Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de afgelopen maand. Veel leesplezier!

Achterbankgeneratie. Weer een nieuw woord geleerd deze maand. Blijkbaar worden kinderen van deze tijd zo genoemd omdat ze op de achterbank van hier naar daar gereden worden en op die manier geen verkeersinzicht meer krijgen. Je kan het ook breder zien: kinderen van deze generatie worden té beschermend opgevoed. En daar zit wel een kern van waarheid in. Voer voor een hele blogpost me dunkt 😉

Baby op bestelling. Dit nieuws vond ik toch straf: je bevalling laten inleiden voor het einde van dit jaar, om meer kindergeld te krijgen. Ik begrijp het ergens ook wel, want met de nieuwe regeling voor kinderbijslag krijgen wij ook bijna 20 000 euro minder dan een gezin dat vanaf volgend jaar aan kinderen begint. Maar om daarvoor je baby zonder medische reden maar eerder “te halen”?

Caoutchouc bottekes. Oktober was een zalige herfstmaand. We trokken verschillende keren naar het bos en daarbij mochten deze schattige laarsjes natuurlijk niet ontbreken. De Zoon is bijna 21 maanden en wordt steeds meer “ventje” in plaats van baby. Heerlijk!

 

Dancing with the stars. Na drie jaar is er weer een gat opgevuld in de categorie “ik ben een BV en ik kan nog iets anders dan BV zijn”. De Dochter en ik kijken dit op zondagochtend onder een dekentje. Hopelijk krijg ik haar zo toch nog gemotiveerd voor die danslessen.

Een nieuwe binnenspeeltuin uitgetest. Saraland in park Molenheide stond al even op onze to-do lijst van uitstapjes. Toen we kortingtickets kregen (thx Lieve!), hadden we een extra reden om er naartoe te gaan. Ik denk dat ik er zelf misschien wat teveel van verwachtte (voor 11,60€ per kind mag dat toch denk ik dan?) maar er waren veel dingen nog niet geschikt voor een peuter en kleuter, dus die prijs zou ik er zelf nooit aan geven. Een herkansing als ze wat groter zijn!

Familiaal verlof voor grootouders. Een voorstel van de Gezinsbond voor familiaal verlof voor grootouders. Geniaal! Ik hoop dat ze het erdoor krijgen.

Guilty pleasures. Wat een prachtige ode aan de romantische komedie op deze blog, een ondergewaardeerd genre dat ik met plezier wat meer in the picture wil helpen plaatsen.

Het is een fase. De mantra van elke moeder. Deze maand heeft De Zoon een fase gehad waarin hij wekenlang niet wou slapen in zijn eigen bedje. We hebben eraan toegegeven met als gevolg dat hij zalige nachten had in ons bed. Zeester-gewijs, dus ik sliep niet meer. Het stopte even plots als het begonnen was en nu ligt hij gelukkig weer in zijn eigen bed. Geen gouden raad dus als jullie daarop hadden gehoopt 🙂

In Limburg zijn zoveel leuke dingen te doen deze vakantie! Daarvoor zou een mens al eens emigreren. Alleen al in Genk zijn er speciale activiteiten in Bokrijk, C-mine en niet te vergeten: de Vurige Vijvers, een lichtspektakel in het Molenvijverpark. #viesbom!

Je zus die de kindjes bezighoudt, het is altijd een gemak. En als ze dan ook nog eens kan multitasken al helemaal.

 

Komkommer water. Die kleuters van tegenwoordig worden meer en meer kleine hipsters. De Dochter kwam thuis met de woorden: “Ik wil komkommer water want X. heeft dat ook in zijn drinkflesje.” Zo gezegd, zo gedaan. Deze moeder zou niet achterblijven! Een paar slokken later vond ze er niets meer aan.

Luchtweginfectie. Een typische kwaal voor deze tijd van het jaar. Ze hadden het allebei vlaggen. Hoesten alsof ze een paringsdans deden met een zeehond. Gelukkig zijn er apothekers met zelfgefabriceerde toverdrankjes die wonderen doen.

Mama Baas. Zo trots dat ik gastblogger mag zijn voor de Beyoncé van de mamablogs :p Mijn gastmama-pagina vind je hier (bij de S van Sanne). Afgelopen maandag werd een eerste post van mij gedeeld. Misschien hebben jullie mijn artikel wel gespot? #lifegoals

Nog steeds muggen! En nu weiger ik er nog aandacht aan te geven, nah.

Oh zit dat zo. Er na dertig jaar achter komen dat een wasspeld die uit elkaar valt eigenlijk niet kapot is, maar dat je die gewoon weer in elkaar kan prutsen (of laten prutsen door De Man). Levenswijsheid mannekes, het komt dus echt vanaf je dertigste.

Peutergroep. De Zoon zijn carrière in de crèche schiet pijlsnel de lucht in. Hij is nu overgegaan naar het laatste groepje. Bij de overgang zat een briefje in de tas met de vraag wanneer hij naar school zou gaan. Euhhh, nog bijna een jaar dus. Dat was een serieuze reality check.

 

 

Quality time in Spa, voor onze tienjarige jubilee. In het zotste hotel ever, je kon het hier al lezen. Een aanrader voor uitgebluste ouders die twee dagen rust willen alle ouders!

Rimpel! Dertig zijn, het heeft helaas ook nadelen. Ik spotte deze maand niet één, maar twee beginnende rimpels. De aftakeling is begonnen.

Sterrenstrand. Altijd plezant in Sterrenstrand! Wie nog op zoek is naar een leuke uitstap voor deze vakantie, allen daarheen. (Maar ook niet met teveel tegelijk, want zo gigantisch groot is het daar niet).

Taalvouten. Als ik op mijn pad iets tegenkom dat met taalfouten te maken heeft, dan kan ik daar nog dagenlang op teren. Hier eentje om ook jullie dag goed te maken.

 

U was weer geweldig! Ik weet niet wat ik heb gedaan deze maand, maar mijn lezersaantallen schoten plots de hoogte in. Heel leuk om te weten dat ik hier niet voor twee man en een paardenkop zit te schrijven. Bedankt liever lezers!!!

Vooruitblik. Volgende maand zal mijn blog een week lang in het teken staan van pleegzorg. Voor Week van de Pleegzorg worden korte interviews gepost met verschillende partijen die met pleegzorg te maken krijgen. Coming soon!

Winteruur. Joepie, een uur langer slapen! Euh, niet als je kinderen hebt. Stel dat je kind normaal om 5 uur wakker is (pùùr hypothetisch gezien ;)), dan zou dat nu 4 uur zijn. We dokterden een heel plan uit om dat te vermijden. Na de terugkeer uit Saraland moesten we nog een halfuurtje rijden. Beide kindjes sliepen al snel in de auto, en het was zelfs zo’n diepe slaap dat we op onze oprit nog een halfuur zijn blijven staan zodat ze zeker uitgeslapen waren. Vervolgens konden we hen wakker houden tot 20u in plaats van 19u en waren ze daar om 5u nieuwe tijd in plaats van 4u. En het masterplan heeft voor één keer gewerkt! De goden waren ons goedgezind.

 

 

Zwitsal gel. Omdat ik het zo schattig vind om dat kleine ventje zijn haar omhoog te zetten, zocht ik gel voor hem. Die van zwitsal ruikt helemaal zoals de shampoo, ik ga het hem tot zijn zestiende nog verplichten denk ik 🙂

 

Wat waren jullie hoogtepunten van deze prachtige oktobermaand?

4 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *