Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

The Weekend

Het is weer tijd voor een thema van de najaarschallenge! Deze keer gaat het over het weekend. Aangezien zowat alle weekends van 2020 op elkaar leken en daar weinig spannends over te vertellen valt (knutselen!wandelen!), heb ik besloten om mijn ideale weekend eens te omschrijven. Dromen mag 😉

Mijn weekends zijn altijd een evenwichtsoefening. Met één kind dat snel overprikkeld is, en een ander dat juist wat extra stimulatie kan gebruiken, is het niet evident om het weekend te vullen. Soms lukt het om die balans te vinden, twee hele dagen zelfs. En op andere momenten is het zo erg dat ik blij ben dat ik op maandag weer mag gaan werken. Want daar hoef ik tenminste niemand zijn kont af te vegen of klinkt het niet alsof wereldoorlog 3 uitgebarsten is.

Ik vind het moeilijk om alles wat ik leuk vind in één weekend te proppen. Want ook voor mijzelf heb ik graag afwisseling tussen rust en actie, tussen sociaal contact en alleen zijn. Maar ik wil de oefening zeker wel eens maken. Hier gaan we:

Op vrijdagavond zou ik ervoor kiezen om in mijn eentje te netflixen. Bij voorkeur in bad. Daarna bestel ik afhaaleten voor het hele gezin (waar De Man mag omrijden haha).

Op zaterdag maken we een uitstapje naar de zee. We picknicken op het strand en de kindjes spelen zo mooi samen dat ik zelfs in een boek kan lezen. Een ijsje (of twee) mag zeker niet ontbreken. We eindigen de middag met een strandwandeling op onze blote voeten.

Zaterdagavond laten we een babysit komen of gaan de kindjes logeren bij hun grootouders. Ik ga met De Man cocktails drinken en daarna op restaurant. Dat mag iets Italiaans of Aziatisch zijn. We sluiten de avond af in de wellness.

Zondagochtend word ik uit mezelf wakker, zonder mamaaa-gekrijs op de achtergrond. Ik ga een uurtje lopen en maak me klaar voor een brunch met vriendinnen. In de namiddag gaan we nog taartjes eten bij familie.

Zondagavond kruip ik in mijn pyjama en is het weer netflix-tijd (met of zonder De Man, maar er zijn helaas weinig series die we allebei graag zien…). Ik sluit de dag af met een boek waarin ik helemaal kan verdwijnen.

Zo, dat lijkt me wel het perfecte weekend. Veel eten en een goed evenwicht in sociaal contact, meer moet dat niet zijn voor mij 🙂

Hoe ziet jullie perfecte weekend eruit?

7 Antwoorden op “The Weekend”

    • Een feestje af en toe mag er zeker ook bij, maar ik dacht er niet meteen aan om mijn ideale weekend te omschrijven. Misschien omdat ik sinds ik kinderen heb een week nodig heb om daarvan te bekomen 😀

  • Klinkt als een goei weekend! Ik vind het ook ideaal om op zaterdag iets te doen (wellnessen, shoppen, afspreken met vriendinnen, …) om dan op zondag thuis wat te chillen en misschien ‘s avonds nog iets gaan eten met mijn lief of zo (om toch iets te doen haha). Ennnn nu mis ik de horeca weer 😀

  • Wow op zaterdag vanuit Limburg eventjes naar de kust rijden…in mijn hoofd is dat een verkeersnachtmerrie waarbij ik compleet stijf van de stress en zee kom en tegen dat die weer weggeëbt is, mag je al terugkeren. En dan na zo’n lange dag nog op zaterdagavond weggaan…je hebt echt veel meer energie dan ik! Mijn ideale weekend is leger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *