Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de afgelopen maand. Veel leesplezier!

 

Alweer voorbij, die mooie zomer. Back to life, back to reality. De gestructureerde ik-ga-braaf-naar-school-en-slaap-daarna-goed versie van deze reality graag!

Buitenschoolse opvang. Weer een beetje meer loslaten. De Dochter ging deze maand voor het eerst naar de buitenschoolse opvang. Een hele grote stap voor haar, want door het jaar is ze na school nog nooit in de opvang moeten blijven. Helaas liep het niet zo goed af en is ze de laatste vier dagen niet meer gegaan. Onder andere de drukte (125 kinderen), weinig toezicht en chaos (alle leeftijden door elkaar) waren toch niet zo geschikt voor haar. Volgend jaar toch maar eens een kampje proberen, waar ze in kleinere groepen zitten en meer “bij het handje” genomen worden. Tips welkom!

Campus O3. Voor mama’s uit Genk en omstreken een leuke plek om eens af te spreken voor een playdate. Elke vrijdag was er tijdens de zomervakantie ook een speciale activiteit te doen. Mag wat mij betreft vervolgd worden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste tattoo. Plaktatoeages: de ontdekking van de maand. De Dochter wou ook een “tekening op haar been zoals Tanja” (onze poetshulp), die ons de tip gaf om eens in de Action te gaan kijken. En jawel, die hadden ze daar (uiteraard, wat hebben ze daar niet).

 

 

Een keizerwens. Wanneer wij zeggen dat we een meisje en een jongen hebben, is de eerste reactie altijd: “Ooh een koningswens!” Dan kan ik het niet laten om die persoon te verbazen met het antwoord dat eerst een meisje en dan een jongen een keizerwens is. Nu heb ik jullie iets bijgeleerd he 😉 Geen idee waar ik dat ooit gelezen heb, maar ik moest er opnieuw aan denken toen ik het woord deze maand zeker drie keer heb bovengehaald.

Fotoshoot. Ook dit jaar in augustus ontsnapten we er niet aan: de jaarlijkse fotoshoot met ons gezin. Op het moment zelf denk ik altijd: “Waarom doen we onszelf dit toch aan?” Tot ik achteraf de foto’s zie en een hele dag met een smile op mijn gezicht rondloop.

Gezien. De film Tully. Over slaapgebrek bij een jonge moeder van drie, die ten einde raad een nogal vreemde nachtnanny inschakelt. En dan lijkt alles weer beter te gaan, alleen is dat maar schijn… Ik vond dat het lang duurde voor de film echt op gang kwam. En toen dat gebeurde was hij gedaan. Ondanks de hype zou ik hem dus niet aanraden.

Herfst. Ik kan niet wachten om de eerste bladeren te zien verkleuren, om herfstwandelingen te maken met mijn regenlaarzen en wollen jas aan, of een warme choco te drinken onder een dekentje. Laat maar komen!

Ingeschreven. Nu De Dochter de magische leeftijd van 3 jaar (lees: tijd voor hobby’s) bereikt heeft, kon ze niet wachten om ingeschreven te worden in de dansschool en de watergewenning. Dit laatste is wekelijks. Met mama. In het water dus. Op zaterdagochtend. Het enthousiasme komt duidelijk maar van één kant…

Juichen toen de poetshulp na een maand ouderschapsverlof weer terug kwam. Een engel met de schoonmaakcapaciteit van 10 kaboutertjes, ik heb het al gezegd.

Kappersbezoek. Mijn kleine meid geniet er zo hard van als haar krulletjes geknipt worden. Als een echte dame zit ze dan te blinken op haar troon. En dan moet de kapper een vlechtje maken in haar haar, dat er na een kwartier weer uitgetrokken wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Later licht. Vroeger donker is geen probleem, maar om 5 uur opstaan in het donker vind ik toch minder tof. Hebben jullie de enquête voor het afschaffen van het zomeruur ook ingevuld?

Matchende kerstpyjama’s. Ooooh yes! Vorig jaar dacht ik er pas in november aan dat ik graag matchende kerstpyjama’s wou voor ons gezin. Maar aangezien ik die op AliExpress wou bestellen en dat gemiddeld twee maanden verzendtijd is, kon dat niet meer. Nu heb ik er dus al besteld. In augustus. Dit jaar gaan ze mij niet liggen hebben 🙂

Nog niet beu gehoord. De laatste nieuwe van George Ezra, “Shotgun”. Ik blijf verbaasd wanneer ik dit liedje hoor met het beeld erbij. Bij zo’n stem denk je toch eerder aan een oude, zwarte man dan aan zo’n jonge kerel?

Officieel een peuter in huis! En heel blij om deze redenen.

 

 

Playdates. Het was de maand van de playdates. Nog nooit zoveel kindjes over de vloer gehad, of zelf op bezoek geweest. Toch een fantastische uitvinding, want ergens anders zijn ze natuurlijk altijd veel braver. En dan kunnen de mama’s ook eens op het gemak chips eten bijpraten.

Quality time! Een moeder/dochter dagje in Plopsa Indoor. Voor De Dochter ook de eerste keer op de bus, wat een belevenis. Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van dit park. Het is niet veel groter dan een gewone binnenspeeltuin, en de prijs is vijf keer zo hoog. Wat mij betreft niet direct voor herhaling vatbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rollende ogen smiley. Want De Zoon heeft Mickey Mouse Clubhuis ontdekt. Piepstemmetjes, felle kleuren en kattengejank… het is blijkbaar een recept om een peuter TV-verslaafd te maken.

Snot. Doordat het nu al niet zo warm meer is, en er af en toe een regenbui opsteekt, heeft De Jaarlijkse Snotparade hier al vroeger dan gewoonlijk zijn intrede gedaan.

Taverne Oase. Eén van de leukste eetplekjes van ons gezin. Deze taverne noemt zich terecht kindvriendelijk. Een gigantische speeltuin, zowel buiten als binnen. In de zomer staat er ook een springkasteel. En ze hebben er de lekkerste pannenkoeken van het Limburgse halfrond, dat helpt ook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitkijken naar een familieweekendje in Center Parcs De Kempervennen over twee weken!

“Verlof”. Zo blij dat ik niet alleen was met mijn verzuchtingen over het ouderschapsverlof. Vooral Liese kreeg veel reacties op haar visie over verlof met je kindjes.

Wat een ontdekking! Afgelopen week sloot ik een Kobo-plus abonnement af via Bol.com. Onbeperkt boeken lezen voor maar 9,99€ per maand. Ik had er nog nooit over gehoord en lees al 8 jaar e-books. Door een post van Shirley van Mommyhood leerde ik het kennen, en ik was meteen overtuigd. Het installeren had wat voeten in de aarde maar eens dat gebeurd was, heb je toegang tot tienduizenden boeken.

Xpeditie (beetje vals gespeeld) Robinson. Binnenkort op Vier! Met Bartel Van Riet als presentator, daarvoor alleen al is het de moeite om te kijken.

You me her. Een nieuwe serie om het gat na Jane the Virgin op te vullen (laatste seizoen verschijnt pas volgend jaar, hoeveel geduld kan je van een mens vragen?!) Het gaat over een koppel wiens huwelijk in het slop zit en op zoek gaat naar een nieuwe wind in de relatie, waarna ze in een driehoeksverhouding belanden. Niet zo verslavend als Jane, maar het kan ermee door in afwachting van voorjaar 2019.

Zushi! Nu De Zus na een jaar Nieuw-Zeeland het zussenteam weer compleet maakt, moesten we dat uiteraard vieren met sushi!

 

 

Zo, jullie zijn alweer bijgebeend met de maand augustus.

Wat waren jullie hoogtepunten deze maand?

Eén reactie op “Moederschip maand-ABC”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *