Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Sterrenstrand Eersel

Ik had Sterrenstrand al een hele tijd op mijn to do-lijst van uitstapjes staan, maar toen ik van een mede-mama twee tickets kreeg die eind deze maand zouden vervallen, was het moment aangebroken om er eindelijk eens naartoe te gaan. Mijn zus (en meter van De Zoon) vergezelde ons, want een uitstapje met twee kinderen alleen durf ik na dit debacle even niet meer aan.

We trokken dus met ons vieren richting Eersel, nabij Eindhoven. Sterrenstrand is een overdekt strand (gekker kan je het echt niet bedenken). Het is verbonden aan een camping, waardoor het in de vakanties wel drukker kan zijn. Wij gingen op een doordeweekse vrijdag en hadden het bijna helemaal voor ons alleen.

 

 

Bij het binnenkomen zie je eerst een afgesloten gedeelte voor jongere kinderen. Daar alleen al hebben ze zich anderhalf uur kunnen vermaken met water in en uit een bak te gieten, putten te graven, taartjes te bakken… (Een tip: neem zeker strandspeelgoed mee!)

 

 

De speeltuin is overdekt met een gigantische serre, die ook verwarmd wordt. Wij waren er dus van uitgegaan dat ook het water verwarmd zou zijn, maar dat bleek niet het geval. Eind oktober is het water ijskoud, dat vond ik wel een nadeel. Maar De Dochter ontwikkelde zich toch plots tot een echte ijsbeer, om naar een eilandje te kunnen stappen door het water. Zoals je kan zien op de foto’s is dit overal ondiep en dus voor jonge kinderen ideaal. Voor wie “echt” wil zwemmen, is er ook nog een verwarmd binnenzwembad, maar daar zijn we niet meer geraakt.

 

 

Op zich is de serre niet zo groot en als je binnenkomt denk je dat je het allemaal al gezien hebt, maar daar sta je later nog van te kijken. Er zijn heel veel hoekjes, parcours, huisjes, bruggen, burchten… dus je kan er toch wel langer spelen dan verwacht. Het decor is echt prachtig gemaakt, waardoor het toch iets extra’s heeft t.o.v. een gewone speeltuin.

 

 

Er is een gezellig terras waar je iets kan eten en drinken. Onder dit terras is er nog een doolhof in het zand, maar dat is meer voor oudere kinderen en hebben we niet uitgetest.

 

 

Wij hadden echt een geweldige namiddag in Sterrenstrand. Een nieuwe ontdekking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *