Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug. Veel leesplezier!

Antwerpen. Op 13 maart, het weekend na mijn verjaardag, hadden we een weekendje Antwerpen gepland. Niet om te shoppen nee, enkel en alleen om eens naar Chocolate Nation te gaan 🙂 En die dag was er dan de lockdown, waardoor we het moesten verplaatsen naar september. Mijn innerlijke chocoholic deed een vreugdedansje toen we er eindelijk naartoe konden.

Blogchallenge. Deze maand lanceerden Evi en Nina van BlogBoost een blogchallenge, die vanaf 5 oktober start. Bedoeling is om tussen 5 oktober en 20 december om de twee weken over een bepaald thema te bloggen (een greep uit de opties: rituelen, lifehacks, kleine gelukskes…) Ik schreef me alvast in, want na deze post merkte ik dat jullie hier ook graag over andere dingen dan het ouderschap lezen. U vraagt, wij draaien!

Center Parcs Het Heijderbos. Ook al was het niet hetzelfde als andere jaren, toch konden we een beetje gemiste familietijd inhalen.

Deel 536 in de reeks “De Dochter leert zwemmen”. Na 3 jaar watergewenning en véle pauzes ertussenin, lijken we nu toch echt vertrokken te zijn voor die laatste inspanning richting zwemmen-voor-echt-en-daarna-waarschijnlijk-nooit-meer. Fingers crossed!

En De Zoon blijkt een basket-talentje te zijn. Moeder en vader opgelucht! Geen modder, geen kou en geen krijsende ouders naast je oren. Wat wil een mens nog meer.

Favoriete podcast van het moment: Kan je even langskomen? Het verhaal van een ongeplande zwangerschap van een man en vrouw zonder relatie, verteld vanuit het standpunt van de aanstaande vader. Bingen!

Gamers in wording. Jong geleerd… Moeder zat erbij en probeerde het ook eens voor de volle twee minuten waarna ze besloot dat stofzuigen nog interessanter was keek ernaar.

Haaraccessoires. De scrunchie heeft ons huishouden geïnfiltreerd en stiekem vind ik het ook wel nog iets hebben. Samen met kniekousen en jeansjasjes lijken kleutermeisjes tegenwoordig zo weggelopen te zijn uit de jaren negentig.

In heaven. De cronut van brownie. No words needed.

Jubileum. Elk jaar op 13 september is het een spannend moment, want die dag duiken we terug in onze trouwkleren. We vierden ons zevende jaar huwelijk, een wollen bruiloft. Klinkt very cosy voor het komende jaar!

En uiteraard ook een coronaproof versie

Kijkje in het leven van een vijftiger. De Man heeft voor de eerste keer in zijn leven iets gewonnen. En het is… *tromgeroffel* een abonnement op de Libelle! Met een fietswedstrijd dan nog wel. De link zie ik niet, maar alle gratis leesvoer is welkom. Binnenkort zal ik dus weten hoe mijn leven er over twintig jaar uitziet, spannend!

Live TV-kijken. Het moet al meer dan vijf jaar geleden zijn dat ik nog iets ‘live’ keek op TV. Voor The Masked Singer maak ik graag een uitzondering. Hoe origineel is dat concept zeg. En ondertussen maar mijn hoofd breken wie er in die kostuums zou kunnen zitten. Gokjes zijn welkom in de reacties 😉

Mama Baas heeft een podcast. De eerste aflevering was alleszins al veelbelovend, met Binu Singh. Topmadam!

Nu al geboekt. Tickets voor de intrede van de goedheilig man. In Alden Biesen is dat elk jaar een groot spektakel, met een rondleiding in het kasteel en al. Tickets zijn normaal nog sneller weg dan die voor Tomorrowland, maar dit jaar hadden we geluk want de coronaproof-versie lijkt heel wat mensen af te schrikken. Dat is dan buiten deze introvert gerekend: evenementen op anderhalve meter afstand van andere mensen, waarom hebben ze dat niet eerder bedacht? 😀

Oh yeah. Na bijna zes maanden geen woensdagochtend meer voor mezelf gehad te hebben, was het nu eindelijk weer zover. Ik blokkeerde een beetje door de overload aan keuzes (lezen! bloggen! sporten! netflixen! of toch maar stofzuigen en strijken…) en voor ik het wist, was het 12 uur en had ik eigenljk niet zoveel gedaan.

Poeder voor moeder. Ik ontdekte de minerale make-up van cent pur cent na een demo: 100% natuurlijk, dus geen smeerlapperij op je gezicht. Deze make-uphater werd grote fan!

Rainpharma. In hetzelfde lijstje: de verzorgingsproducten van Rainpharma. Belgisch, 100% natuurlijk (Rituals is maar 95% natuurlijk, ha, dat wisten jullie niet he ;)) en helaas ook pokkeduur. Tja, dertiger zijn doet blijkbaar iets met een mens. #wantikbenhetwaardenzo

School. Terug naar school! De Zoon vindt zichzelf heel wat nu hij in die eerste kleuterklas zit, “want ik ben geen instappertje meer”. En ik geniet volop van het laatste jaar met twee kleuters in huis waarbij niets moet en alles nog kan (als er geen nieuw coronavirus uitbreekt).

Ten miles. Ik deed mee aan de virtuele 10 miles van Tilburg en liep 16,1 km! De volgende dag was het gedaan met mijn loopcarrière en had ik een blessure. In oktober moet ik me nog wat koest houden en me tevreden stellen met lopen op de loopband van de kinesist, maar hopelijk zijn we binnenkort weer helemaal terug en kan ik mijn doel “21 in 21” (ja u leest dat goed, dat is een halve marathon) waarmaken.

Uitgelezen. De Therapeut van Helene Flood. Bijna een maand over dit boek gedaan, wat echt niet van mijn gewoonte is. Het idee “man verdwijnt en vrouw weet van niks” sprak me nochtans aan, maar het verhaal was wel erg lang uitgesponnen en natuurlijk wil je dan wel nog weten hoe dat eindigt. En gelukkig was ik helemaal tevreden met dat einde.

Veel te veel TV. Château Planckaert, Love Island, Boer zoekt vrouw, Jonge wolven, Axel gaat binnen, Undercover… Ik keek deze maand bijna geen netflix en dat wil echt wat zeggen in mijn geval.

Webinars op komst. In oktober zijn er heel wat interessante dingen te bekijken via de Gezinsbond. Onder andere over een chille ochtend- en avondrush, of over partners zijn in het ouderschap. Inschrijven!

Zee. Momenteel verblijven we in Center Parcs De Haan. Zeer blij dat we dit jaar de zee toch nog eens kunnen zien, maar toch nog een beetje balen dat we niet naar Disneyland konden gaan. Verslagje volgt!

Hoe was september voor jullie?

10 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

 • Zo tof dat jullie jaarlijks jullie trouwkleren aantrekken. Die coronaproof versie is hopelijk een eenmalig iets ;). Ik moet ook zo hard lachen met je ‘titeltjes’, Poeder voor moeder het zou een Kiekeboe strip kunnen zijn :D. September was voor mij vooral genieten van de zonnige dagen die we kregen. Opnieuw wat meer routine en een blik van het “voor Corona” leven (met mondmaskers dan). Maar door het slechte weer en de herfst ook geconfronteerd worden met het feit dat het jaar er alweer bijna op zit!

 • Woohoow, ik kijk al uit naar jouw blogposts tijdens onze challenge 🙂 En alleen maar hartjes voor Cent pur cent. Ik ontdekte dat ook tijdens een workshop en ben er sindsdien fan van (al moet ik ook wel toegeven dat ik het nog niet zo goed kan aanbrengen als in al die tutorials ;-)).

 • The masked singer gokjes?

  Koningin = Sandra Kim met zekerheid
  Wolf = Gene Bervoets
  Bij monster en otter zat ik er toch al op… Wat is jouw pronostiek?

  • Bij Otter wist ik het ook!
   Bart Tommelein, dat kon je toch echt niet raden 😂
   Wolf: Stan van Samang of Kobe Ilsen
   Koningin: Axelle Red dacht ik eerst, maar Sandra Kim zou zeker kunnen.
   Aap: Slongs
   Duiker: Mathieu terryn of Ian Thomas
   Zeemeermin zal wel Kathleen zijn of het is maar gênant voor Karen haha.
   Suikerspin: Olga of Ella Leyers
   Duiveltje kan iedereen zijn 😆

 • Ben ik dan oud, omdat ik de Libelle lees? 🙂
  The Masked Singer vinden wij ook top. Bij Sam Bettens had ik het al vanaf de eerste keer door, bij de rest is het gokken en van gedacht veranderen. Volgens mij zijn er veel niet-zangers bij. Vandaag dacht ik er nog aan dat er misschien één van de broers Coppens bij zou kunnen zitten. Spannend, dat wel!
  En hier nog ééntje die opgelucht is met de vrije woensdagochtenden. Ze gaan wel snel voorbij, en helemaal stil is het ook niet hier, aangezien mijn man nog altijd thuis werkt…
  Ik doe ook mee met de blogchallenge! ‘t Zal nodig zijn, want mijn blog ligt een beetje plat… Hopelijk hervind ik de energie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *