Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de afgelopen maand. Veel leesplezier!

 

Agenda 2019. Een nieuwe agenda, dat is elk jaar feest! Goede voornemens om het een beetje ordelijk te houden, sneuvelen nog voor januari maar hey, het idee van een nieuwe kans is toch weer leuk.

Black friday. Vorig jaar kwam het plots op maar dit jaar was het echt o-ve-ral! Als je geen thanksgiving viert, dan moet er toch ook geen Black Friday zijn? Alles lijkt vroeg of laat over te waaien vanuit Amerika. Zoals Halloween… we hebben toch al carnaval? Soit, daar moet ik misschien eens een hele post aan wijden 🙂

Cinema. Wie herinnert het zich niet: die eerste keer op een groot scherm. Ik weet het alleszins nog goed, het was Ariël de kleine zeemeermin. Een klassieker die nu nog scoort bij jong en oud. Ik wilde het voor De Dochter dus even memorabel maken en toen we zagen dat Frozen opnieuw werd gespeeld, was dat het ideale moment.

 

Deugniet. Hoe ouder hij wordt, hoe meer zijn oogjes beginnen blinken van deugnieterij! In februari wordt hij twee, en ik kan al een heel epistel schrijven over zijn streken. (Misschien doe ik dat ook wel eens :))

 

 

Een planningsfreak. Ikke? Allez misschien een beetje dan. Met die nieuwe agenda kon ik het niet laten om alvast de helft van mijn verlof in te plannen voor 2019 én een vakantie te boeken voor juni.

Favoriete nieuwe saus: truffelmayonaise van de AH. Onbeschrijfelijk! En in combinatie met vegetarische bitterballen (ook van onze beste vriend nonkel Appie) is het helemaal compleet. Een winner voor het aperitief op kerstavond.

Gekeken. Big little lies. Ik ben al lang fan van de boeken van Liane Moriarty, maar haar boek ‘Grote kleine leugens’ heb ik om één of andere reden nog altijd niet gelezen. Een tijdje geleden werd het verfilmd in een mini-serie en die heb ik met wat vertraging ook eindelijk kunnen bingewatchen bekijken. Toppertje!

Hartverwarmende reacties voor Week van de Pleegzorg. Wat een complimenten kreeg ik plots! Vooral op mijn werk, waar Moederschip toch nog een beetje een geheim was gebleven. Collega’s, ouders en pleegzorgers hebben nu ook de weg gevonden naar mijn blog, en dat was wel even wennen. Ook al vertel/toon ik hier niets dat ik ook niet op café aan een vreemde zou laten zien, het blijft toch iets heel persoonlijks.

In één ruk uitgelezen: het Rosie Effect. Over een man met autisme die zijn dagelijkse leven beschrijft. Klinkt heel saai (en het gaat eigenlijk ook echt nergens over), maar toch blijft het boeien. Ik wou beginnen in deel 1, zoals normale mensen doen. Maar ik klikte per ongeluk op Effect in plaats van Project in de e-bookshop en ik had pas na een vijfde van het boek door dat dit het vervolg was. Eigenlijk stoorde het niet, dus ik ben lekker verder blijven lezen. En nu op naar deel 1 🙂

Jullie gaan dit niet geloven. Sinds deze maand zijn wij gewoon bereikbaar IN huis! We wonen hier nu drie jaar en hadden nergens ook maar een half streepje bereik. Dat komt wel vaker voor in nieuwbouw-woningen, door te goede isolatie. Iedereen die ons kent, weet dan ook dat wij alleen bereikbaar zijn via Whatsapp en Messenger. Maar plots zag ik daar deze maand maar liefst vier (!) streepjes verschijnen. Ik verdenk de gemeente ervan stiekem een antenne op ons dak te hebben geplaatst.

Kletskoppen in chocoladevorm! Wie kletskop-koekjes niet kent, leeft onder een steen (google de afbeelding maar eens en dan zal er wel een Aaaaaah ja-moment komen). En wie de nieuwe Tony Chocolonely (ik moet die dringend eens aanschrijven voor een samenwerking :p) met die smaak niet kent: breng daar absoluut geen verandering in. Je lijn zal mij dankbaar zijn.

Laarsjes. Drie = diva. Mama heeft een uitgebreide laarzencollectie en plots zag ze dat schoenen niet hetzelfde zijn als laarzen. Dus wou klein mevrouwtje er ook. Twee voorwaarden: roze en glitters. Check!

 

 

Mijn nieuwe favoriete schoolvakantie: de herfstvakantie. De Dochter is pas vorig jaar na deze vakantie gestart, dus het was de eerste keer dat we mochten genieten van deze vrije week. Wat een zaligheid: geen muggen, het weer toch nog mooi genoeg om leuke dingen buiten te doen, geen sociale verplichtingen zoals met Kerstmis of Pasen, geen kinderen die om de vijf minuten ingesmeerd moeten worden of zeuren voor een ijsje… Ik pleit voor elke vakantie herfstvakantie!

Nooit te oud om iets te leren. Ik dacht altijd dat flapjes op je jas alleen maar versiering waren, maar niets is minder waar! Wie weet zoiets nu??

Obsessie. De Zoon is plots geobsedeerd door de maan. Elke avond gaat hij kijken of hij iets kan zien, en het eerste dat hij zegt als hij opstaat is: “Maan weg.” Zo schattig.

Ponypaleis. Het was de maand van de eerste keren voor De Dochter. Voeg daar maar “eerste keer op een pony” aan toe. Het ponypaleis in Lanaken is daar de ideale locatie voor. Eerst was ze wat onwennig, maar daarna wou ze er niet meer af. Smaakt naar meer!

 

 

Roze glitternagellak. Op het verlanglijstje van De Sint. Het hele land heb ik afgeschuimd om roze nagellak met glitters te vinden. Het lijkt wel alsof alle driejarigen hetzelfde hadden gevraagd. (Voor wie er nog nodig heeft: Hema is the place to be.)

Sintcruise. Jullie konden het verslag hier al lezen. Een aanrader!

Tranen met tuiten. Die Huis, met Stefaan Degand. Waarin hij vertelde over het verlies van zijn vrouw en ongeboren kind, die stierven door hersenvliesontsteking. Hoe hij achterbleef met zijn tweejarige dochter en ze samen stilaan weer recht krabbelen. Geen woorden voor.

Uit de oude doos. Als je op zoek bent naar een pasfoto (die ergens op de computer staat, ongerangschikt tussen de miljoenen andere foto’s) kom je wel eens rare dingen tegen. Zoals foto’s van toen je 20 was en nog geen wallen/10 kg extra/rimpels kinderen had. Héél confronterend! En bijgevolg ook niet meer bruikbaar voor de huidige identiteitskaart, ik zie die mensen aan het loket al kijken van de foto naar mij, en weer terug. En dan maar met een rood hoofd proberen uitleggen waarom ze de foto niet aannemen, haha.

Vurige vijvers. Een lichtshow in Genk. Vorig jaar een gigantisch succes (zozeer dat de hele stad geblokkeerd zat) en dit jaar voor de tweede maal georganiseerd, maar ook nu was het een overrompeling. Hopelijk vinden ze er volgend jaar een betere formule voor, want het is echt prachtig gemaakt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterefteling. Pokkedruk! Wij gingen de eerste zaterdag omdat we via een bedrijf die dag aan goedkopere tickets konden geraken. Anderhalf uur rijden over de laatste 4 kilometer, het was al geen goed begin van de dag. We hebben dus maar weinig attracties kunnen doen, maar die waren wel de moeite. Op mijn dertigste eindelijk eens in de droomvlucht geraakt, een prachtig moment! De Dochter daarentegen vond het maar niks, veel te donker naar haar goesting. Volgend jaar graag met overnachting (en door de week), zodat we alles op het gemak kunnen doen. Nog verjaardagscadeautips nodig, lieve familie?

 

 

 

Zwemmen zonder zwembad. Omdat we merken dat de watergewenning bij De Dochter toch niet zo vlot loopt, heb ik dit boek eens in huis gehaald. Er staan oefeningen in om zonder zwembad toch aan watergewenning te kunnen doen. Ademhaling, motoriek, controle over je ledematen… het is allemaal belangrijk om onder de knie te hebben voordat ze echt beginnen zwemmen. We hebben huiswerk!

 

Hoe was de maand voor jullie?

3 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *