Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Onze gezinsplanner

Ik kreeg er al vragen over toen ik een blogpost over de learning tower schreef: wat dat grote bord daar aan de muur was en waarvoor ik het gebruikte.

Dàt ding is onze (eigenlijk eerder mijn) gezinsplanner. De houvast van de week, het overzicht van onze afspraken en alarmbel voor dingen die we niet mogen vergeten. Het is een glazen whiteboard en dus kan je er behalve op schrijven ook magneten ophangen. De lijntjes maakte ik met whiteboard tape.

Iedere ouder met jonge schoolgaande kinderen zal het wel herkennen. Elke dag de vraag naar wat er te gebeuren staat: “is de school vandaag open?” En daarna: “moet ik boterhammetjes eten, is er turnen, gaan we op uitstap, wie komt mij ophalen…”

En daar komt de gezinsplanner met alle antwoorden aan de hand van duidelijke foto’s en pictogrammen:

 

 

Ook de rest van de week zit vol vragen: “wat eten we vandaag, wanneer zie ik oma terug, wie is er jarig deze week, is het al bijna kerstmis…”

Ik heb heel lang gezocht naar een gezinsplanner die kon voorzien wat ik erop wilde hebben, maar vond mijn goesting nergens. Het voordeel van een eenvoudige whiteboard is dat je het helemaal kan samenstellen zoals je het zelf wil.

In de planner zijn er kolommen voorzien voor het weekmenu, voor de gezinsafspraken en eentje voor elk gezinslid apart. Verder kan je op het bord nog to do’s opschrijven, een jaaroverzicht ophangen, een overzicht bijhouden van wat er in de diepvries zit, bonnen die nog moeten opgebruikt worden ophangen, kunstwerkjes en foto’s een plaatsje geven…

 

Uiteraard wil De Dochter (en recent De Zoon ook) haar eigen weekplanning opschrijven en daarvoor is er onderaan nog een leeg stukje voorzien (Tip: gebruik hiervoor aparte stiften :p)

 

Dit planbord hangt in de keuken dus we kijken er heel vaak naar. Ik zou het iedereen kunnen aanraden! Zeker als je meerdere kinderen hebt, als ze allemaal hobby’s hebben, als je een grote familie hebt die veel bezoekjes vragen… Altijd een duidelijk overzicht van wat er deze week te gebeuren staat én de “watetenwevandaag” vraag van De Man hoef je ook niet meer te beantwoorden 😉

 

 

 

6 Antwoorden op “Onze gezinsplanner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *