Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Random acts of kindness


Ik schreef vorige week mijn kleine gelukjes neer, het derde thema van de challenge van Blogboost. Onverwacht vriendelijke dingen doen voor anderen, de zogenaamde ‘random acts of kindness’ is nog iets waar ik veel voldoening uithaal. En er zijn zoveel dingen die voor jou een kleine moeite zijn, maar voor een ander heel veel betekenen. Ik heb eens opgelijst wat ik de laatste maanden zoal gedaan heb in die categorie.

 1. De laatste beurt van mijn tienbeurtenkaart voor het zwembad (die de volgende dag zou vervallen) aan de eerste persoon geven die achter mij aan de kassa stond. Dat verbaasde gezicht van iemand die iets gratis krijgt van een wildvreemde, daar doe je het toch voor 🙂
 2. Een babbeltje doen met mama’s in het asielcentrum.
 3. Complimentjes strooien op andere blogs.
 4. Zo goed als onze hele baby-uitzet verdelen over kansarme gezinnen die ik tijdens mijn werk tegenkwam. Tweedehands verkopen blijkt toch geen succes meer te zijn tegenwoordig, dus waarom zou je iets bijhouden dat jij niet meer gebruikt en waar iemand anders nog veel aan heeft?
 5. De koffer van de auto opendoen voor een oud vrouwtje dat met haar handen vol de colruyt uit kwam lopen.
 6. Naar andere mama’s begrijpend glimlachen als hun kind een driftbui heeft in de speeltuin.
 7. Aanbieden om een foto te maken bij een koppel dat stond te sukkelen met hun selfiestick.
 8. Boeken in een weggeefkast achterlaten.
 9. Afval rapen in onze eigen straat.
 10. Mijn parkeerticket dat nog de hele dag geldig was, aan iemand weggeven die net aankwam toen ik vertrok.

Als het jou geen moeite kost, en het doet iemand anders een plezier: gewoon doen 🙂10 Antwoorden op “Random acts of kindness”

 • Wij hebben eens de gewonnen punten na het spelen met de jetons in een lunapark, aan jonge gastjes gegeven die daar ook aan het spelen waren. Ze wisten niet wat hen overkwam :-). Mensen zijn echt niet gewend om zomaar iets gratis te krijgen he. Mooi lijstje trouwens, ik ga er eens over nadenken met welke kleine dingen ik mensen blij zou kunnen maken.

 • Mooi lijstje!
  Wij gaven onlangs al onze baby- en peuterkleertjes van op zolder weg aan Kind & Gezin, om gezinnen in nood te helpen. En ik kookte en bakte wat extra voor de ouders van een vriendinnetje van Juliette, die in de zorg werken en het even compleet niet meer wisten. Beiden gaven me een heel goed gevoel, en de oprechte dankbaarheid die ik ervoor terug kreeg deden daar nog een schepje bovenop.

  • Een jaar of 5 geleden wel, toen wij eraan begonnen. Nu raakt precies niks meer verkocht, of proberen mensen echt belachelijke prijzen af te dingen. Dan liever gratis weggeven aan een gezin dat het goed kan gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *