Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Update na een maand ouderschapsverlof

Ik had jullie een update beloofd na een maand ouderschapsverlof. Er zijn nog drie dagen te gaan, en eerlijk gezegd ben ik er niet rouwig om. Het is mooi geweest 🙂

Het was een bewogen maand! Vooral de hittegolf heeft serieus wat roet in het eten gestrooid. Het was gewoon te heet om nog maar je kont op te heffen, laat staan ergens naar toe te gaan met twee kleine kindjes. De hoogtepunten beleefden we tussen 7 uur en 10 uur ‘s ochtends, toen het nog niet te warm was: fietstochtjes, even naar de speeltuin of de winkel, bezoekjes aan de bomma’s… het gebeurde allemaal dan. Zeven uur is het nieuwe middernacht!

Er waren leuke en mooie momenten, maar ook dagen waarbij ik hen achter het behang had willen plakken (als we dat hadden gehad) en waarop één dag eindeloos lang leek te duren.

Ik laat jullie even meekijken naar een the best/worst of:

 

De living, proper opgeruimd om 6u ‘s ochtends.

 

En diezelfde living, om 6u15.

 

Een wolf in schapenvacht engeltje in een prinsessenkleed.

 

Mooi samen spelen in de zandbak…

En vechten op de glijbaan.

Schilderen met water…

En de vloer dweilen met elkaar.

Paaldansen, de kinderversie.

 

Mijn huishouden, dat was ook weer een grote ramp. Even tussendoor poetsen als ze allebei sliepen, dat moest toch wel lukken. Yeah right. Het probleem zat ‘m dus in ‘allebei’ en ‘slapen’. Wat uiteraard zelden gebeurt. En ALS het mirakel toch voltrokken was, dan sliep ik gewoon lekker mee. Want vakantie of niet, om 5 uur begint de jongste nog altijd aan zijn dag.

Besluit: laat ons het erop houden dat ik geen goede fulltime moeder zou zijn. En dat ik in de jaren ’50 niet eens aan een man was geraakt met deze huishoud-skills.

Voor volgend jaar: thank god voor deze nieuwe regeling waardoor je ouderschapsverlof niet meer verplicht in een volledige maand moet nemen 🙂

Bijna back to reality dus, terug naar het werkende leven: lunchen terwijl je een volwassen conversatie voert en zonder dat je van je stoel moet rechtstaan, naar de wc gaan wanneer je moet en niet wanneer je mag, een koffiepauzetje hier en daar… Sounds like paradise!

Veel succes aan alle mama’s die nog niet mogen gaan werken 😉

10 Antwoorden op “Update na een maand ouderschapsverlof”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *