Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Take your child to the library day

Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een “officiële” dag voor om het te vieren. Bubble Wrap Appreciation day, Croissant day, Kiss a Ginger day…

Vandaag is het volgens de website Daysoftheyear de beurt aan de ‘Neem je kind mee naar de bibliotheek’-dag. In mijn ogen een terechte dag om te vieren! Want er is geen groter plezier voor een boekenlover dan die boekenliefde overbrengen naar de kinderen.

De Dochter ging de eerste keer met mij mee naar de bib toen ze een jaar oud was. Ze kon nog niet lopen, maar boekjes interesseerden haar al enorm. Ik reed haar dus rond in de buggy en zij mocht de boekjes uitkiezen die haar het meest aanspraken. Toen al was ze enorm kieskeurig!

 

 

Vanaf dat moment nam ik haar af en toe eens mee met mij, en al snel vond ze haar eigen plekje tussen de kussens of aan de stoeltjes van de kinderhoek. Het was zelfs zo erg dat ze de speeltuin naast de bib compleet negeerde, en alleen maar boekjes wou lezen… That’s my girl! 😀

Intussen gaan we zeker maandelijks. Het maximum van 15 boeken zorgt bij haar wel voor heel wat keuzestress. Meestal wil ze de boekjes al eens lezen in de bib zelf, zodat ze zeker goed gekozen heeft. En vaak passeren ook dezelfde boekjes de revue doorheen het jaar (Anna, Karel, Kaatje…) Toevallig allemaal hetzelfde genre, nl. alledaagse dingen die kleuters meemaken. Ik schreef er eerder ook al over.

De Zoon was 17 maanden toen we hem meenamen, Hij toonde nog niet zoveel interesse in de inhoud van boeken, maar des te meer in de kaft. Al wist hij er wel meteen een goed boek voor mama uit te pikken 🙂

 

 

Voor hem is alles nog goed qua boekjes, al begint zijn voorkeur vooral uit te gaan naar wat grote zus eerder ook al leuk vond (Heksje Mimi, Milan…)

Stiekem ben ik heel blij dat allebei de kindjes gefascineerd naar een verhaal kunnen luisteren. Het is al vaak onderzocht dat boeken vele voordelen hebben. Zelf zie ik vooral de volgende dingen als een grote plus:

  • uitbreiding van de woordenschat
  • inhouden en concepten begrijpen
  • verwerken van hun eigen emoties
  • rustmoment voor het slapengaan
  • zich leren concentreren

 

Dus waar wacht je nog op… hop naar de bib vandaag!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *