Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip

Na de Paaspauze: de Hemelvaartpauze

Ik ben het beu! In mijn maandoverzicht schreef ik al dat de Paaspauze hier in Maasmechelen nog een week extra geduurd heeft. De kindjes mochten dan op maandag 26 april terug naar school. Dat heeft welgeteld twee weken geduurd, want gisteravond (inderdaad, op de zaterdagavond dat de terrasjes weer open mogen…) kregen we bericht dat de kleuterschool opnieuw voor minstens een week zal sluiten en dat iedereen in quarantaine moet.

Bovendien moeten alle kleuters vrijdag getest worden. Als je weet dat ze vorige week De Dochter bijna onder narcose wilden brengen omdat het na drie dokters nog niet lukte om haar oorprop eruit te halen, dan mag je er zeker van zijn dat het vrijdag ook geen feestje zal worden.

En ondertussen worden de maatregelen stilaan overal versoepeld. Maasmechelen lijkt wel een microkosmos waar het maar niet lukt om deze pandemie onder controle te krijgen. Geen idee waar het aan ligt, maar dat het beleid niet al te streng is, zal wel meespelen. En de kinderen (en hun werkende ouders) zijn er opnieuw de dupe van. Want bij een sluiting omwille van besmettingen is er ook geen noodopvang, dus krijg het als weer maar eens geregeld allemaal…

Fijne moederdag aan mezelf in quarantaine!

6 Antwoorden op “Na de Paaspauze: de Hemelvaartpauze”

  • Dag Sanne, dat is echt balen inderdaad! Heel veel moed gewenst. Hier hetzelfde, school om de haverklap dicht! Enige lichtpuntje hier ze kunnen de test niet afdwingen gezien onthaalklas…

    Toch nog een gelukkige moederdag gewenst.

  • Och wat super vervelend. Heel erg veel sterkte. Hier eindelijk eruit en vond de test laten doen bij mijn zoontje ook echt een hel 9en hij ook #moederhartbreekt)

  • Dat is inderdaad niet leuk. Hier de school nog geen enkele keer gesloten door besmetting (tenzij door de overheid). *hout vasthouden*
    Doch de dochter mocht vrijdag een test laten afnemen omdat ze hoofd- en keelpijn had. Bang afwachten want bij positieve test moesten we twee weken in quarantaine. Maar alles bleef gelukkig negatief wat dus positief is. En de test zelf … die liet de 9-jarige flink doen, ook mede dankzij de dokter die haar op een rustige manier uitleg gaf van wat er ging gebeuren.

  • Ocharme, ik weet hoe het voelt. Hier zit ik ook in quarantaine! Sinds woensdag. Manlief testte positief op Corona en zit sindsdien boven op onze slaapkamer. Ik slaap nu bij de jongste en zit thuis beneden alleen met drie kids. Gelukkig testten wij negatief. Woensdag moeten we opnieuw getest worden. Hopelijk mogen we er dan uit. Veel moed daar!

  • Amai, das echt niet tof! Zeker als het alweer extra is.. Krijg thuiswerk en zorgen maar eens gecombineerd, bah. Veel moed toegewenst, alvast!

  • Pfieuw dat is balen zeg! Hier in Asse gaat het ook niet goed met de cijfers. Vorige week woensdag laat bericht gekregen dat schoolgaande jeugd; kinderen en kleuters een afkoelingsperiode krijgt en er dus opnieuw geen buitenschoolse activiteiten mogen doorgaan. Intussen is Tuur ziek geworden, maar de huisarts wou niet testen (want dat doen ze niet onder de zes jaar tenzij één van ons beide ook ziek wordt …) dus we zijn niet eens zeker of hij nu wel of niet corona heeft. Dikke fun dus hier ook 🙁 Heel veel goeie moed daar! Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd