Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Op cruise met de Sint

In Hasselt wordt elk jaar de Sintcruise georganiseerd door Rederij Limburgia. Het is al jaren een vaste waarde in Limburg (samen met het Sintpaleis in Aldenbiezen, maar daar misten we de boot al bij de ticketverkoop). Het concept bleef onveranderd, nl.: bootjevaren met de Sint en zijn pieten.

Je stapt met een aantal andere gezinnen aan boord, waar je een tafel toegewezen krijgt door de pieten. De Sint is op dat moment nog nergens te zien. Bij de afvaart moeten alle kinderen eens heel hard roepen op hem, en na een paar minuten meldt de kapitein dat hij een witte race-auto heeft zien voorbij scheuren langs de kade, met daarin de Sint. Het is eens een ander vervoermiddel dan een wit paard. Alle kinderen liepen vol verwachting naar de raampjes en ja hoor: daar was iets te zien. De Sint had de boot bijna gemist, maar gelukkig kon de kapitein hem nog oppikken.

De Sint zijn mijter paste overigens ook niet in de auto, waardoor hij een soort van Sint-pet op had. Origineel, maar heel verwarrend voor een 3-jarige die die mijter als enige echte bewijs ziet dat een oude man een Sint mag worden genoemd. Gelukkig kon hij deze eenmaal op de boot wel opzetten, en was daar plots de enige, echte Sint.

 

 

De pret kon beginnen! Ieder kind werd één voor één bij de Sint verwacht. Dit gebeurde door de namen af te roepen (die je bij aankomst op een papier moest schrijven, samen met wat info over je kind). Dus ook voor de ouders een luxe, want je moest niet in een meterslange rij staan aanschuiven en kon gewoon rustig een pintje koffie drinken. Voor de kindjes die niet meteen afgeroepen werden, was er voldoende animatie voorzien: een ballonplooiende clown, eendjes vissen met de pieten, pakjes door een schoorsteen mikken… Je zou bijna vergeten dat je voor de Sint was gekomen.

 

Het eerste halfuur was voor De Dochter wat onwennig, omdat ze voor het eerst vaarde en het maar niets vond dat “de kant zo ver weg was”. Maar daarna kwam ze toch los en werden de pieten haar beste vrienden.

Ze was één van de laatsten die bij de Sint werd geroepen, maar dat maakte het des te spannender. Met een grote zak snoep, een cadeautje (pop met verwisselbare kledij) en en grote lach op haar gezicht, trokken we weer naar huis.

 

 

Misschien doen we het volgend jaar nog eens over met allebei de kindjes, want ze vraagt nu al wanneer we nog eens met de “Sintboot” gaan varen.

 

 

 

 

 

3 Antwoorden op “Op cruise met de Sint”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *