Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de afgelopen maand. Veel leesplezier!

Aangebrand. Hot hot hot! Ik kan niet zo goed tegen warmte, het weer deze maand vond ik echt vreselijk. Ik klaag mee met de boeren 🙂

Blotevoetenpad. Ik woon nu 5 jaar in Limburg en nog steeds was het er niet van gekomen om het blotevoetenpad te wandelen, dat hier maar een paar kilometer verderop ligt (Zutendaal). Toen ik voor mijn werk daar een bezoek moest begeleiden, was het eindelijk zover. Superleuk om te doen!

Chillen in den hof. Onze barbecue is gearriveerd. Geen verdere uitleg nodig!

De Dochter deed deze maand weer serieus haar best in de categorie grappige uitspraken. Ik postte deze al eens eerder, maar heb er alweer genoeg verzameld voor een tweede editie. Coming soon!

Eerste bezoekje aan de bib. De Zoon is intussen 17 maanden en al even verzot op boekjes als zijn grote zus. Tijd om naar de bib te trekken! Meneertje liep recht op een rek af en plukte er willekeurig dit boek uit. Hij weet het dan toch 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Focus op onszelf als koppel. We gingen een weekendje zonder kindjes naar zee. Wat was het zalig om niet te moeten denken aan op tijd thuis zijn voor dutjes, aan eten maken of twee monstertjes entertainen in de hitte. Lekker egoïstisch tijd genomen om bij te slapen, te lummelen en op ons gemak te (vr)eten. Met dank aan oma!

Genoten van vele, vele ijsjes. Wat moet een mens anders eten met dit weer?

Herenigd met Bollo in Landal Port Greve. We moeten hier nog dagelijks het Bollo-liedje afspelen of ze kunnen niet gaan slapen.

Inspirerend artikel. Het is toch elk jaar weer een terugkerende klaagzang; de burkini. Wat is er mis met leven en laten leven? Ik ga toch ook niet verbieden dat mensen in een knalroze Frozen-bikinitop door Oostende-stad gaan lopen? (True story, en het was een volwassen vrouw.) Is dat niet meer aanstootgevend dan een burkini?

Jaarlijkse “kermis” in het dorp. Hoera! Elk jaar is het hier weer een hoogtepunt, als het bordje “opgepast kermis” tevoorschijn komt en hiermee bedoeld wordt dat er een frietkraam op het dorpsplein staat. Heel soms is het écht feest en zijn er ook oliebollen.

Kleine vreetzakjes. Als je zo eens een volledige maand thuis bent met twee kleine monstertjes, merk je pas echt hoeveel die op een dag kunnen eten! Hun vreetgehalte is bij allebei omgekeerd evenredig met hun uitslaapvaardigheden. Prioriteiten en al…

Lezen lezen lezen. De boeken van Arlidge nu pas ontdekt en de helft ervan verslonden. Weer een aanrader in de categorie Thriller.

Meisje-meisje. De Dochter ontdekt meer en meer ‘vrouwelijke’ dingen zoals nagellak, dagcrème, lippenbalsem, handtassen, hoge hakken… Heel schattig om haar daarmee bezig te zien, maar nu mag het wel stoppen. Voor ik met mijn ogen kan knipperen wil ze op shopweekend gaan of een make-up sessie volgen… een nachtmerrie die ik graag aan haar tantes overlaat 🙂

Nachthumeur. Er is eindelijk een term voor mijn probleem. Bedankt Sofie! Zelf noemde ik het een avondhumeur, omdat ik niet te genieten ben als ik moe ben, maar nachthumeur dekt de lading beter. Ik sta fluitend om 5 uur op, maar als ik ‘s nachts wakker gemaakt wordt, ben ik een monster. Gelukkig heb ik een man die daar wel beter mee om kan. Met het opstaan dan toch, niet met het monster naast hem.

Ouderschapsverlof. Het zit er bijna op, die volledige maand ouderschapsverlof. Ik had jullie een update beloofd van hoe het nu uiteindelijk geweest is en die komt er volgende week aan. Spoiler: laat de nieuwe regeling rond meer flexibel ouderschapsverlof maar komen!

Parenting hack van de maand.

 

Q-beach house. Al jaren wil ik er naartoe, maar nog nooit is het ervan gekomen. Als je dit op TV ziet, lijkt het een hemels stukje strand waar ze toevallig ook nog eens Q-music draaien. In werkelijkheid is het toch kleiner en minder paradijselijk dan ik me had voorgesteld. Maar wel goeie cocktails gedronken!

Rara waar is De Zoon? Een nieuw favoriet spelletje.

 

 

Soldenjacht. Juli is weer soldenmaand, maar voorlopig hebben ze tot volgende zomer genoeg kleren. Niet geshopt dus, hoera! (Valt het op dat ik dat niet graag doe?) Alleen schoenen, daar konden we niet onderuit. En zelfs in de solden is dat nog pokkeduur. Kinderen kosten een huis enzo…

Toren met glijbaan. Alweer een creatie van De Man. En dat het een succes is!

 

 

Uitkijken naar onze tweede ‘gezinsfotoshoot’ volgende maand. We maken er een jaarlijkse traditie van om met ons vieren op z’n minst één deftige foto te laten maken. Een uitdaging! (Tip: zoek vrienden of familie die hobbyfotograaf zijn en die jouw kinderen sowieso al onvoorwaardelijk graag zien).

Vroege zindelijkheid. En dan beslist De Zoon (17 maanden) om zelf op de pot te gaan en deze nog te vullen ook. Waarschijnlijk wou hij gewoon grote zus nadoen, maar intussen zegt hij consequent “kiki” (kaka en pipi duurt te lang waarschijnlijk) als hij moet gaan. Mama (en de zetel, mat en parketvloer) is zooo nog niet klaar voor een tweede ronde zindelijkheidstraining!

Waterspeeltuin.Wat een fijne ontdekking: aan het zwembad van Bilzen hebben ze er eentje gebouwd. Super leuk als verfrissing op deze warme dagen.

 

 

X-factor. Allez, eigenlijk Factor 50 maar ik moest toch iets met een X hebben 🙂 Duizend keer gesmeerd deze maand! Nog zo’n fijn neveneffect van dit weer. Hebben ze hun pet wel op? Zijn ze ingesmeerd? Drinken ze genoeg? En zo gaat het maar door…

Yard. Als in: onzichtbaar geworden. Een harde, bruine steppe in de plaats van een groene gazon. Allez, we hebben dan toch eens 2 maanden een tuin gehad.

Zwembad-maffia. Maken ze die plastic dingen expres zo slecht van kwaliteit? We hadden vorig jaar een gewoon zwembadje zonder veel tralala, maar dat heeft een tweede zomer niet overleefd. Nu hebben we deze, eens benieuwd hoelang hij zal meegaan…

 

 

Wat waren jullie hoogtepunten deze maand?

6 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *