Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de afgelopen maand. Veel leesplezier!

 

Aankleed-drama. De Dochter heeft iets nieuws gevonden om te rebelleren. Wekenlang deed ze moeilijk bij het aankleden: krijsen, stampen, kleren weer uitdoen,.. We hebben zowat alle pedagogische trucs uit de kast gehaald maar niets leek te helpen. Tot we een combinatie maakten van verschillende dingen. Ik schrijf er zeker nog een post over!

Bodystyling. Mijn 20 beurten zitten er bijna op. Volgens het schema zou ik nu zo goed als bikiniklaar moeten zijn, ahum. Heel veel geld voor een onevenredig resultaat is mijn persoonlijke mening.

Crèche. Onze crèche heeft ein-de-lijk een (besloten) Facebookpagina aangemaakt. Bij De Dochter wilden ze dit nog niet doen omwille van de privacy, maar nu zijn ze toch gezwicht voor de vele ouders die willen weten wat hun spruitjes de hele dag uitsteken.

De eerste paaseitjes al begin maart gekocht. Voor de kindjes uiteraard.

Even helemaal wegdromen bij de verre reizen in de brochures die deze dagen in de mailbox zitten. Maar wij houden het met kleine kindjes nog liever wat dichtbij huis (zie L).

Feest. De voorbereidingen voor De Dochter haar derde verjaardagsfeestje zijn deze maand gestart. Bij haar, weliswaar. Ze is pas 4 mei jarig maar heeft nu al een taart in gedachten (My little pony). Oh en ook een piñata in de vorm van een taart. En er moeten ijsjes zijn (met van die bolletjes erop).

Gaan zwemmen met een dreumes en peuter/kleuter (ik weet nog steeds niet wat de correcte benaming is voor een instappertje). Op z’n minst een uitdaging te noemen. Maar hoe schattig zijn die ieniemienie zwembroekjes (en bijhorende michelin-billetjes)

 

Handtas. Het is begonnen: de ik-ben-een-meisje-en-dat-moet-iedereen-gezien-hebben fase bij De Dochter. Ze gaat nergens naartoe zonder haar blinkende roze handtas. Overal worden we aangesproken dat ze toch zo’n echt madammetje is. Heeft ze niet van de mama…

In twijfel zijn over zomerschoenen. Al de leuke zijn onmiddellijk weg, maar welke maat gaat ze in hemelsnaam hebben deze zomer? Soms zijn haar schoenen na twee maanden al te klein, soms doet ze er een half jaar mee. Stress!

Je afvragen of zomeruur nu ook alweer een uur vroeger of later is. Na dat uitgevogeld te hebben, twijfelen of dat dan meer of minder slaap betekent. Om daarna helemaal te flippen want wordt het dan vroeger of later licht en donker? Afschaffen die handel!

Kippendag. Aangezien onze tuin binnenkort klaar zal zijn (zie letter T), willen we graag kippen houden. Maar we hadden geen idee welke soort bij ons past dus vandaar een uitstapje naar de kippendag van Horta 🙂 (Als het iemand zou interesseren: we gaan voor zijdehoentjes.)

Landal. Wij zijn Center Parcs-mensen maar stiekem was ik na meer dan 25 jaar toch eens benieuwd naar het vakantiepark op een ander. We boekten een midweekje naar Landal Lommerbergen in mei (later meer!)

Maandoverzicht. Omdat dit de eerste volledige maand is dat ik aan het bloggen ben, is er nu ook voor het eerst een maandoverzicht. Leuk om op deze manier nog even te kunnen terugblikken.

Neuzeneuze. Een begrip dat De Dochter nog steeds geweldig vindt, en De Zoon deze maand heeft ontdekt. Lachen, gieren, brullen!

Ontspanning. Zie letters V en W.

Polar vortex. Die koude! Man, wat een verschrikkelijk ding was me dat. Hopelijk hebben we het nu wel gehad voor een jaar of 10…

Quotum voor het aantal kleuters in de instapklas: onbestaande. Ze zijn nu met 35 en er komen er nog 6 bij na de paasvakantie… Onverantwoord. Ondanks klachten van ouders is er niets aan te doen, omdat er vorig jaar niet genoeg kleuters ingeschreven werden om twee klassen te maken. En het jaar ervoor bepaalt dus dit jaar. Raar systeem hoor. Er zijn “gelukkig” wel 2 juffen, die dat echt super doen. Eindeloos respect!

Rennen. Terwijl De Zoon zijn eerste voorzichtige pasjes zet met die überschattige, wiebelende 0-beentjes, is de mama na een winterstop van vier maanden opnieuw begonnen met start to run. Ingepikt bij les 18 en weer netjes drie keer per week aan het daten met Evy.

Slaatjes. Veel slaatjes. Hoeveel slaatjes kan een mens eigenlijk eten in één maand? Hangt allemaal samen met de letter B.

Tuin. We zijn na drie jaar eindelijk bezig om een tuin aan te leggen. Driewerf hoera!

Uitlach-TV: Timtation. By far het hoogtepunt deze maand!

Verjaardag en Wellnessboot. Op 11 maart werd ik 30! Maart blijft een rare maand om te verjaren. Er heeft al sneeuw gelegen op mijn verjaardag, maar evenzeer kon ik in een rok en t-shirt gaan zonnen. De Man nam me mee op verrassingsweekend naar een wellnessboot. Daar 30 worden, er zijn ergere dingen.

 

 

 

 

 

 

 

X-chromosoom: zéér aanwezig deze maand bij De Dochter. (Zie ook letter H.) Discussiëren, onderhandelen, bemiddelen, dramatisch reageren… practicing the skills!

Yoghurtsaus. Dé ontdekking van de maand. Voor bij die slaatjes, uiteraard.

Zieke kindjes.  Het is al april maar nog zijn ze niet uitgeziekt. Summer, please!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *