Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug. Veel leesplezier!

Als vader en zoon ook eens willen twinnen tijdens het wielerseizoen.

Bijna gesmolten. Wat!een!hitte! Ik kan daar echt niet mee om, geef mij maar alle dagen regen in plaats van alle dagen 30 graden. Herfst please!

Cinema. We zochten bij die tropische temperaturen verkoeling in de cinema en keken met het hele gezin naar ‘Onward’, de nieuwste Disney. Wat een prachtige film, ik denk dat ik er zelf nog het meest van genoten heb.

Deugnieterij. Augustus duurde laaaaang! Het zou verboden moeten zijn om negen weken zomervakantie te hebben. Mijn kinderen worden er lastig van, en ik nog veel meer. Eén september zou een nationale feestdag moeten worden waarop alle ouders een dag verlof krijgen 😀 En ooit hoop ik te kunnen zeggen dat ik een ontspannen zomer heb gehad, volgens deze blogster gaat dat nog een jaar of twee duren, hoop doet leven!

Eilandje. Ok, officieel heet het “beach club”, maar iedereen noemt het het eilandje. Een verborgen parel in Neeroeteren waar je lekker kan eten en cocktails slurpen met de blote voetjes in het zand, en dat allemaal op een rustig plekje naast een kanaal. Aanrader!

Funny. En toch zie je nog dagelijks van deze taferelen.

Getest en afgekeurd: overnight oats. We gingen eens hip doen en onze basic havermoutpap pimpen. Meer dan die pap een nachtje in de frigo laten staan is het eigenlijk niet. Ik vond het vreselijk om zo’n koude drek op mijn nuchtere maag te krijgen. Maar er zullen vast wel liefhebbers voor te vinden zijn 🙂

Hidrodoe. Een uitstapje met hoge verwachtingen die helaas niet werden ingelost. Het verslagje konden jullie eerder al lezen.

Inhalen. Ik ben nogal voorstander van het inhalen van series van het laatste decennium. Deze maand was Suits aan de beurt. Grote fan van de twee mannelijke hoofdpersonages! Ik kan niet wachten om nog meer over hen te weten te komen, gelukkig heb ik nog 6 seizoenen te gaan 🙂 Ook The Rain konden we wel smaken.

Joepie, vanavond begint Thuis weer! Ik dacht na meer dan 4 maanden pauze wel afgekickt te zijn, maar niets is minder waar. Thuis en ik, we go waaaaaay back.

Kelly’s ongevraagde adviezen. Het zijn eerder wijze levenslessen die blogster Kelly meegaf voor haar 39ste verjaardag. Vooral nummer 4 vind ik geniaal: nooit meer iets ‘voor de tweede keer) kwijtgeraken.

Laatste schooljaar met twee kleuters start morgen. Moet ten volle benut worden! Eventjes was er paniek door dit artikel, maar een snelle berekening leerde ons dat een vakantie buiten het hoogseizoen zeker nog moet kunnen. Alsook een paar verlengde weekendjes 🙂

Maanlichtloopjes. Die hittegolf heeft dan toch ook iets goeds voortgebracht. Ik lag meestal al wakker rond 4 uur en besloot me dan maar nuttig te maken en te gaan lopen. Stiekem vond ik dat eigenlijk wel zalig, zo’n loopje bij maanlicht.

Nice cream. Nog zoiets voor in de categorie Neej of Jeej. Ik weet eigenlijk niet wat ik ervan moet vinden. Ik had een soort van gezonde ‘chunky monkey’ gemaakt en dat smaakte me wel, maar het is in de verste verte niet vergelijkbaar met de versie van mijn twee beste vrienden Ben en Jerry. Test het vooral zelf eens uit zou ik zeggen.

Op repeat. Ow yeah we zijn in die leuke fase beland waarin mijn kinderen Engelstalige liedjes beginnen mee te zingen. En bij gebrek aan Engelse woordenschat, vullen ze die maar zelf in met hun eigen kennis. (Zo zal ik nooit vergeten dat mijn zus bij het nummer “Eternally” altijd “Tuimeling” zong, en ja dat deed ze 100 keer na elkaar). Nu was het ten huize Moederschip de beurt aan “Baby give it up”, waarop De Dochter vol overtuiging bleef zingen: “Baby’tje eraf, baby’tje, baby’tje eraf”. Tovert nog altijd een glimlach op mijn gezicht als ik dit schrijf.

Podcast voor de kinderen. Het was toen er een “seg, wanneer krijgen wij eeen keer een kindjespodcast om te luisteren” uit een 5-jarig mondje kwam, dat ik besefte dat ik eindelijk eens iets anders in de auto zou kunnen opzetten dan die verdomde Hollands gesproken sprookjes. Ik ging op zoek maar de “kindjespodcastmarkt” is nog een onontgonnen gebied. We ontdekten een podcast over “Kareltje en Sjonnie”, over “Podkin Eénoor” en jawel… weer een aantal Hollandse sprookjes. Laat het me vooral weten als jullie nog tips hebben!

Runnin’ city. Het aangename en het nuttige combineren, dat kan met een audioguide voor tijdens het lopen. De mijne liep wel vaak vast, geen idee of dat aan de app of mijn GSM lag, maar het concept vind ik wel leuk gevonden: terwijl je loopt iets bijleren over de omgeving. Kan in heel veel verschillende steden.

Sporten in de living. Zoals het een goede corona-telewerker betaamt, heb ik me ook eens gewaagd aan de home workouts. Ik dacht: als ik me dan toch belachelijk maak, dan kan ik beter voor een instructeur kiezen die alles nog net een tikkeltje overdrijft (denk: this exercise is amaaaaaazing, en neen ik heb het hier niet over Astrid Nuyens Bryan dan weer Nuyens Coppens maar over de al even enthousiaste Lucy Wyndham-Read. Ook al kijkt ze bij haar oefeningen alsof ze elk moment een acute aanval van diarree krijgt en dit probeert te verbergen, haar oefeningen zijn best haalbaar en zelfs geschikt voor het hele gezin.

Teleurstellingen in boekenland. Ik begon zowel aan “Daar waar de rivierkreeften zingen” als aan “De boekbinder”, twee boekenhypes die ik beter aan mij had laten voorbijgaan. Ik vind het gewoon heel moeilijk om boeken te lezen die zich in een andere tijd afspelen en waar ik me totaal niet mee kan associëren. Wat me wel enorm kon bekoren: De schoonmoeder van Sally Hepworth en De Date van Louise Jensen, twee psychologische thrillers en duidelijk van het genre waar ik beter bij zou blijven hangen 😉

Unlock Belgium. Pareltjes ontdekken in eigen land of zelfs buurt? Geef je woonplaats in op de website van Unlock Belgium en je vindt ongetwijfeld iets naar je goesting.

VTM 2. Augustus is dé maand om uit te kijken naar de nieuwe najaarsprogrammatie. Hebben ze nu toch geen nieuwe zender uit de grond gestampt zeker. Met alleen maar reality! Ik begon spontaan te kwijlen toen ik het las.

Waaroooooom?? Daarom!

Alsook: Water in de kelder. Een steeds terugkeren jaarlijks fenomeen in de laatste week van augustus, wanneer ik de kledij van het voorjaar terug bovenhaal. Standaard zijn die broeken dan een centimeter of 5 te kort!

Zomer 2020 zit erop. Morgen vieren De Man en ik dat naar jaarlijkse traditie met een vreugdedansje ontbijtje op 1 september.

Hoe was jullie zomer?

4 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

  • Bij ons ontbrak het vakantiegevoel toch wat, maar goed, het is wat het is. We gingen een paar dagen naar zee en er was een korte trip naar de Druivenstreek. Daar hebben we wel erg van genoten.

    • Inderdaad, het is zo anders. Hoe vaak wij wel niet gezegd hebben: “volgend jaar he…”, alsof deze zomer gewoon een soort van pauze was. Ik heb er ook niet echt van kunnen genieten.

  • Haha zalig dat einde van de zomer(vakantie) vieren. En ik kijk vooral uit naar de nieuwe filmzender van VTM, met megaveel films en series. Vraag me niet welke VTM, want ik ben het noorden helemaal kwijt met die cijfers haha!

  • Ik ben zo iemand die overnight oats heerlijk vindt. Maar dan wel met bergen vers fruit, nootjes en soms wat chocolade. Ik vind het lekker, maar het grootste voordeel is dat ik er geen suikerdips mee heb in de voormiddag.
    ‘Suits’ keken wij lang geleden ook, en ik vond het toen een geweldige serie. We zijn ergens gestrand, misschien toch maar weer eens verder kijken :-).
    Bedankt voor de tip van Unlock Belgium. Ik ga dat eens checken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *