Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip

Zeg neen tegen sokken voor Kerstmis!

Bestaat er iets ergers dan op Kerstdag een paar gebreide sokken krijgen? Ja zeker: twee paar gebreide sokken krijgen! Dat zal dit jaar niemand meer overkomen, want met deze tips zorg je voor een veel persoonlijker kerstcadeau.

Ik geef het toe: de laatste jaren zijn wij niet echt origineel geweest qua kerstcadeaus. Het uitbuiten van foto’s van onze kinderen wordt nu eenmaal door iedereen gesmaakt. Zo maakten wij al verschillende attributen met foto’s erop (zoals daar zijn: een snijplank, onderzetters, koekjestrommel…), maar het meest populair zijn toch wel de kalenders. Omdat iedereen graag pronkt met zijn klein-/mete-/petekinderen “op den bureau”. Daar scoor je gegarandeerd mee!

Wist je dat je niet alleen kalenders voor het komende jaar kan maken, maar ook verjaardagskalenders? Daar staan geen weekdagen op aangeduid, dus het voordeel is dat die jaren mee kunnen. Het nadeel is dat die jaren mee kunnen 😉 (Zeer leuk als je kinderen tieners zijn!)

Naast kalenders kan je ook een familieplanner maken met eigen foto’s van het gezin. Het ideale cadeau voor een man die nooit weet wanneer hij moet opruimen voordat de poetshulp komt, of die zich afvraagt wanneer je nu ook alweer jarig bent (puur hypothetische voorbeelden uiteraard.)

Voor sportieve familieleden is er een sportfles met foto. Voor juwelenliefhebbers een bedrukt juwelendoosje. De mogelijkheden zijn eindeloos. En als je toch graag eens iets anders wil geven dan een fotocadeau, dan kan je het nog altijd verpakken in een fotocadeau. Je laat dan een foto van de persoon voor wie het cadeau is op de verpakking zetten. Zo vermijd je het gênante moment waarop de bomma een cadeautje openmaakt dat je voor je beste vriendin hebt gekocht. Op een homeparty. Van Upperdare.

Dus… snuister zeker eens rond op de website van Smartphoto, je vindt er sowieso iets op maat. De bomma zal je dankbaar zijn!

Deze post kwam er in samenwerking met Smartphoto. Hoe ik tegenover samenwerkingen sta, kunnen jullie hier lezen.

Eén reactie op “Zeg neen tegen sokken voor Kerstmis!”

  • Het eerste jaar dat mijn ouders grootouders waren, inmiddels iets meer dan zeven jaar terug, hebben ze gesteld dat ze géén cadeautjes meer wilden voor kerst. “We hebben alles al en jullie kunnen je geld wel beter gebruiken”. Koppig als we waren, hebben we hen een kalender cadeau gedaan met enkel foto’s van de (toen twee) kleinkinderen. Ze waren om, dus vanaf nu is dat hun cadeau en ze kijken er elk jaar erg naar uit!
    Die sportfles vind ik wel een leuke, die moet ik onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *