Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Podcasts over het ouderschap

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag weer een lijstje met jullie. Deze keer: podcasts over het ouderschap.

Ondertussen weet iedereen hier wel al dat ik nogal fan ben van podcasts. Mijn favorietjes deelde ik eerder al. Intussen blijven de podcasts maar als paddestoelen uit de grond rijzen, de ene al interessanter dan de andere. Een centraal thema dat altijd weer mijn interesse krijgt, is het ouderschap. En daar bestaan zoveel leuke podcasts over!

 

1. Radiomama

Niet toevallig op plaats 1. Deze podcast behandelt elk mogelijk onderwerp dat je kan associëren met jonge ouders. Denk: reizen met kinderen, verbindend spelen, slecht slapen, onvoorwaardelijke communicatie…

De host is zelf mama van een baby en een peuter en is toevallig getrouwd met één van de leukste radio-DJ’s van het land. Toppertje!

 

2. Ik tel tot 3

Een vrij recente podcast van ‘Zitdazo’-bezieler Steven Gielis waarin in heel korte episodes (ideaal tijdens het strijken of koken) vragen beantwoord worden zoals: wat als mijn kind ontploft, waarom het niet goed is om te zeggen dat je kind niet moet huilen, hoe je kan opvoeden zonder straffen enz. Wekelijks een leerrijk luistermomentje.

 

3. Hoe doen zij dat dan?

Interviews met werkende ouders over het combineren van een gezin met een topjob. Boordevol praktische tips om je huishouden op rolletjes te laten lopen.

 

4. Ik ken iemand die

Deze stond ook al in mijn eerdere favorieten-lijst, maar omwille van het onderwerp vermeld ik hem hier graag nog eens. Drie Nederlandse ouders praten over alle lusten en lasten van het ouderschap, met een grote dosis relativering en zeer veel herkenbaarheid.

 

5. Studio Vaderklap

Een Vlaamse podcasts over het vaderschap in al zijn facetten. Ontroerend om te horen hoe mannen dit beleven.

 

6. Loop uit de ratrace

Van deze is nog maar één aflevering uitgekomen, maar aangezien hij door één van de leukste mamabloggers van België wordt gehost, waren mijn verwachtingen meteen heel hoog. De eerste aflevering (met als hoofdthema sporten als jonge mama) was alleszins een schot in de roos. Ik kijk uit naar meer!

 

 

Kenden jullie deze al?

 

Eén reactie op “Vrijdag lijstjesdag! Podcasts over het ouderschap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd