maar dan eerder de mini-versie 🙂

Het park bestaat uit een wandelroute waarlangs verschillende huisjes staan die allemaal een sprookje uitbeelden. Tussen de huisjes zijn er speel- en zitplaatsen. Je kan er picknicken of iets eten/drinken in het restaurant.

Op internet vind je niet zo’n lovende commentaren, maar dat wilden we zelf eens gaan ontdekken. In deze blogpost weerleg/bevestig ik de kritieken die er worden gegeven:

 

Het park is verouderd

Ok, een opknapbeurt aan de buitenkant van de huisjes is misschien geen slecht idee. Maar de poppen binnenin zijn heel mooi afgewerkt en aan de attracties ontbreekt er ook niets.  Met een likje verf zou het er allemaal nog net wat beter uitzien.

 

De entree is te duur

Je betaalt 9€ per persoon vanaf twee jaar. Dat is aan de dure kant voor wat er te doen/zien is. De Zoon, die gratis binnen mocht, heeft er meer aan gehad dan de betalende ouders 🙂 En de 3,50€ voor de parking, dat was er dan wel echt teveel aan.

 

Het park is niet toegankelijk voor buggy’s

De commentaar dat het park eigenlijk niet echt geschikt is voor buggy’s, is de meest gegeven kritiek. Het is er héél heuvelachtig. Eigenlijk zijn er geen platte stukken en is het constant klimmen en dalen. Maar alles is wel bereikbaar. Met een baby in de draagzak is het waarschijnlijk gemakkelijker te bezoeken.

 

Het park is klein en de attracties minimaal

Dit is inderdaad niet iets om met oudere kinderen te doen. Wij spendeerden er een halve dag en dat is inclusief een halfuur springkasteel en een keer of twintig op de draaimolen 🙂 Tussen de huisjes door zijn er nl. “attracties” zoals een waterspeelplein, draaimolen, speeltuinen, springkasteel, zweefschommels…

Het feit dat het park vrij klein is, maakt het net charmant. Je kan overal gemakkelijk naartoe via wandelpaden en als je iets nog een keer wil zien of doen, ben je er heel snel terug. Er is maar één restaurant voor het hele park, en toch was dat niet drukbezet. (Dat toont wel nog eens hoe klein het park is.) Wij hadden een vieruurtje bij om te picknicken, dus over het restaurant (prijzen, kwaliteit eten) kan ik niets vertellen. De picknickplaatsen waren goed onderhouden.

 

Conclusie

Het is niet een park waar ik nog een keer naartoe zou willen gaan, maar voor één keer is het wel echt leuk en gezellig! Zelfs op een zaterdagnamiddag in de paasvakantie was het er helemaal niet druk. En de kindjes hebben zich rot geamuseerd! Is dat niet het belangrijkste? 😉

 

2 Antwoorden op “Sprookjesbos Valkenburg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *