Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de voorbije maand. Veel leesplezier!

Atomium. Mijn kinderen waren duidelijk niet onder de indruk van die lelijke bollen in de lucht onze landelijke trots. Gelukkig waren we daar toevallig (zie letter D) en reden we niet speciaal hiervoor naar Brussel. Maar het leverde wel een mooi plaatje op 🙂

Boek. Ik kon deze maand wel wat luchtigheid gebruiken. Het boek dat ik van De Man op moederdag kreeg, kon die nood helemaal invullen. Alleen al de titel “Bij mij zou het niet waar zijn” deed me glimlachen. Geschreven door Elle De Leeuw, vrouw van zwemmer Pieter Timmers en tevens medelid van Team No Sleep. We stonden samen in De Standaard in februari vorig jaar naar aanleiding van onze slapeloze nachten en dat schept uiteraard een band. Het boek staat vol hilarisch herkenbare verhalen over de eerste jaren van het ouderschap. Vooral de parallel tussen het ouderschap en het in leven houden van een tamagotchi was treffend. Want inderdaad, meer dan plasjes en kakjes opruimen, voeden, spelen en knuffelen houdt dat hele ouderschapsgedoe eigenlijk niet in, toch?

Dino expo. We kwamen ons kot nog eens uit voor deze tentoonstelling. Een voltreffer! Moeder en kinderen waren onder de indruk.

Een jarige in huis. En ze houdt al evenveel van taart als haar moeder. (Check de crazy-eyes, dat komt niet meer goed.)

Gekeken. Het tweede seizoen van ¿Quién mató a Sara? (ja dit heb ik moeten kopiëren uit Google). Ik vond het eerste seizoen al super spannend maar als dan blijkt dat je helemaal op een verkeerd spoor gezet wordt wat betreft de moord op een tiener achttien jaar geleden en de gevolgen voor twee families, dan is dat nog extra genieten. Ik ben altijd blij als ik het mis heb, want op een of andere manier weet ik bij de meeste series altijd al na een paar afleveringen wie het gedaan heeft en dan is de pret er natuurlijk af. Niet bij deze!

Hallo ik ben Sanne, 33 jaar en ik ben nog nooit in mijn leven in een containerpark geweest. Tijd om daar verandering in te brengen dacht ik. Doe ik dus nooit meer. Ik ga nog liever naar de tandarts, daar kan ik tenminste nog gewoon in een comfortabele stoel liggen. Wat een stress was dit! De oprit alleen al, die was nogal schuin waardoor de parkeerwachter aanraadde om eerst de straat eens uit te rijden en dan terug te keren zodat ik beter kon draaien. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna werd mijn auto gewogen?! Dat vond ik nogal een aanval op de privacy van mijn Citroentje. Vervolgens moest ik op een scherm aanduiden waar ik mijn afval naartoe wou brengen, terwijl die termen me allemaal weinig zeiden. En de rij achter mij werd langer en langer. Ik bleek drie verschillende soorten afval mee te hebben, wat dus ook betekende dat ik drie keer terug gewogen moest worden. Hoe omslachtig is me dat. Is dat overal zo? Ik begin plots te begrijpen waarom sluikstorten een ding is.

In mijn nopjes. Want: ik ruik Disneyland al! We moesten vorig jaar herboeken en deden een wilde gok naar 18 juni 2021. Het was een nipte want ze heropenen op 17 juni. Maar we kunnen gaan!

Jantje moppen. Jep, in die fase zijn we beland. Jantje en zijn oma, Jantje in de klas, Jantje in de winkel… We hebben het allemaal mogen horen deze maand en die twee monstertjes vinden dat dus oprecht hilarisch.

Kak. Weer een week geen school! We kregen te horen dat er teveel besmettingen waren (dat bleken er in totaal 6 te zijn) en daarom moesten ALLE 150 kleuters getest worden. Er waren 2 positieve testen, wat een giller.

Lookalike. Zo vader, zo zoon. De kapper kreeg dus strikte orders dat hij hetzelfde moest doen als bij papa. Alleen werd links en rechts een beetje verwisseld, maar gelukkig zag De Zoon zichzelf in de spiegel en was het bijgevolg dan toch in orde.

Mumplanner op komst! Een nieuwe job vraagt om een nieuwe agenda. Aangezien ik opnieuw 80% ga werken in plaats van halftijds, is de combinatie met een privé-agenda ook een vereiste. Ik blijf een fan van papieren afspraken en kwam al snel uit bij de Mumplanner (en dat die met een roze kaft kwam heeft daar natuurlijk niets mee te maken). Ik moet wel drie weken geduld hebben want het ding wordt handgemaakt in een beschermde werkplaats (wat wel weer een dikke plus is). Ik schrijf er misschien volgende maand nog een review over 😉

Nomnom. Die eerste keer weer op restaurant, het was alsof ik terug kon praten na een coma.

Ontsnapte militair in onze achtertuin. Wat was me dat zeg. Niemand heeft ooit gehoord van Opgrimbie, de meeste mensen weten zelfs niet dat er een nationaal park in België bestaat maar plots was WO III hier uitgebroken. Eerst mocht ik niet meer gaan lopen in “mijn” bos, en dan werd zelfs het zwembad gesloten. Hadden ze schrik dat hij daar een bommetje ging doen misschien? Er waren heel veel ongeruste ouders (las ik toen ik de mijne net al zingend aan school had afgezet). Als ze de scholen nog een keer zouden gesloten hebben om die reden, had ik zelf een persoonlijke klopjacht naar de man gestart.

Pijpenstelen. Herfstweer in mei, dat was vermoedelijk compensatie voor die 20 graden in februari waar ik zo op gevloekt heb. Stiekem heb ik er wel van genoten haha, de laatste keer regen voordat we weer om de oren worden geslagen met hittegolven, muggen en massa-evenementen .

Raised by wolves. Ik had het eigenlijk moeten weten, een serie (of boek) die op voorhand bejubeld wordt of omschreven als “beste serie van het laatste decennium”, die vind ik meestal niet goed. Het zal wel aan mij liggen en aan mijn brein dat anders werkt dan dat van de gemiddelde mens, maar deze vond ik dus ook maar niks. Ik zou er zeker geen Streamz voor aanschaffen.

Sandalenhel. Elk jaar weer hetzelfde liedje: de zoektocht naar een sandaal. Elk jaar een fail, want met mijn extra brede hobbitvoeten ziet een sandaal er al snel uit als zo’n vel rond een salami. Maar nu lijk ik toch iets gevonden te hebben, misschien ben ik dan toch klaar voor de zomer 😉 (Tip voor alle mede-hobbitjes: een extra brede band aan de voorkant en zoveel mogelijk andere bandjes die de aandacht afleiden zijn het geheim!)

Trots! De aanhouder wint, want na drie jaar watergewenning en vele mental breakdowns (niet zozeer bij De Dochter) behaalde ze haar 25 meter-diploma.

Uit de kast gekomen. Zeer letterlijk te nemen want niet ik, maar mijn maxidresses mochten weer uit de kast komen! (Zit ik hier nu echt al twee voordelen van de zomer op te noemen?! Zonneslag noemen ze dat zeker?)

Voor het eerst in 9 maanden naar de kapper. Ik dan, want de rest van de familie is al een paar keer geweest intussen. Ik ging in september voor het laatst naar mijn vaste kapper, en ja dat moet over de grens want hier in België zijn er nog steeds geen krullenkappers (groot gemis!) In december had ik een nieuwe afspraak, maar toen waren ze In Nederland gesloten. Daarom verplaatste ik mijn afspraak naar maart, en toen waren de grenzen hier dicht… Waarop ik dan maar naar 20 april herboekte want de grenzen zouden de 19de openen. Mis poes, het werd uiteindelijk 4 mei.

Witte chocoladekoekjes. Door het regenweer werd er deze maand veel gebakken. Omdat we nog altijd met een paaseierenoverschot zitten, maakte ik witte chocoladekoekjes en die vielen enorm in de smaak.

Zoethout thee. Over smaak gesproken, in de jaren ’90 lurkten tieners nog niet aan joints maar aan zoethoutstokjes, dat was echt een ding toen. Dus toen ik thee van zoethout tegenkwam, werd ik meteen terug gekatapulteerd en herontdekte ik dit heerlijke smaakje.

Ziezo, dat was mei voor mij. Hoe was het voor jou?

9 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

 • Hahaha, ik vind Brussel zo zo leuk, maar het Atomium vind ik ook echt twee keer niks. Dat staat daar letterlijk voor geen enkele reden??? En dat boek van Elle De Leeuw lijkt me hilarisch, zelfs zonder kinderen. Misschien moet ik het maar kopen voor als ik ooit kiddo’s heb haha. En oooooh Disneyland, hoe leuk! Ik ging twee jaar geleden voor het laatst in de winter, misschien moet ik volgend jaar nog maar eens gaan in de lente of zo!

 • Ik ben daar dus nog nooit geweest! Erg he. Dat boek zou idd wel een gozde voorbereiding (of afschrikmiddel :p) kunnen zijn.

 • Haha, ik heb bij een aantal dingen toch echt moeten lachen. Je schrijfstijl is helemaal mijn ding :-). Ik ben nog nooit naar het Atomium geweest, ik zag het enkel nog maar in de verte. Niets gemist blijkbaar 🙂

 • Oh zo’n mooi compliment, bedankt! Nee echt niets gemist, denk dat er in ons landje veel mooiere dingen te zien zijn.

 • ooh zoethout thee, de horror. Als je in NL doosjes muntthee koopt, dan blijkt achteraf daar ook vaak het smaakje zoethout toegevoegd zijn. ‘k heb vast nog zo’n doosje met AH zakjes in mijn kast staan daterend van 2011 toen ik in Amsterdam werkte. Die zullen staan verstoffen tot in de eeuwigheid.

  wow, goeie timing voor Disneyland. Veel plezier

  Opgrimbie ken ik hoor…van het klooster dat koning Boudewijn bouwvergunning gegeven had of zoiets. Ha ik ben oud. Dat klooster staat er nu wel al een tijdje zeker?

  hallo ik ben Goofball, 44 jaar oud en ik exporteer mijn afval naar containerpark in de oostkantons: gratis, niets te wegen. Gewoon op en af rijden, stoppen tussen de containers en dan 10 keer vragen en de opzichters “mon micro-onde qui ne fonctionne plus, je le mets ou?” “une plaque qyproc?? ” “de la peinture..???” . In die regio halen ze geen PMD op maar moet iedereen dat ook naar containerpark brengen (en dan nog per type en kleur plastic sorteren in bakken!!). Dus moet wel gratis zijn of er komt al helemaal geen kat daar. De afvalbelasting is dan wel navenant. Soit, ik importeer mijn plastiek dus in PMD zakken terug naar Vlaanderen maar andere zaken gaan van Leuven naar oostkantons en daar naar containerpark. Nog nooit in een betalend park geweest met wegingen enz en nog nooit in de fameuze files gestaan die er blijkbaar kunnen zijn op drukke dagen waar iedereen met snoeihout enz tegelijk afkomt.

  • Maar seg, dat is pas een tip! Waarom is dat het best bewaarde geheim ever?? Wel zot dat je daar vanuit Leuven naartoe rijdt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd