Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Super-papa-dag

Deze zomer waren er nog een paar gaten in de Grote Kinderopvangplanning. Aangezien ik al een volledige maand ouderschapsverlof genomen had, mocht De Man deze gaten opvullen. Het is welgeteld één dag voorgevallen dat hij met de beide kindjes thuis was, en die dag werd dan ook “Super-papa-dag” gedoopt.

Een dag waarop hij thuis is dus. Een dagje thuis met mama heet overigens gewoon vrijdag.

Een Super-papa-dag is trouwens niet zo super voor de mama. Want je komt thuis in een ontploft huis, waar de vaatwasser nog even vol is als die ochtend, de was en de strijk ook niet op mysterieuze wijze verdwenen zijn en je de beentjes nog niet onder tafel kan schuiven.

Maar je ziet wel vuile, vermoeide en dolgelukkige kindergezichtjes. Want papa is met hen gaan wandelen. Papa is met hen naar de bib geweest. Kortom: papa heeft zijn volle aandacht aan hen gegeven, iets wat bij mama niet altijd kan omdat zij met zoveel andere dingen bezig is. En nét daarom is het een Super-papa-dag en geen Super-mama-dag. Hij speelt ook meer écht met hen, terwijl ik de knuffels geef en zorg voor de praktische zaken.

Vrouwen gaan nu eenmaal meer functioneel denken: zijn ze gewassen/ingesmeerd/gevoed, hebben ze geslapen, welke jas moeten ze aan…? Ik ga bvb. de deur nooit uit zonder de luiertas. De Man vergeet dat gewoon durft dat wel. En uiteraard gebeurt er dan niets. Als ik dat zou riskeren, had ik gegarandeerd een ontplofte-pamper-situatie.

Is het specialer om als vader alleen met je kinderen te zijn dan als moeder? Ik denk het wel. Dat brengt ons bij de vraag waarom mannen met kinderen toch zo interessant zijn voor het vrouwelijk geslacht? Als De Man over straat loopt met een baby in een draagzak, krijgt hij de meest geile blikken toegeworpen. Alsof Ryan Gossling hoogstpersoonlijk in zijn ondergoed over straat loopt.

Wanneer ik op die manier op wandel ga met een peuter en een kleuter, lopen de mannen vooral heel hard weg. Dus ja, een papa is toch veel magischer dan een mama.

Ervaren jullie dat ook zo? Of ligt dat alleen aan mijn exemplaar 😉

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *