Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug. Veel leesplezier!

Alhoewel dat alfabet relatief is, want voor het eerst sinds het ontstaan van Moederschip zal het hier een verkorte versie zijn van mijn maandoverzicht. Tijdens het telewerken met twee kleuters blijft er namelijk niet zoveel tijd meer over.

Beste boek deze maand. Geen slechte daad (Heather Chavez) en Dicht bij mij (Luana Lewis), twee steengoede thrillers van de bovenste plank.

Chrysostomos voor kleuters. De laatste 100 dagen kleuterklas zijn ingezet! Uiteraard is de “grotemeisjesboekentas” al besteld, het kind is er helemaal klaar voor en de mama ook, al lijk ik op school de enige te zijn die niet begint te schreeuwen van stopdetijd en hetgaatveeltesnel. Sorry, ik vind het alleen maar leuker als ze ouder worden.

Drieëndertig. Jawel, ik heb nog eens de gezegende leeftijd bereikt van een dubbel getal. Ik werd door mijn papa en zijn vrouw verrast met een chocoladelevering aan huis, en wat voor één! De uitdrukking: “Als… dan eet ik mijn schoenen op” kreeg plots een heel andere wending 🙂

En tot zover het voorlezen van Pippi Langkous.

Fleur van Groningen. Ik las haar boek ‘Swingers’ en had er veel van verwacht want ben een grote fan van Fleur, maar ik denk dat ze het beter bij non-fictie houdt. De eerste 100 pagina’s waren veelbelovend, maar daarna zwakte het verhaal af tot een soort van soft-erotisch studio 100-verhaal. Moeilijk uit te leggen combinatie, maar als je nieuwsgierig bent geworden, zal je het zelf eens moeten gaan lezen 🙂

Gevaccineerd. Wat een teleurstelling, ik had op z’n minst verwacht dat er een fanfare zou klaarstaan in dat vaccinatiecentrum! Een dagje in bed met netflix en een boek was dan weer wel een mooi cadeau haha, want ik was er toch zo’n 20 uur niet goed van. En het feit dat Bill Gates me nu kan volgen (zeer handig als ik nog eens verdwaal in het bos) en ik een wandelende mobiele hotspot ben, zijn alleen maar extra voordelen!

Het dilemma. Eindelijk kon ik dit boek van B.A. Paris scoren in de bib! Het kwam vorig jaar in mei al uit en de korte inhoud sprak me meteen aan.

In Het dilemma van BA Paris geeft Livia een groot feest ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag. Iedereen die ze liefheeft zal op het feest aanwezig zijn, behalve dochter Marnie, die in het buitenland studeert. Stiekem is Livia opgelucht dat Marnie niet kan komen. Ze moet haar echtgenoot Adam iets vertellen over hun dochter, een geheim dat ze heeft ontdekt, maar ze wacht totdat het feest voorbij is zodat hun geluk niet wordt verstoord.

Het boek stelde niet teleur, maar was wel iets minder spannend en beklijvend dan ik van deze schrijfster gewend ben. Haar volgende boek, De therapeut, staat ook al klaar op mijn to read-lijst.

Ik heb precies niet veel anders gedaan dan gelezen en rommel gegeten, oeps. Maar ik wil toch nog een eervolle vermelding geven aan de Lotus ijsstick. De Dochter verklaarde nog nooit in haar leven zoiets lekkers gegeten te hebben en ook voor mij kwam dat aardig in de buurt.

Karamelkoffie. Ik heb al vaak geprobeerd om te leren koffie drinken, maar moet toch altijd afhaken omwille van de bittere smaak. En toen ontdekte ik via mijn schoonmoeder deze karamelkoffie. Komt eigenlijk niet eens in de buurt van echte koffie en naar het suikergehalte durf ik ook niet kijken, maar wat een zalig drankje is me dat!

Laatste ronde. Niet te geloven dat de sollicitatieprocedure ein-de-lijk is afgerond. Half april heb ik meer nieuws en kan ik jullie hopelijk ook eens vertellen waar het hier al drie maanden over gaat 🙂

Mooi verwoord. Wat kan Liese het toch altijd prachtig uitleggen.

Op hotel. Voor mijn verjaardag zouden we slapen in een strandhuisje, maar helaas was dit in Zeeland en bleven de grenzen gesloten (jarig zijn in maart is al 2 jaar op rij rampzalig). Lastminute zochten we dan maar een alternatief in de buurt en logeerden met de kindjes een nachtje in het Holiday Inn-hotel in Hasselt (met zwembad). Toch een mini-vakantie gehad.

Podcast app gecrasht. Dieptepunt van de maand. Ik moest mijn Podcast-app opnieuw installeren na een crash. AL MIJN AFLEVERINGEN WEG! Gelukkig kon ik aan de hand van mijn eigen overzichten de meeste favorieten wel terughalen. Waar een blog al niet goed voor is 🙂

Ruben Mersch. Ik ontdekte de “denkfout”-boeken van Ruben Mersch (“Oogklepdenken” en “Denkfouten”) en ging plots de wereld anders zien. Aanraders!

Sushi. Nog een leuk gevolg van een verjaardag in eigen kot: afhaaleten.

The bold type en The One. Er werd weer duchtig genetflixt. Ik ontdekte “the bold type”, dat zich afspeelt op de redactie van een modemagazine, en kon niet stoppen met kijken. The One (naar het boek waarover ik wél lovend was) vond ik dan weer een teleurstelling.

Verder ploeteren. De scholen sluiten nog een keer, maart is al twee jaar vervloekt op dat vlak. Als het bij deze ene week blijft, krijgen we het nog enigszins gemanaged. Maar ik overleef het écht niet als ze het ons nog een keer tot in juni lappen… En waarom maakt mijn GSM altijd ‘plaspauze’ van die ‘paaspauze’??

Webinar over relaties. De gezinsbond bood een hele maand elke maandag een webinar aan die te maken heeft met “partner en ouder zijn”. Onder andere Rika Ponnet en Nina Mouton deden hier hun zegje over. Je kan ze allemaal hier herbekijken.

Zoiets maakt mijn dag. Dit tegenkomen aan een rood licht.

Was maart 2021 voor jullie ook een kopie van maart 2020? Veel sterkte aan alle ouders die het de komende weken zonder kampjes moeten doen!

9 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

 • Ik heb al een aantal seizoenen van The Bold Type gezien en vond het een heel leuke reeks. Ga eens kijken of er seizoenen op Netflix staan die ik nog niet gezien heb :-).

 • Nu niet voor het één of ‘t ander maar een soft-erotische Studio 100-versie klinkt heel grappig :p
  Schrijft B.A. Paris wat goed? Nog nooit een boek gelezen van haar maar het verhaal spreekt mij wel echt aan!

  En als je graag zo’n zoete koffie drinkt dan moet je als je ooit in Spanje bent (oh zeg OOIT) eens een cafe leche y leche drinken. Smaakt naar suiker maar hé heb je wel koffie gedronken!

  • Ja B.A. Paris doet me vaak denken aan Liane Moriarty, ook een van mijn favorieten 😉 Die suikerkoffie klinkt héérlijk!

 • Oh, bedankt voor die linken van de webinars van de Gezinsbond! Daar had ik nog niet van gehoord. Zal ze zeker eens bekijken. En die schoen is om op te vreten… Jummie!

 • Ik neem bij de Starbucks ook altijd een caramel macchiato. Inderdaad nog weinig koffie aan haha, maar wel heel lekker! Proficiat nog met je verjaardag 🙂

 • nee maart 2021 was geen kopie van maart 2020 in die zin dat ik in maart 2020 compleet in paniek sloeg, overweldigd door de wereld die op 10 dagen compleet gewijzigd bleek. Nu heb ik meer de attitude van “damn, lastig, maar we hebben het vorig jaar 3,5 maand gedaan, en met momenten was het lastig maar ook heel vaak tof, dus die 3 weken nu zijn een eitje, kom maar op.”

  Heb jij omcirkeld in het pipi langkousboek of kwam dat zo omcirkeld uit de bib?

  ah ik hoor bij de club die de tijd nog wil rekken vooraleer mijn laatste kleuter het kleuterzijn af is. ‘k heb nog meer dan een jaar. Oef

 • Haha nee ik heb die pagina zelf gefotografeerd en met mijn GSM die cirkels errond gezet. De technologie! 😀 Ik was in maart 2020 nog heerlijk naïef maar die ingesteldheid is helaas al vervlogen intussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd