Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-abc

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de afgelopen maand. Veel leesplezier!

Al vijf jaar getrouwd. Een houten jubileum zowaar! En dan zoals elk jaar weer van trouwkleed passen gedaan. Ik moet wel eerlijk bekennen dat die rits toch precies elk jaar een beetje minder ver dicht kan…

 

Badjas. Nu het kouder wordt, komen de badjassen weer uit de kast. De Dochter wilde natuurlijk een eigen exemplaar.

 

Center Parcs De Kempervennen. Ons jaarlijks familieweekendje. En dat het gezellig was! Een verslagje konden jullie hier lezen.

Door dit artikel was ik een beetje van mijn sokken geblazen. Ik deelde het op mijn Facebook-pagina en ook daar waren de meningen heel verdeeld. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen (ongeacht hoeveel) sowieso een aanslag zijn op je relatie, omdat je nu eenmaal prioriteit geeft aan ouder zijn in plaats van partner. Maar als de basis goed zit, komt dat na een tijdje wel weer in orde.

Einde van het onesie-tijdperk 🙁 Ik was nog lang niet klaar voor tweedelige pyjama’s, maar nu De Zoon al regelmatig op het potje gaat, is een onesie echt niet makkelijk meer. Ik ben toch een beetje in de rouw dat deze periode voorbij is. Wat is er nu schattiger dan zo’n dikke pamperkont die in zijn onesie een dansje staat te doen in de living? Om het hartsverscheurende gebrek te compenseren, heb ik er mezelf dan maar eentje cadeau gedaan. Hieronder krijgen jullie een sneak peak te zien. Meer is écht niet mogelijk wegens verlies van credibility voor de rest van mijn leven.

 

Frambozenthee. Of eigenlijk alle theesoorten. Dit hele maandoverzicht zou een ode aan de herfst kunnen zijn. Valt het op dat dat mijn favoriete seizoen is?

Genoeg gelezen. Door mijn Kobo-abonnement lees ik weer veel meer. Ah ja, want je moet het maximum uit je geld halen he 😉 Na thrillers begin ik precies meer voorkeur te ontwikkelen voor de romans. “Een stap te ver” van Tina Seskis en “Wat Alice vergat” van Liane Moriarty zijn mijn laatst gelezen boeken.

Heel wat te doen rond An Lemmens. Met haar uitspraak over het ouderschap heeft ze voor commotie gezorgd. Ik begrijp dat ze ook de andere zijde wil laten zien, want in de media lees je inderdaad vaak over hoe zwaar het is. Maar door zo over te slaan naar deze kant en alleen maar extreem positief te zijn (“een suikerspinroze wolk” en “nog nooit blij geweest als mijn dochter in haar bed ligt”) zorgt ze ervoor dat andere moeders, die wel worstelen met het moederschap, nog onzekerder gaan worden en zich afvragen wat ze fout doen. Laat ons het maar houden op een donkerroze wolk met grijze vlekken, en zo voor een realistisch beeld zorgen met heel mooie maar ook heel zware momenten.

Invasie van muggen. Geen idee waarom die beesten zich nu pas laten zien, maar het was hier in huis tien keer erger dan in de zomer!

Jullie lazen deze maand massaal deze post. Jezelf schuldig voelen als mama, het is blijkbaar een onderwerp dat velen bezig houdt. Gelukkig lijken we allemaal in hetzelfde schuitje te zitten 🙂

Koken met pompoen. September is de start van het pompoenseizoen: soep, puree, ovenschotels… bring it on! Ik kwam iets heel origineels tegen: pompoendonuts. Klik hier voor het receptje.

 

Leve de herkenbare momenten in het ouderschap! Dit vind ik zo leuk aan het schrijven van blogs: de herkenbaarheid van andere mama’s. Je bent nooit alleen in het tegenkomen van een lastige/hilarische/ontroerende situatie. Hoe zot ook, iemand anders heeft het ook wel al eens meegemaakt.

Matching kerstpyjama’s zijn aangekomen! Beter te vroeg dan te laat zeker 😀 Nu De Man nog overtuigen om ermee op de foto te gaan en we hebben voor de eerste keer een kerstkaart van het hele gezin. Eén van die principes waar ik nooit aan zou meedoen haha.

Nutella mag ook al niet meer. Er zouden giftige stoffen zitten in het bruine goud… Intussen hoorde ik in de winkel dat de Ballade-choco al uitverkocht is, want die kwam als enige goed uit de testing. We hebben deze ook maar eens in huis gehaald, maar de naam choco is dat toch niet waard. Probeer het vooral zelf uit 🙂

Ontsnapt aan het bijzitterschap. Op 13 oktober zijn wij 10 jaar samen en hiervoor had ik al maanden geleden een wellness weekendje (binnenland) geboekt. Een paar weken later kwam ik tot het besef dat er op 14 oktober verkiezingen zijn. Een hele maand ben ik met een ei in mijn broek de brievenbus gaan leegmaken, uit schrik om er dé brief in te vinden. Maar nu mag ik juichen!

Parentale burn-out. Voor het eerst is er echt onderzoek gedaan naar dit fenomeen. Zo’n 30% van de ouders zou ermee te maken hebben. Maar wanneer is het dan normaal en wanneer zou het een burn-out zijn? Ik denk dat elke ouder wel eens uitgeput is en een break nodig heeft. Maar om dan direct van een burn-out te spreken… Dat is naar mijn mening niet echt objectief onderzocht.

Queeste naar de perfecte winterlaarzen is begonnen. Een moeilijke zoektocht die elk jaar weer voor frustratie zorgt aangezien ik geen “standaard” benen heb. Zowel de lengte van mijn been, de breedte van mijn voet of dikte van mijn kuit… niets lijkt te kloppen 🙂 We zijn nog steeds op zoek.

Reality TV. Voor de echte reality-junkie zijn september en februari topmaanden. Alleen al deze maand kwamen er zes nieuwe programma’s op de buis.

Springkasteel in huis. Voor haar verjaardag in mei kreeg De Dochter van haar metie een mini-springkasteel. Aangezien zij en haar broer al wekenlang de zetel terroriseren, hebben we dat ding maar eens naar binnen gepropt. Past nog net tussen de tafel en het raam. Wat een zaligheid om de wintermaanden door te komen!

 

 

The Sinner. Eindelijk begonnen aan deze mini-serie. Al maanden staan de acht afleveringen te blinken in ons lijstje, maar het kwam er maar niet van. Deze maand zijn we er eindelijk aan begonnen en tot nu toe nog geen spijt van gehad. Het gaat over een vrouw die tijdens een middagje op het strand plots een man neersteekt met het mesje waarmee ze fruit aan het schillen is voor haar zoon. Ze weet zelf niet waarom, maar dat kom je in de volgende afleveringen te weten. Het verhaal is ook echt gedaan na acht afleveringen, geen eindeloze uitmelkerij, spin-offs of andere langdradige constructies dus.

Uitkijken naar een uitstapje naar Sterrenstrand! Een overdekt strand, zotter kan het niet worden. Het staat al heel lang op mijn verlanglijst, maar het kwam er maar niet van. Nu kreeg ik van een mama uit de Facebook-groep twee gratis tickets die zij niet meer op tijd kon gebruiken. Volgende maand een verslagje!

Vreugdedansje toen het schooljaar weer begon. Intussen lijkt de zomervakantie al terug een verre herinnering.

Watergewenning. Dat het nodig was! De Dochter (3,5 jaar) durft nog niet in het water springen of met haar hoofd ondergaan. Daarom zijn we gestart met tien lessen watergewenning bij de Gezinsbond. Het is heel speels en ze vindt het supertof!

Xzit hier keihard na te denken over een woord met een X, maar na al die maanden is mijn inspiratie helemaal uitgeput. Ik vrees dat mijn moederschip-ABC vanaf nu maar 25 lettertjes meer gaat tellen 😉

YOLO! We hebben eens zot gedaan en ons haar rood geverfd. Een herfstige haarkleur!

 

Zwembad Prinsenpark. Om één of andere vreemde reden ben ik als waterrat nog nooit in het zwembad van mijn eigen gemeente geraakt. Baantjes trekken doe ik altijd in Genk en met de kindjes gaan we meestal naar Bilzen. Maar na vijf jaar heb ik dus ook ons “eigen” zwembad eens van binnen bekeken. Het is niet groot dus voor mijn wekelijkse zwemsessie ga ik het toch bij mijn vertrouwde zwembad houden.

 

Wat waren jullie hoogtepunten deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *