Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Tips om te verkopen op een tweedehandsbeurs

Het voorjaar is een typisch moment om eens door de kleerkast te gaan. Aangezien kinderen even snel groeien dan de facebook-commentaren bij het gemiddelde artikel op HLN, kan je jaarlijks een hele hoop kleren wegdoen. Ik ging deze week op een tweedehandsbeurs staan, en dat was een hele ervaring. Ik deel graag wat tips met jullie.

 

  • Wees op tijd

Regel 1. Als de deuren om 10 uur opengaan, dan red je het niet met een halfuurtje om alle kleren mooi te presenteren op tijd. Voorzie toch zeker een uur om alles mooi klaar te leggen.

 

  • Kies een populaire beurs

Als je wat volk over de vloer wil krijgen, die ook nog eens binnen je doelgroep vallen, kies je best voor de tweedehandsbeurzen van de Gezinsbond. Er zijn er in heel Vlaanderen in het voor- en najaar. De kalender kan je hier checken.

 

  • Sorteer

Per maat, per kleur, per soort kledij… maakt allemaal niet uit! Zorg gewoon voor overzicht. Zelf koos ik ervoor om eerst op maat te sorteren, en dan op type kledij. Want vaak komen kopers vragen naar één bepaalde maat, en pas daarna naar het seizoen.

 

  • Doe van koppelverkoop

Eén body voor 2€, drie voor 5€. Dat verkoopt als zoete broodjes. Jij verliest er niet zoveel aan, maar bent wel meer spullen kwijt. Win-win!

 

  • De kledingbaar

Zeer handig om jurkjes, pyjama’s, hemdjes… op te hangen. Geeft meteen ook weer overzicht.

 

  • Maak setjes

Mensen zien graag een totaalplaatje. En mensen zijn soms ook een beetje lui. Als je zelf al combinaties maakt, hoeven de kopers daar niet meer over na te denken. En jij bent weer meer spullen kwijt 😉

 

  • Stel vragen aan je publiek

Mensen praten graag over hun kinderen. Vraag of ze iets zoeken voor een jongen of meisje, of ze een winter- of zomerbaby hebben, welke merkjes hun goed staan…

 

  • Voorzie voldoende wisselgeld

Als je start met iets van een 30€ in stukken van 1 en 2€ zit je zeker goed. Veel kopers brengen zelf al gepast geld mee, omdat ze weten dat het voor verkopers niet altijd evident is om in te schatten hoeveel wisselgeld nodig is.

 

  • Neem eten en drinken mee

Klein detail: als de beurs van 10u tot 14u duurt, kan je niet zomaar even weggaan om eten/drinken te halen. Een buurvrouw kan je dan wel uit de nood helpen. Maar pas op dat het een betrouwbare is, die er niet met jouw kleren/geld vandoor gaat 😉

 

Veel succes!

 

3 Antwoorden op “Tips om te verkopen op een tweedehandsbeurs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *