Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug. Veel leesplezier!

Anger management voor ouders. Ik las het boek “Van korte lontjes naar geduldig opvoeden”, en als er iets is dat ik het afgelopen jaar NIET ben geweest, is het wel geduldig. Tijd dus voor een zelfhulpboek. Aanrader!

Big Brother. Mijn verwachtingen lagen hoog aangezien ik in mijn jeugd deze hype heb moeten missen (want dat was op VTM en oh verderf!) Helaas werd geen enkele verwachting ingelost en haakte ik al na twee afleveringen af. Gelukkig waren er ook nog De Verhulstjes, die konden me dan weer wel bekoren want zelfs in coronatijden lijkt die mensen hun leven minder saai dan het mijne pre-corona.

Colleen Hoover. Ik begon eindelijk aan ‘De Waarheid’ van Colleen Hoover. Het boek stond al lang op mijn e-reader, maar de korte inhoud leek me minder aan te spreken dan haar andere boeken. Het was haar eerste boek in dit genre (thriller), en ik wist niet of dat wel goed zou komen bij iemand die vooral gekend is voor prachtige liefdesverhalen. En toen begon ik eraan. Holy shit! Ik kon gewoon niet stoppen met lezen. Het is spannend, gruwelijk, prachtig, ontroerend en vreselijk. Ja maar zeg nu eens eindelijk waar dat over gaat zeg? Ik weet het nog steeds niet. Het gaat over liefde, over de intensiteit van het moederschap, over jaloezie, over haat… Ik moest een paar keer naar adem happen tijdens het lezen, en af en toe werd het me teveel en legde ik het boek een paar uur weg. Om er daarna weer helemaal ingezogen te worden. Het is zeldzaam, zo’n boek dat je in de ban houdt vanaf de eerste zin en waarbij je na de laatste nog even moet bekomen. Het zou kunnen dat ik de enige ben die er zo over denkt, want het is echt van een buitengewone categorie. Laat het mij vooral weten als je het ook leest 🙂

Disneyland. Wij zijn durvers, onze reis van 2020 werd omgeboekt naar juni 2021. We leven op hoop.

Evi Hanssen in de Kobe podcast. Hartjes! 2 uur en 45 minuten ademloos geluisterd naar het gesprek tussen deze twee mensen. Over random acts of kindness, het moederschap, journaling… Intussen las ik ook haar boek ‘Ergens onderweg’ en dat was qua timing perfect voor de dertigerscrisis waarin ik een beetje lijk vast te zitten. Een boek “boordevol tips voor een vloeiend leven”, zoals ze het zelf omschrijft. En dat was niet gelogen.

Fotoshoot. Op de dag dat De Dochter eens helemaal alleen thuis was met De Man, besloot ze dat ze een fotoshoot wilde doen. Van alle dingen die ze kon kiezen… het leverde wel een hele reeks gekke bekken op, ideaal voor haar Sweet Sixteen powerpoint (als dat tegen dan nog bestaat :p)

Goede voornemens. Januari is traditiegetrouw de start van heel wat goede voornemens. Doe ik niet aan mee. We zien wel wat 2021 ons brengt.

Het leven.doc. Fantastische online-reeks van Thomas Huyghe met gesprekken over het leven, aangevuld met zinvolle tips zoals daar zijn “verleg je verjaardag als je niet tevreden bent over de dag waarop die plaatsvindt” of “pas op voor dampkapsap”. Kijken!

Interview met mezelf. Een heel jaar lang vul ik een vragenlijst in die ik overnam van Irene. Er passeerden al twee edities de revue. Vriendenboekje 2.0, geweldig vind ik het.

Justitie. En meer kan ik nog niet zeggen aan al die nieuwsgierige aagjes die me gemaild hebben om te vragen wat voor sollicitatietesten ik heb afgelegd deze maand 🙂 Wordt hopelijk snel vervolgd!

Kind in pyjama = wolf in schapenvacht. Waarom ziet dat er altijd zo schattig uit?? Hier poseren ze met hun traditionele kerstcadeau van oma.

Lisa. Jaren gewacht op een nieuwe telenovella zoals Sara en Ella. Ik blijf het nog even aankijken, maar het Kampioenengehalte (al!die!misverstanden!) is me net iets te hoog. Plaatsvervangende schaamte voor het hoofdpersonage (cringe, gelijk ze dat tegenwoordig zo hip zeggen) was ook niet ver weg.

Modderwandelingen. Mijn kinderen hebben hun favoriete corona-activiteit gevonden.

Nieuwe notitieboekjes. Altijd een feest! Intussen zijn er wel al een paar “verdwenen” (ik gok richting het bureautje van De Dochter). Stiekem vind ik het wel fijn dat we die liefde delen. Dat wordt losgaan volgend jaar in het eerste leerjaar.

Over de oceaan. Ik had het hierboven al over Evi Hanssen, mijn nieuwe heldin. Maar eigenlijk ben ik fan van het volledige programma. De traagheid, de mooie beelden, de eenvoud… verfrissend vind ik het, zo’n programma zonder spelelement, show of wegstemmen.

Petrichor. Er bestaat een woord voor een van mijn favoriete geuren aller tijden, nl. de geur van regen die valt op droge grond. Wou ik toch eens even vermelden zo tussen de soep en de patatten 😉

Roddelpers. Elke en Regi uit elkaar? Whuuuut! Ik vond dat echt een tof koppel haha, en ik zeg dat niet snel bij showbizz-mensen. Ik voorspel een nieuw seizoen van “Wie wordt de man/vrouw van…”

Sneeuwpret. Meestal is Limburg één van de eerste provincies waar sneeuwpret te beleven valt, nu waren we één van de weinigen die eraan ontsnapten. We moesten het doen met een miezerig laagje waarop nog net gesleed kon worden.

Teletijdmachine. Zoals elk jaar in januari kreeg ik van Future Me weer een brief van mijn één jaar jongere zelve. En elk jaar opnieuw vergeet ik dat ik die heb verstuurd 🙂 Leuke manier om even terug te blikken op het jaar dat voorbij is, en plannen te maken voor het nieuwe jaar.

Understudy. Een boek dat geschreven is door B.A. Paris, Sophie Hannah, Clare Mackintosh én Holly Brown. Dat kon toch alleen maar goed zijn? Niet dus. Het verhaal was flauwtjes, de personages konden me echt niet boeien en alles kwam maar heel traag op gang. Dikke mèh.

Vulpen. Ik schafte me een (uiteraard roze) vulpen met inktbuisjes aan om bewuster te schrijven. Ik was vergeten hoe leuk ik dat vond. Heerlijk nostalgisch!

White noise machine. Ik lig ‘s nachts vaak wakker omdat ik te gefocust ben op kindergeluiden. Als afleiding zet ik dan vaak de ventilator aan (ja, ook in de winter). Nu heb ik mij een apparaat aangeschaft die het geluid van (onder andere) een ventilator produceert. Geniaal! Beste aankoop sinds de noisecancelling hoofdtelefoon.

Zeeland. Het eerste uitstapje voor dit jaar werd al in november vastgelegd. We kozen voor twee nachten in een volledig geïsoleerd huisje op een strand in Zeeland, met niets in de buurt en dus eten meenemen en al. Hoezo zou corona daar een stokje voor kunnen steken? En toen kwam er een reisverbod 🙁 Het is dus afwachten of we zullen kunnen gaan, want het is al in maart. Je verjaardag vieren is geen essentiële reis zeker?

Hoe was de eerste maand van het nieuwe jaar voor jullie?

15 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

 • Hier lag er heel veel sneeuw. Normaal krijgen wij heel weinig sneeuw, dus dat was wel eens leuk. Leuke foto’s van de fotoshoot! Modderwandeling zijn hier ook hun nieuwste favoriet.

 • Boekjes boekjes boekjes. Ik ben er ook zot van!
  En…die White Noise machine… Wordt de man daar niet zot van?
  Heerlijk die fotoshoot ❤️

 • Ik verjaar in maart en we zijn ook op zoek naar iets leuks om te doen, een huisje om even weg te zijn, maar ik lijk niks te vinden dat nog beschikbaar is en dat geen praktische bezwaren oplevert.

  • Nee inderdaad, al heel veel volgeboekt. Soms zelfs voor een heel jaar! Denk dat iedereen weer uitgaat van een staycation…

 • Ik vond ‘Big Brother’ eerst slecht, maar tegenwoordig kijk ik het als middagpauze en kijk ik er zo dus toch nog een beetje naar uit haha. En jaaaa ‘De Verhulstjes’, daar had ik nu eens lage verwachtingen van, maar ik vind het zo tof haha. In tegenstelling tot ‘Lisa’. Ben er nog altijd naar aan het kijken, maar pff zo kinderlijk. Ik vind die actrice ook geen toffe en het irriteert mij echt zot hard dat die heel de tijd in voice-over tegen zichzelf praat. Zalige foto van je dochter ook 😀

 • Heerlijk overzicht! Hier verdwijnen mijn notitieboekjes ook vaak maar dan in Tuur zijn mini-bureau. Al vind ik het ook wel heerlijk dat ook hij schrijven zo fijn vindt.

 • Zalig, wij kochten ook zo’n white noise machientje. In eerste instantie voor de baby maar als het mijn nacht is zet ik het eigenlijk op voor mij zodat ik al die kleine geluidjes niet hoor :p Ik schreef vroeger keigraag met vulpen en nu wil ik er ook een kopen. Ik ga eens zien. De Verhulstjes vind ik ook tof, tegen mijn verwachtingen in.

 • De waarheid is inderdaad een bijzonder boek. Zo anders dan de andere boeken van Colleen Hoover. Helaas had ik van tevoren een spoiler gelezen. Ik hou normaal wel van een spoiler, maar bij dit boek heeft dat denk echt mijn leeservaring beïnvloed. Ik was laatst ook aan het kijken naar een vulpen. Ik schreef er vroeger niet eens zo graag mee, maar nu lijkt het me toch weer leuk!

 • aaah woody pyjama’s, altijd schattig en knuffelzacht

  pff de Verhulstjes…nee ‘k kan niet goed tegen Verhulst gezichten op tv. Voor mij een bron van ergernis.

  vroeger had dik vulpennen en inktvullingen in alle kleuren en schreef ik enkel met pen. Die gewoonte ben ik kwijt geraakt aan de universiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *