Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug. Veel leesplezier!

Aan het bakken geslagen. Een jaar na de rest van de bevolking ben ik ook eens beginnen bakken. Onder andere zelfgemaakte granola, banaan-notentaart en deze stroopwafelcake passeerden de revue. De eerste twee zouden nog goedgekeurd worden door de voedselzandloperpolitie, maar die laatste was een serieus bommetje ๐Ÿ™‚ Wel elke calorie waard!

Bilzen mysteries. Met lokzinnen als “uniek in Europa ” en “geweldig spektakel” waagden we ons eindelijk aan Bilzen Mysteries, een virtuele tour rond het kasteel van Aldenbiesen die al meer dan een jaar op onze to do-list stond. Wat ik had verwacht: een virtuele tour rond het kasteel van Aldenbiesen. Wat het was: een saaie vertelling over kruistochten en duiveluitdrijvingen en iets met een draak. Er zijn heel veel redenen om naar Limburg af te zakken maar dit is er geen van.

Chicas del cable. Gebinged op Netflix. Normaal heb ik het niet zo voor historische series, maar aangezien er geen kostuums aan te pas kwamen, kon ik het wel smaken. De serie gaat over een groep vriendinnen die bij een telefoonmaatschappij werken in de jaren ’20, een beetje Desperate Housewives maar dan een eeuw geleden. Aanrader!

De kleerkasten uitmesten. En me elk half jaar weer verbazen over hoeveel en hoe snel die twee monstertjes groeien.

Een nieuw sporthorloge. Vorige zomer werd ik de trotse bezitter van een sporthorloge (Polar). Het was een redelijk basic modelletje, zonder GPS, omdat ik niet wist of het wel iets voor mij zou zijn. Aangezien ik hier in de bossen nogal vaak verdwaal, besloot ik toch eens voor eentje met GPS te gaan. Het werd een Garmin Forerunner 245, heel blij mee! Nu moet De Man mij niet meer komen opvissen als ik kilometers van mijn startplaats ben afgedwaald ๐Ÿ˜‰

Firefly Lane. Ik keek enorm uit naar deze Netflix-serie, nadat ik twee jaar geleden het boek las. En het was geen teleurstelling! Ik vond de serie echt een mooie weergave van het boek, het enige minpuntje is dat er maar 10 afleveringen waren. Gelukkig is het vervolg al in de maak.

Getrouwd (blind). Elk jaar weer genieten en voorspellen hoe de koppels zullen evolueren. In dezelfde categorie ben ik ook helemaal weg van The Bachelorette trouwens, die Elke lijkt mij echt een toffe madam.

Hij fietst! Vier jaar en 6 dagen was het ventje toen hij bij oma ging logeren en daar leerde fietsen zonder zijwieltjes. Zie hem blinken ๐Ÿ™‚

In blijde verwachting van onze nieuwe zetel. Na tien jaar ziet hij eruit alsof er 38 kinderen en 17 katten in hebben geleefd. We wilden nog even wachten tot ze het huis uit zijn groot genoeg zijn, maar het was echt niet meer om aan te zien. Door corona moeten we wel een maand of vier geduld hebben maar aangezien er toch geen bezoek meer komt, is dat niet zo’n ramp.

Jarige Job. Bij gebrek aan een echt feestje dan maar een foto van op school. Blijkbaar is dat daar ook een hele happening, met een kartonnen taart en echte kaarsjes en al. Een zeer brandveilige/kindvriendelijke combinatie lijkt me ๐Ÿ™‚

Kampjes. Het is weer die tijd van het jaar om de zomerkampjes te plannen. Negen weken invullen, het blijft toch elk jaar een puzzel. Net als het zomeruur is die lange vakantie iets dat ze van mij mogen afschaffen.

Losloopzone. Ik kreeg deze maand de schrik van mijn leven toen ik blijkbaar in een hondenlosloopzone terechtgekomen was tijdens het lopen. Plots kwam er zo’n beest uit de struiken gevlogen, die me zonder aanleiding recht in mijn arm beet en ook niet van plan was om te stoppen. Gelukkig was er een omheining naast me waar ik vliegensvlug over sprong… en mijn broek scheurde. Ik kwam er met de schrik en met twee bovenbenen vol blauwe plekken vanaf.

Mijn slechtste beste vriendin. Ik denk dat het bij Lesley was dat ik deze serie tegenkwam, te bekijken op Streamz. De omschrijving “de Sex&the city van Vlaanderen” klopt in de verste verte niet, maar aangezien mijn eerste bakviscrush Joren Seldeslachts erin meedoet, heb ik alle afleveringen uitgezeten. Qua brainless entertainment ter afwisseling van Thuis of Lisa is het zeker aan te raden, maar verder moeten jullie geen verwachtingen hebben ๐Ÿ™‚

Notion. Irene leerde me deze maand Notion kennen, een app om al je notities overzichtelijk bij te houden. Ik ben fan!

Opnieuw een pareltje van een podcast-aflevering van Werk en Leven. Ik luister al naar hen sinds aflevering 1 (het zou goed kunnen dat het zelfs de eerste podcast was die ik ooit luisterde) en elke keer opnieuw weten ze me iets bij te brengen of doen ze me nadenken over dingen die zo vanzelfsprekend lijken.

Pandemiserie. Vorig jaar viel mijn verjaardagsweekend in Antwerpen in het water door lockdown nummer 1, dit jaar stond er een tweedaagse gepland in een bubbelproof strandhuisje in Zeeland. Helaas is er nog steeds een reisverbod en een langgerekte lockdown nummer 2. Meh.

RIP slijmvrij huis. Bijna zes jaar heb ik die slijm-hype (is iets nog een hype als het al jaren meegaat?) uit mijn huis kunnen weren. Maar toen kwam metie met een volledig slijmkofferassortiment (denk glitter en ander kleverig spul) op de proppen en weg was mijn slijmvrij huis. Ik vind het gezicht van mijn dochter er hier bijna duivels uitzien en krijg er een beetje schrik van ๐Ÿ™‚ Maar ze amuseert er zich wel rot mee.

Solliciteren solliciteren, wie zijn best doet zal het leren. En ja hoor, we zijn weer een maand verder in de langste sollicitatieprocedure waar ik ooit aan deelnam, maar ik ben er nog steeds bij. We zijn “nog maar” met 150, haha! Nog een tweetal rondes te gaan.

Team Onesie. Yes, bij min 10 graden haalde ik mijn roze gevlekte onesie ook nog eens van onder het stof. Ik was vergeten hoe zalig dat zit en hoe heerlijk warm zo’n ding is. Oei jammer, ik krijg hier geen foto geplaatst ๐Ÿ˜‰

Uitgetest. Dit recept voor quiche met gegrilde groenten. Zooooo lekker! Heb het sindsdien al iedere week gemaakt.

Vriendenboekjes. De hype is losgebarsten in de laatste kleuterklas: De Dochter kwam deze maand met vier vriendenboekjes naar huis en wie mag die dan invullen… Van ons krijgt ze er pas eentje als ze zelf kan schrijven, ik doe dat die andere ouders liever niet aan ๐Ÿ™‚ (Oh nog een reminder: tiptaptop de datum op zijn kop blijkt niet meer zo hip als 20 jaar geleden.)

Warm! Hoezo 20 graden in februari? Ik en mijn wintervetl zijn daar nog niet klaar voor. Kunnen we alstublieft de seizoenen een beetje respecteren ja?? Februari is voor ovenschotels en soepjes. Danku.

Zen met yoga Nidra. Ik hoorde voor het eerst over yoga nidra in de podcast van Heksen Dragen Sneakers en was verkocht bij het woord “slaapyoga”. Eigenlijk is het gewoon een soort meditatie, want je beweegt helemaal niet, maar hey, dan kunnen we toch weer afvinken dat we yoga hebben gedaan haha. Normaal word ik zenuwachtig van dit soort dingen, maar na een jaar corona lijkt het me wel wat te kalmeren.

Wat waren jullie hoogte- en dieptepunten in februari?

13 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

 • Bij de eerste twee woorden van de B was ik getriggerd, maar nee. Aan het einde van de B klinkt het vooral als jammer. Veel succes met die langgerekte sollicitatieprocedure. Klinkt heel intens, aangezien er zelfs nu nog 150 mensen over zijn.

 • Wat een eng incident met die hond! Succes met de sollicitatie, ik heb ook eens aan zo’n lange procedure deelgenomen en de aanhouder wint! Die slaap yoga klinkt goed trouwens ๐Ÿ™‚

 • ‘Firefly Lane’ en ‘Chicas del Cable’ moet ik ook nog zien, zeker die laatste staat al eeuwen op mijn lijstje, maar ik geef andere series precies altijd voorrang of zo. En jaaaaa, Joren Seldeslachts, amai ik ben daar nog altijd een beetje verliefd op. Ik vond ‘MSBV’ wel beter dan ‘Lisa’, daar ben ik toch maar mee gekapt. Maar inderdaad wel gewoon redelijk brainless. Ik heb onlangs ook mijn oud vriendenboek teruggevonden, echt hilarisch.

 • Woohoow voor Garmin sporthorloges ๐Ÿ˜‰ Ik ben er fan van. En omg wat een procedure zeg die sollicitatie. Ik wens je alvast heel veel succes!

 • Had nu wel die onesie willen zien, hoor! Hahaha. En slijmvrij, ik had eerst niet door wat je ermee bedoelde, ik zag al hele scenario’s slijm voor me!
  Ik loop nu even niet door de zwangerschap, maar verlang ook alweer om toerkes te gaan doen! Had ook een Polar op het oog, maar hoor toch van veel mensen dat de Garmin precies in the end wel interessanter is. Twijfel twijfel!

 • Waar blijf je de inspiratie voor dit maandelijkse alfabet toch halen? Zo’n leuke rubriek om te lezen!
  Netflix hebben wij hier nog altijd niet; ik verdwaal liever in een boek dan in een serie of film. Al kijk ik de laatste tijd toch wel vaker naar tv-programma’s: Blind Getrouwd is er ook eentje van.
  De vakantiepuzzel is hier ook al deels gelegd, toch een gedoe elk jaar. De buitenschoolse opvang (los van kampjes) kunnen wij voor de zomer pas vanaf het einde van de paasvakantie boeken, dus het blijft nog even afwachten om de hele puzzel af te werken.
  Hier ook grote fan van W&L, en ook hier is dit de eerste podcast die ik ooit beluisterde.
  En oja, die vriendenboeken. Her-ken-baar!
  Succes met de sollicitatie!

 • Ben jij gebeten door een hond. What the hell, zo’n horror. Yikes, daar pak je toch mega een schrik van.

  haha, ik schreef net ook over Cable Girls. ook helemaal uitgekeken, maar het stuk van de Spaanse burgeroorlog vond ik wel minder.
  En ik schrijf dit nu met Blind Getrouwd op tv :-)…(en de Mol die opneemt).

 • Helemaal eens, dat laatste seizoen was er teveel aan.
  Ja ben toch wat voorzichtiger nu als ik een hond passeer ๐Ÿ™

 • Wat leuk jouw maandelijks alfabet, en wat een werk! ๐Ÿ˜ƒ Merci voor de kijktips, momenteel heb ik Netflix al maandenlang niet meer opgezet. Ook een zeer grote fan van Werk & Leven hier, de eerste podcast waar ik naar luisterde en ook consequent alle afleveringen van volg. Veel succes met de sollicitatie! ๐Ÿ˜ƒ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd