Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Op familieweekend in Center Parcs De Kempervennen

Center Parcs, dat is pure nostalgie. Als kind gingen we er met ons gezin elk jaar minstens één keer naartoe. Op die 30 jaar hebben we dus zowat alle parken gezien en als een echte pro gaf ik na elke vakantie scores op vlak van zwembad, eten, entertainment… Zo heb ik ooit eens een 8 gegeven voor het ontbijt (want er waren geen donuts), 7 voor de wildwaterbaan omdat die net niet snel genoeg ging en een 6 voor de souvenirs want ze hadden geen Rep de Reporter t-shirt meer in mijn maat. Maar los van de cijfertjes viel een Center Parcs-vakantie eigenlijk nooit tegen.

Ook toen er kleinkinderen kwamen, werd de traditie verdergezet. Intussen zijn mijn ouders gescheiden, maar aangezien ze nog steeds door één deur kunnen, zelfs nu er nieuwe partners zijn (en die ook nog eens door diezelfde deur kunnen) worden de weekendjes Center Parcs gewoon nog met z’n allen gedaan. Hoe geweldig is dat!

Dit jaar kozen we voor De Kempervennen, wat voor een weekendje weg niet te ver weg is (nabij Eindhoven). Er zijn op het park een aantal nieuwigheden (zoals een escape room en een opblaasbaar aqua park) maar ook de standaard faciliteiten waarvoor Center Parcs gekend is (kinderboerderij, fietsenverhuur, verschillende sportgelegenheden, speeltuinen…) waren talrijk aanwezig. Zelfs in de winter heb je er genoeg te doen want er is een heus snow center. Maar dat hadden we bij temperaturen van rond de 20 graden niet nodig. Een prachtig nazomerweekend was het!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén van de eerste dingen die we bij aankomst altijd doen, is het verkennen van de market dome. En dat was nu niet anders. Dat gebouw met die glazen koepel binnenwandelen, voelt zoals een warm dekentje op een koude winterdag. De typische stenen op de vloer, papegaaien die er vrij rondvliegen, de vissen waar je kan tussen wandelen… Zelfs op mijn dertigste vind ik dat er nog steeds een magische sfeer hangt.

Daarna willen we natuurlijk zo snel mogelijk de Aqua mundo zien. Opnieuw dat dekentje, maar dan ook nog eens op kerstavond ofzo. De geur van chloor hangt voor mij nog altijd samen met opwinding en verwachting. Hoe snel zal de wildwaterbaan gaan? Hoeveel bochten zijn er in de buis? Welke vissen zwemmen er in het koraalbad?

Voor mij zijn de Market dome en de Aqua mundo toch iets typisch voor Center Parcs, en vind je vooral daarin het onderscheid met andere parken. We hebben nu al twee keer een ander bungalowpark bezocht, die ook heel leuk waren, maar daar mis ik precies toch telkens iets. Waarschijnlijk komt dat doordat we dit als kind zo gewoon waren. Die typische huisjes, de geur van dennenbomen, natte boomschors aan je schoenen na een wandeling, de stenen in de aqua mundo die je op iedere vakantiefoto herkent… Center Parcs is thuiskomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kind in mij maakt nog elke keer een sprongetje als ik lees dat er weer een nieuw park geopend is/gaat worden. Zo wil ik de komende jaren zéker en vast eens naar Village nature Paris. Dat is een park dat maar enkele kilometers van Disneyland ligt. Op de foto’s ziet het er alvast heel speciaal en prachtig uit. (Helaas ook iets prijziger dan andere parken daardoor). Ook die in de Ardennen staat heel hoog op mijn verlanglijstje, dat lijkt me geweldig om eens met Kerstmis te doen. Want hoewel ik dus al zoveel jaren ervaring heb met Center Parcs, is het er nog nooit van gekomen om er eens in de kerstperiode naartoe te gaan. Lijkt me nog extra speciaal met al die verlichting en decoratie. Dat wordt dan letterlijk thuiskomen op kerstavond 🙂

Binnenkort hebben we er zelfs eentje in mijn eigen hometown, Maasmechelen. Eventjes een namiddagje gaan plonzen in de Aqua mundo, een kinderdroom die uitkomt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar genoeg gemijmerd, terug naar het weekendje Kempervennen. We waren in totaal met 18 personen, verdeeld over 4 huisjes van 5 personen (premium cottages). In het ene huisje mijn mama, haar partner en zijn twee tienerzonen. In het tweede huisje wij met ons vieren, in het derde mijn papa, zijn vriendin, twee zussen en nog een derde zus met haar vriend. En in het vierde huisje mijn broer, zijn vriendin en hun driejarige tweeling. Hoewel het derde huisje redelijk krap was met zes, wilden mijn zussen toch liever bij elkaar slapen in plaats van bij ons te komen liggen. De reden: niemand wil door een kraaiende peuter of een zingende kleuter gewekt worden om 5 uur ‘s ochtends. Komaan zeg :p

De huisjes lagen aan het water, wat voor een prachtig zicht zorgde maar helaas ook voor heel veel muggen. Vooral De Dochter kreeg het zwaar te verduren. Ze sliep hierdoor slecht en was de tweede nacht heel vaak wakker. De volgende keer misschien toch maar eens zo’n armbandje proberen.

Bij Center Parcs ontbreekt het niet aan kinderanimatie. De mascottes zijn talrijk aanwezig tijdens de kinderdisco, shows, voorleesmomenten.. Daarnaast zijn er nog wat extra activiteiten zoals glittertattoos, grime, kids safari, een haven met kleine bootjes, gocarts, trampolines, poppenkast… Het aanbod is echt heel uitgebreid en voor kinderen van 0 tot 16 jaar zeker een succes!

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op “culinair” gebied waren ook heel wat mogelijkheden. Je hebt uiteraard de Nonna, een Italiaans restaurant, en daarnaast is er nog een snackbar en een buffetrestaurant (ontbijt en diner). Net zoals bij al onze gezinsvakanties was het buffet ook deze keer een walking dinner. We blijven hopen dat we ooit eens gaan kunnen eten zonder ook maar één keer te moeten rechtstaan omdat er iemand soep over zich heeft gegoten, bestek op de grond gooit of gewoon wegloopt omdat hij toch al vijf happen gegeten heeft en het daarmee genoeg is geweest. Over een jaar of tien komt dat wel goed!

Met kindjes is de vakantie toch echt heel anders dan toen we zelf dat “kindje” waren. Ontspanning en rust is ons (nog?) niet gegund met een 19-maander en een driejarige. Na zo’n weekend zouden we zelf nog wel een dagje verlof kunnen gebruiken. Dat idee gaan we onthouden voor volgend jaar. Nu alleen nog even kijken waar we dan weer naartoe kunnen gaan… en aftellen maar!

 

2 Antwoorden op “Op familieweekend in Center Parcs De Kempervennen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *